Τεχνολογια - Επιστημη

Η Nvidia αφήνει πίσω Microsoft και Apple - Είναι πλέον η πιο πλούσια εταιρεία στον κόσμο

Πώς ωφελείται από την έκρηξη της ζήτησης για μικροτσίπ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Nvidia
Η Nvidia έχει ωφεληθεί από την έκρηξη της ζήτησης για τσιπ που μπορούν να εκπαιδεύσουν τεχνητή νοημοσύνη © Unsplash/Mariia Shalabaieva

Η Nvidia ξεπέρασε Apple και Microsoft – Έγινε η πιο πλούσια εταιρεία στον κόσμο

Η Nvidia ξεπέρασε τη Microsoft και την Apple κι έτσι γίνεται η πολυτιμότερη χρηματιστηριακά εταιρεία στον κόσμο, μετά από μήνες εκρηκτικής αύξησης της τιμής της μετοχής της που οφείλεται στη ζήτηση στα τσιπ της και στην έξαρση που δείχνουν οι επενδυτές απέναντι στην τεχνητή νοημοσύνη.

How Nvidia Surpassed Microsoft And Apple To Become World's Most Valuable Company

Η Nvidia κατασκευάζει τσιπ που μπορούν να εκπαιδεύσουν το ChatGPT της OpenAI

Να σημειωθεί πως οι μετοχές της εταιρείας «σκαρφάλωσαν» κατά 3,2% στα 135,18 δολάρια την Τρίτη, ανεβάζοντας την κεφαλαιοποίησή της στα 3,332 τρισ. δολάρια και ξεπερνώντας τους έτερους δύο τεχνολογικούς κολοσσούς που εδώ και καιρό διεκδικούσαν την πρώτη θέση στα αμερικανικά χρηματιστήρια.

Γενικότερα, η Nvidia έχει ωφεληθεί από την έκρηξη της ζήτησης για τσιπ που μπορούν να εκπαιδεύσουν και να τρέξουν ισχυρά μοντέλα παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης, όπως το ChatGPT της OpenAI.

Nvidia: Στο επίκεντρο μιας νέας βιομηχανικής επανάστασης

Σε κάτι λιγότερο από δύο χρόνια, μετατράπηκε από μια εταιρεία 300 δισ. δολαρίων, με μια πληθώρα τσιπ, σε μια από τις ισχυρότερες εταιρείες τεχνολογίας στον κόσμο, με άλλους κολοσσούς της Silicon Valley να αναμένουν ώστε να εξασφαλίσουν τα προϊόντα της.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Nvidia, Τζένσεν Χουάνγκ, δήλωσε ότι η εταιρεία βρίσκεται στο επίκεντρο μιας νέας «βιομηχανικής επανάστασης», απελευθερώνοντας τη δύναμη της GenAI για να μεταμορφώσει όλους τους τομείς της παγκόσμιας οικονομίας.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.