Τεχνολογια - Επιστημη

Η «πράσινη επανάσταση» της Flip στην αγορά και πώληση μεταχειρισμένων κινητών και συσκευών

Η εγγύηση στις αγοραπωλησίες κινητών και tablets

Μαρία Αλεξίου
ΤΕΥΧΟΣ 919
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η Χρυσάνθη Βαλιανάτου, Country Manager της Flip στην Ελλάδα, εξηγεί πώς μπορούμε να αγοράσουμε ή να πουλήσουμε refurbished τηλέφωνα με υπευθυνότητα

Ένα κλικ στο Flip.gr αρκεί για να σε φέρει πιο κοντά στο κινητό ή το tablet των ονείρων σου. Σε εκείνο που θα βρίσκεται σε καλή τιμή, με δύο χρόνια εγγύηση, δυνατότητα επιστροφής σε 30 ημέρες και πληρωμή σε 4 άτοκες δόσεις χωρίς πιστωτική κάρτα. Nαι, πολύ καλά διαβάζεις! Μέσα από μια τεράστια ποικιλία από πασίγνωστα brands μπορούν να γίνουν εύκολα και άμεσα δικά σου πάνω από 200 μοντέλα smartphones και tablets χάρη στη Flip. Η καινοτόμα start-up, που δραστηριοποιείται πλέον και στην Ελλάδα, αγοράζει μεταχειρισμένα ηλεκτρονικά είδη και τα επαναφέρει στην αγορά σαν καινούργια. Με λίγα λόγια επαναπροσδιορίζει την έννοια του refurbished για τα smartphones και τα tablets, και προσδίδει στις αγοραπωλησίες ασφάλεια, ποιότητα, ταχύτητα και κυρίως περιβαλλοντική συνείδηση. Μιλήσαμε με τη Χρυσάνθη Βαλιανάτου, Country Manager της Flip στην Ελλάδα, για όλα όσα μας ενδιαφέρουν να ανακαλύψουμε για την πώληση και την αγορά των συσκευών.

Πείτε μας λίγα λόγια για η Flip. Πότε ξεκινήσατε και γιατί δημιουργήθηκε;
Η βιωσιμότητα είναι στο DNA της Flip και αυτός ήταν και ο βασικός λόγος που ξεκίνησαν όλα το 2019 από τρεις νέους επιχειρηματίες, τον Alin Luca, τον Alex Burghelia και τον George Moroianu. Εντόπισαν την ανάγκη στην αγορά να γίνουν πιο εύκολες και άμεσες η αγορά και η πώληση μεταχειρισμένων κινητών και άλλων ηλεκτρονικών συσκευών. Έτσι δημιουργήθηκε η Flip. H εταιρεία δραστηριοποιείται ήδη στη Ρουμανία, τη Βουλγαρία και την Ουγγαρία, ενώ ξεκίνησε τη λειτουργία της στην Ελλάδα το φθινόπωρο του 2023. Η απόφασή μας να επεκταθεί η Flip στην Ελλάδα προήλθε από την επιθυμία μας να ανταποκριθεί η εταιρεία στην αυξανόμενη πλέον ζήτηση των Ελλήνων καταναλωτών για εύκολη και ασφαλή πρόσβαση σε ποιοτικά refurbished smartphones και tablets. Όλες οι συσκευές που πωλούνται στο flip.gr περνούν πρώτα από μια αυστηρή διαδικασία τεχνικού ελέγχου, έτσι ώστε οι Flip experts να είναι σίγουροι ότι η συσκευή που θα φτάσει στα χέρια του τελικού αγοραστή θα λειτουργεί άψογα. Σκοπός μας είναι να εμπνεύσουμε το ελληνικό καταναλωτικό κοινό, δίνοντας την επιλογή σε όλους να μπορούν να απολαμβάνουν προηγμένη τεχνολογία μέσα από βιώσιμες λύσεις και σε προσιτές τιμές.

