Τεχνολογια - Επιστημη

Επέστρεψε στη Γη το Chang'e-6 - Η Κίνα πρώτη χώρα που φέρνει δείγματα από τη σκοτεινή πλευρά της Σελήνης

«Επίτευγμα - ορόσημο» στην επιδίωξη της Κίνας να γίνει διαστημική υπερδύναμη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κίνα: Το σεληνιακό όχημα Chang'e-6 επέστρεψε στη Γη - Σι Τζινπίνγκ: «Επίτευγμα - ορόσημο» η ολοκλήρωση της αποστολής.
Το κινεζικό σεληνιακό όχημα Chang'e-6 προσγειώθηκε στη βόρεια περιφέρεια της Εσωτερικής Μογγολίας © EPA/XINHUA/Lian Zhen/China Out/UK and Ireland Out

Κίνα: Το σεληνιακό όχημα Chang'e-6 επέστρεψε στη Γη - Σι Τζινπίνγκ: «Επίτευγμα - ορόσημο» η ολοκλήρωση της αποστολής.

Το κινεζικό σεληνιακό όχημα Chang'e-6 προσγειώθηκε σήμερα στη βόρεια κινεζική περιφέρεια της Εσωτερικής Μογγολίας, καθιστώντας τη χώρα την πρώτη που έφερε στη Γη δείγματα από τη σκοτεινή πλευρά της Σελήνης.

China lunar probe returns from moon carrying first ever soil samples from it's far side

Επέστρεψε στη Γη το σεληνιακό όχημα Chang'e-6

Η κάψουλα επανεισόδου προσγειώθηκε στις 2:07 μ.μ. ώρα Πεκίνου (09:07 ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV, μεταφέροντας σεληνιακό έδαφος που συγκεντρώθηκε νωρίτερα αυτό τον μήνα από το σεληνιακό όχημα μετά την επιτυχημένη προσγείωσή του στον Νότιο Πόλο-Λεκάνη Άιτκεν της Σελήνης, ένα κρατήρα πρόσκρουσης στην αθέατη πλευρά του δορυφόρου της Γης.

Λίγο μετά την προσγείωση της κάψουλας, ο Ζανγκ Κετζιάν, επικεφαλής της Εθνικής Διαστημικής Διοίκησης της Κίνας, ανακοίνωσε την επιτυχή ολοκλήρωση της σεληνιακής αποστολής Chang'e-6.

Ο κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ δήλωσε πως η ολοκλήρωση της αποστολής συνιστά ένα «επίτευγμα-ορόσημο» στην επιδίωξη της Κίνας να γίνει μια διαστημική και επιστημονική δύναμη.

Τα δείγματα θα μεταφερθούν στο Πεκίνο για να αναλυθούν

Το σεληνιακό όχημα Chang'e-6 εκτοξεύθηκε στις 3 Μαΐου με πύραυλο Μεγάλη Πορεία 5 από το Κέντρο Εκτοξεύσεων Δορυφόρων Γουεντσάνγκ στο νότιο νησί Χαϊνάν. Τα δείγματα θα μεταφερθούν αεροπορικώς στο Πεκίνο για να αναλυθούν, σύμφωνα με το CCTV.

Ενώ δεν είναι ακόμα γνωστό αν τα 2 κιλά των δειγμάτων, που σχεδιαζόταν να μεταφερθούν πίσω στη Γη, μεταφέρθηκαν επιτυχώς, όποια κι αν είναι η ποσότητά τους τα δείγματα θα αναλυθούν εμπεριστατωμένα από κινέζους και ξένους επιστήμονες, οι οποίοι πιστεύουν ότι θα αποκαλύψουν νέες λεπτομέρειες για τον σχηματισμό της Γης, της Σελήνης και του ηλιακού συστήματος.

Δείγματα από την αποστολή Chang'e-5, η οποία έφερε στη Γη σεληνιακά δείγματα από την ορατή πλευρά της Σελήνης, οδήγησαν στην ανακάλυψη νέων μεταλλευμάτων και σε πιο ακριβή υπολογισμό της γεωλογικής ηλικίας του φεγγαριού.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.