Τεχνολογια - Επιστημη

Ο Έλον Μασκ μετακομίζει Space X και Χ στο Τέξας επειδή στην Καλιφόρνια ψηφίστηκε νόμος που προστατεύει τους τρανς μαθητές

Τι έγραψε στην πλατφόρμα για την απόφασή του αυτή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Έλον Μασκ
Ο Έλον Μασκ © EPA/JUSTIN LANE

Έλον Μασκ: Γιατί μετακομίζει Space X και X στο Τέξας - Τι έγραψε στην πλατφόρμα για την απόφασή του αυτή

Ο Έλον Μασκ αποφάσισε να μετακομίσει τα κεντρικά γραφεία της Space X και του Χ από την Καλιφόρνια στο Τέξας.

Συγκεκριμένα, ο Έλον Μασκ ανακοίνωσε σε αναρτήσεις του στο Χ πως η απόφασή του αυτή προκλήθηκε μετά την ψήφιση νόμου στην Καλιφόρνια που απαγορεύει στα σχολεία να ζητούν από το προσωπικό τους να αποκαλύπτουν πληροφορίες για την φυλετική ταυτότητα των παιδιών.

«Αυτό ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» έγραψε στην ανάρτησή του ο Νοτιοαφρικανός δισεκατομμυριούχος.

Να θυμίσουμε πως στο Τέξας βρίσκονται ήδη απο το 2021 τα κεντρικά της Tesla.

Να σημειωθεί πως έχει αποτελέσει αντικείμενο μεγάλης συζήτησης στις ΗΠΑ το αν τα σχολεία θα πρέπει να ενημερώνουν τους γονείς για το φύλο των παιδιών τους. Ειδικότερα, οι μεν υποστηρικτές της στάσης αυτής θεωρούν πως οι μαθητές έχουν δικαίωμα στην ιδιωτικότητα αλλά όσοι διαφωνούν με τη θέση αυτή υποστηρίζουν ότι οι γονείς έχουν δικαιώμα να γνωρίζουν τι συμβαίνει με τα παιδιά τους.

Από την πλευρά του, ο Έλον Μασκ έχει εκφράσει πολλές φορές την στήριξή του στα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας αλλά έχει τονίσει τη διαφωνία του με τις αντωνυμίες για τις οποίες έχει πει ότι είναι «αισθητικός εφιάλτης».

«Για αυτόν τον νόμο αυτό και αρκετούς άλλους που προηγήθηκαν και επιτίθενται στις οικογένειες και τις εταιρείες, η SpaceX θα μεταφέρει τα κεντρικά της από το Χόθορν της Καλιφόρνια στο Στάρμπεις του Τέξας» έγραψε στο Χ ο Μασκ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηχητικά βιβλία, Spotify και πνευματικά δικαιώματα
Ηχητικά βιβλία, Spotify και πνευματικά δικαιώματα

Με τα ηχητικά βιβλία, οι αναγνώστες πληρώνουν για να έχουν πρόσβαση σε μια τεράστια βιβλιοθήκη – αλλά ο έλεγχος αυτής της βιβλιοθήκης εναπόκειται τελικά στην πλατφόρμα που τη φιλοξενεί

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.