Τι σημαίνει για τη Flip η βιωσιμότητα και πώς αντιμετωπίζει η εταιρεία την πρόκληση της κλιματικής αλλαγής;
Όπως όλοι γνωρίζουμε, η βιωσιμότητα του πλανήτη και η κυκλική οικονομία αποτελεί πλέον προτεραιότητα για τις επιχειρήσεις και η δραστηριότητα της Flip ευθυγραμμίζεται απόλυτα με αυτές τις τάσεις. Οι ανακατασκευασμένες ηλεκτρονικές συσκευές που προσφέρουμε μπορούν να είναι έως και 10 φορές πιο φιλικές προς το περιβάλλον σε σύγκριση με τις καινούργιες, ενώ η παράταση της διάρκειας ζωής των τεχνολογικών συσκευών κατά δύο χρόνια μπορεί να βελτιώσει την περιβαλλοντική ισορροπία έως και 50%. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι ηλεκτρονικές συσκευές περιέχουν υλικά που εξαντλούνται και η παραγωγή τους απαιτεί μεγάλη ποσότητα ενέργειας.

Πώς εισάγετε πρακτικά τη νοοτροπία περιβαλλοντικής υπευθυνότητας στην αγορά μέσω της πώλησης ηλεκτρονικών κινητών συσκευών; Πώς ανταποκρίνεται το κοινό;
Μέσα από τo flip.gr, επιτρέπουμε στους καταναλωτές να επαναχρησιμοποιούν τις ηλεκτρονικές συσκευές τους, αντί να τις απορρίπτουν. Έτσι, συμβάλλουν σημαντικά στη μείωση των ηλεκτρονικών αποβλήτων (e-waste) και της ρύπανσης, εξοικονομούν φυσικούς πόρους και ενέργεια, και μειώνουν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου. Συνολικά, η δραστηριότητά μας προάγει μια πιο βιώσιμη και περιβαλλοντικά υπεύθυνη καταναλωτική συμπεριφορά, ενισχύοντας πλήρως την κυκλική οικονομία και βοηθώντας στη διατήρηση της περιβαλλοντικής ισορροπίας. Από την αρχή της δραστηριότητάς μας στην Ελλάδα, εστιάσαμε στην όλο και αυξανόμενη περιβαλλοντική συνείδηση των καταναλωτών η οποία οδηγεί σε μεγαλύτερη προτίμηση για βιώσιμες επιλογές. Οι πελάτες μας, και ειδικά οι νεότερες γενιές, δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για προϊόντα και υπηρεσίες που συμβάλλουν στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος. Για αυτό τον λόγο, θέλουμε να ενθαρρύνουμε όλο και περισσότερο τους Έλληνες καταναλωτές να στρέφονται και να επιλέγουν συνειδητά λύσεις φιλικές προς το περιβάλλον και τη βιωσιμότητα, επωφελούμενοι παράλληλα από τα οικονομικά και ποιοτικά οφέλη των πλήρως και άρτια ανακατασκευασμένων προϊόντων που προσφέρει το Flip.gr.

Τι θεωρείτε πως είναι αυτό που κάνει τη Flip να ξεχωρίζει στην αγορά από αντίστοιχα market place με refurbished κινητά;
Αυτό που σίγουρα μας ξεχωρίζει από αντίστοιχες εταιρείες είναι ότι, αρχικά, παρέχουμε πολύ ποιοτικές ηλεκτρονικές συσκευές σε απίστευτα χαμηλές τιμές. Και αυτό, γιατί όλες οι συσκευές περνούν από μια διαδικασία αυστηρού ελέγχου, η οποία περιλαμβάνει έως και 67 δοκιμές υλικού, λογισμικού και αισθητικής κατάστασης στο υπερσύγχρονο επισκευαστικό μας κέντρο. Επίσης, οι καταναλωτές μας μπορούν να γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή πού βρίσκεται η συσκευή ή τα χρήματά τους. Ένα ακόμα κομμάτι στο οποίο έχουμε εστιάσει ιδιαίτερα είναι το customer service, το οποίο λειτουργεί πάντα case-by-case, διασφαλίζοντας ότι ο κάθε ενδιαφερόμενος θα λάβει άψογη εξυπηρέτηση. Με ταχύτητα και αξιοπιστία, παραμένουμε στο πλευρό του πελάτη από την αρχή έως το τέλος σε κάθε αγορά ή πώληση της συσκευής του! Τέλος, στο Flip.gr προσπαθούμε να δημοσιεύουμε όλες τις κριτικές που λαμβάνουμε για τα προϊόντα μας, αλλά και για τη διαδικασία πώλησης των συσκευών σε εμάς, θέλοντας να χτίσουμε μία σχέση ειλικρίνειας και εμπιστοσύνης με το ελληνικό καταναλωτικό κοινό.