- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Επιστήμονες έφτιαξαν έξτρα ρομποτικό δάχτυλο με στόχο την αύξηση της παραγωγικότητας
Η νέα τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει άτομα με αναπηρίες
Επιστήμονες έφτιαξαν έκτο ρομποτικό δάχτυλο για να κάνουν τους ανθρώπους πιο παραγωγικούς
Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ της Αγγλίας ανέπτυξαν με επιτυχία έναν προσθετικό επιπλέον αντίχειρα, με στόχο την αύξηση της παραγωγικότητας στους ανθρώπους.
Ένα έκτο ρομποτικό δάχτυλο μπορεί να κάνει τους ανθρώπους πιο παραγωγικούς
Αυτός ο καινοτόμος ρομποτικός αντίχειρας έχει σχεδιαστεί για να ενισχύσει τις ικανότητες του χεριού, επιτρέποντας για παράδειγμα σε κάποιον να μεταφέρει δύο ποτήρια ή να ανακατεύει κάρτες μόνο με το ένα του χέρι.
Μάλιστα, πέρα από αυτές τις πιο απλές καθημερινές ενέργειες, αυτό το έκτο δάχτυλο μπορεί να βοηθήσει μέχρι και σε πολύ πιο σύνθετες διεργασίες, όπως για παράδειγμα κάποιον χειρούργο σε επέμβαση.
Η Tamar Makin, καθηγήτρια γνωστικής νευροεπιστήμης στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, υπογράμμισε τα πιθανά οφέλη του αντίχειρα σε διάφορα εργασιακά περιβάλλοντα, εξηγώντας:
«Είμαστε ενθουσιασμένοι με την ικανότητα του αντίχειρα να ενισχύει την παραγωγικότητα, ειδικά για εργασίες που απαιτούν χειροκίνητη επιδεξιότητα, από χειρώνακτες που συγκολλούν σύνθετα αντικείμενα μέχρι χειρουργούς που χειρίζονται ταυτόχρονα πολλαπλά εργαλεία».
Αυτό ο πρόσθετος αντίχειρας παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη θερινή επιστημονική έκθεση της Royal Society το 2022 και πλέον έχει δοκιμαστεί από σχεδόν 600 ανθρώπους, με την πλειοψηφία να χρησιμοποιεί με επιτυχία τη συσκευή μέσα στο πρώτο λεπτό της αλληλεπίδρασης μαζί της.
Μόνο τέσσερα άτομα αντιμετώπισαν δυσκολίες, είτε λόγω ακατάλληλης εφαρμογής είτε λόγω αδυναμίας ελέγχου με τα πόδια τους.
Great to see so much positive interest in the Third Thumb! The Thumb, created by @DaniClode, is instrumental in our studies at the @plasticity_lab at @mrccbu @Cambridge_Uni. To learn more about our latest study: https://t.co/mjVxDEWhvs https://t.co/Mu8eeyW6aB
— Plasticity Lab (@plasticity_lab) June 2, 2024
Το έκτο δάχτυλο ελέγχεται από αισθητήρες πίεσης στα πόδια
Ναι καλά διαβάσατε. Το έκτο αυτό δάχτυλο ελέγχεται μέσα από αισθητήρες πίεσης που τοποθετούνται κάτω από κάθε μεγάλο δάχτυλο του ποδιού και κινείται ανάλογα με την πίεση που ασκείται.
Δηλαδή, η πίεση του δεξιού δαχτύλου του ποδιού τον τραβάει κατά μήκος του χεριού, ενώ η πίεση του αριστερού δαχτύλου του ποδιού τον ανυψώνει προς τα δάχτυλα.
Ο Dani Clode, ο προγραμματιστής της συσκευής, τόνισε τον φιλικό προς τον χρήστη χαρακτήρα της, δηλώνοντας ότι, σε αντίθεση με πολύπλοκα εργαλεία που απαιτούν εκτεταμένη εκπαίδευση, ο επιπλέον αυτός αντίχειρας μπορεί να χρησιμοποιηθεί πολύ γρήγορα.
Αν και αρχικά σχεδιάστηκε για αρτιμελή άτομα, η ερευνητική ομάδα ευελπιστεί να υποστηρίξει και άτομα με αναπηρίες, βλέποντας ένα μέλλον όπου η τεχνολογία αυτή θα μπορούσε να διευρύνει σημαντικά τις δυνατότητές τους.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς κατάφεραν να το αποτυπώσουν οι αστρονόμοι
«Ένα είδος Google Maps για την κυτταρική βιολογία»
Συνέντευξη με τη Δρ. Ζωή Αικατερινίδη C.E.O. Software Competitiveness International
Επανέρχεται το ζήτημα της δεσπόζουσας θέσης του κολοσσού της τεχνολογίας - Τι σχεδιάζει ο Ντόναλντ Τραμπ
Τι σημασία έχει να αναπτυχθεί η ΤΝ, το διαδίκτυο ή η γενετική μηχανική αν δεν οδηγήσουν στην ευημερία των ανθρώπων και των άλλων έμβιων όντων;
Ο Μαρίνος Σιαπάνης, CEO & Co-Founder της κορυφαίας εταιρείας iGaming, μας εξηγεί τα σχέδια της επόμενης μέρας
Μήπως ήρθε η ώρα να μάθετε βασικά Κλίνγκον, ίσα για να συνεννοείστε στο εστιατόριο;
Πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί η δυνατότητα αυτή από απατεώνες
Το μεγαλύτερο συνέδριο για την Παραγωγική Τεχνητή Νοημοσύνη επιστρέφει στις 18 Νοεμβρίου 2024 στο ΚΠΙΣΝ
Το επόμενο βήμα στη σύγχρονη εκπαίδευση
Το Amazon Haul υπηρετεί ακριβώς το ίδιο μοτίβο με τους ανταγωνιστές του
Βροχή οι 70+ σε κατάστημα τεχνολογίας. Κουνούσαν με απελπισία τις έξυπνες συσκευές που τους έκαναν να νιώθουν βλάκες
Το viral μήνυμα της καμπάνιας της Telekom που μοιράστηκε η COSMOTE με στόχο την ευαισθητοποίηση σχετικά με τις online δημοσιεύσεις παιδικών φωτογραφιών
Το πορτρέτο του μαθηματικού Άλαν Τούρινγκ δημιουργήθηκε από το Ai-Da, ένα από τα πιο προηγμένα ρομπότ στον κόσμο
Για τη Τεχνητή Νοημοσύνη γίνεται λόγος ήδη από το 1950
Το διαστημικό σκάφος απέχει περίπου 24 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα από τη Γη
Ευχάριστα τα νέα από την αμερικάνικη διαστημική υπηρεσία
Όλος ο χρόνος του σύμπαντος δεν αρκεί σε έναν χιμπατζή για να γράψει τυχαία έργο του Σαίξπηρ
Μια συζήτηση για τη σημασία του Τηλεσκοπίου Ορίζοντα Γεγονότων και το ποια θα μπορούσε να είναι η μελλοντική κατεύθυνση της Αστρονομίας
Πρωταγωνίστρια και πάλι η Momo
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.