Τεχνολογια - Επιστημη

Το James Webb κατέγραψε έναν κοσμικό «χορό» δύο γαλαξιών που ξεκίνησε πριν από εκατομμύρια χρόνια

Το ζευγάρι των γαλαξιών Arp 142 βρίσκεται σε διαδικασία συγχώνευσης εδώ και δεκάδες εκατομμύρια χρόνια

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

NASA: Το τηλεσκόπιο James Webb γιορτάζει τα δύο του χρόνια - Το ζευγάρι των γαλαξιών Arp 142 βρίσκεται σε διαδικασία συγχώνευσης εδώ και δεκάδες εκατομμύρια χρόνια 

Το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb της NASA γιορτάζει τη δεύτερη επιστημονική του επέτειο με μια εκπληκτική εικόνα ενός διδύμου αλληλεπιδρώντων γαλαξιών, γνωστού ως Arp 142 ή με τα ξεχωριστά τους ονόματα «Πιγκούινος» και «Αυγό».

Το τηλεσκόπιο James Webb κατέγραψε έναν κοσμικό «χορό» δύο αλληλεπιδρώντων γαλαξιών

Το Webb της NASA ειδικεύεται στη λήψη υπέρυθρου φωτός - το οποίο είναι πέρα από αυτό που μπορούν να δουν τα μάτια μας - επιτρέποντάς μας να δούμε και να μελετήσουμε αυτούς τους δύο γαλαξίες, που είναι συλλογικά γνωστοί ως Arp 142. «Η συνεχιζόμενη αλληλεπίδρασή τους τέθηκε σε κίνηση μεταξύ 25 και 75 εκατομμυρίων ετών πριν, όταν ο Πιγκουίνος (ατομικά καταγεγραμμένος ως NGC 2936) και το Αυγό (NGC 2937) ολοκλήρωσαν το πρώτο τους πέρασμα. Θα συνεχίσουν να κουνιούνται και να ταλαντεύονται, ολοκληρώνοντας αρκετούς επιπλέον βρόχους πριν συγχωνευθούν σε έναν ενιαίο γαλαξία σε εκατοντάδες εκατομμύρια χρόνια από τώρα», ανέφερε η NASA.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη NASA (@nasa)