Τεχνολογια - Επιστημη

Γωνίωση πέους: Οι επιστήμονες έχουν μια απάντηση γι' αυτό που συμβαίνει

Η κυρτότητα πέους είναι από τα ιατρικά ζητήματα που σπανίως συζητιούνται

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τι είναι η γωνίωση πέους και πότε πρέπει να μας ανησυχεί
© Unsplash

Τι είναι η γωνίωση πέους και πότε πρέπει να ανησυχεί κανείς; Τα συμπτώματα και οι αιτίες

Είναι από τα ιατρικά θέματα που σπανίως συζητιούνται, ειδικά μεταξύ ανδρών, καθώς λανθασμένα έχουν «φορτωθεί» με αχρείαστη πλάκα και ντροπή, δημιουργώντας αμφιβολίες τόσο για τη γονιμότητα όσο και για τον σεξουαλικό προσανατολισμό: ωστόσο, η γωνίωση πέους όπως αποκαλείται επιστημονικά η κυρτότητα του ανδρικού μορίου δεν είναι ούτε κάτι το αστείο ούτε κάτι για το οποίο δεν υπάρχουν επιστημονικές εξηγήσεις.

Σύμφωνα με τον δρ Chun Tang, διευθυντή του Pall Mall Medical, αυτού του είδους η κυρτότητα πέους είναι κάτι από φυσιολογικό έως αναμενόμενο.

«Ακριβώς όπως συμβαίνει και με άλλα μέρη του σώματος, μπορεί να υπάρχει φυσική διακύμανση στο σχήμα και τη δομή του πέους. Κάποιος βαθμός καμπυλότητας μπορεί απλώς να αποτελεί μέρος της ανατομίας ενός ατόμου», εξηγεί ο γιατρός με ειδίκευση στις αναπαραγωγικές λειτουργίες και συνεχίζει: «Υπάρχουν και μερικοί παράγοντες ακόμα που ευνοούν αυτή την απόκλιση. Ένας λόγος σχετίζεται με την tunica albuginea, το ινώδες κάλυμμα του στυτικού ιστού του πέους. Οι ανωμαλίες ή η ανομοιόμορφη κατανομή του ιστού εντός της tunica albuginea μπορεί να προκαλέσει την καμπύλωση του πέους προς τη μία πλευρά».

Πότε η κυρτότητα του πέους πρέπει να ανησυχεί τον άνδρα

Ο ίδιος εξήγησε ότι αυτό μπορεί να συμβεί και λόγω των τραυματισμών που προκαλούνται από κάποια έντονη σεξουαλική δραστηριότητα, ενώ ανέφερε και τη νόσο Peyronie, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι μπορεί να καταλάβει κάποιος ότι κάτι δεν πηγαίνει καλά από τον πόνο που νιώθει στην περιοχή.

Σύμφωνα με το βρετανικό σύστημα υγείας η καμπυλότητα προς τη μία ή την άλλη πλευρά, αριστερά ή δεξιά, θα πρέπει να προβληματίζει τους άνδρες αν πρόκειται για σημαντική κάμψη που θα εμφανιστεί ξαφνικά ή εάν τους προκαλεί πρόβλημα (πόνος, αίσθημα καψίματος ή κνίδωση) κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής.

Η νόσος Peyronie προσβάλλει κυρίως άνδρες άνω των 40 ετών, αλλά μπορεί να συμβεί σε οποιαδήποτε ηλικία και μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα όπως η κάμψη του μορίου, ο πόνος κατά τη διάρκεια της στύσης, η σμίκρυνση του πέους κατά 1-2 εκατοστά και συχνά η στυτική δυσλειτουργία, η οποία εμφανίζεται σε ένα μεγάλο ποσοστό ασθενών.

«Οι θεραπευτικές επιλογές για την καμπυλότητα του πέους ποικίλλουν ανάλογα με την υποκείμενη αιτία και τη σοβαρότητα και μπορεί να περιλαμβάνουν φάρμακα, χειρουργική επέμβαση ή άλλες παρεμβάσεις. Εάν κάποιος ανησυχεί για την καμπυλότητα του πέους του, θα πρέπει να συμβουλευτεί έναν πάροχο υγειονομικής περίθαλψης για αξιολόγηση και κατάλληλη αντιμετώπιση», καταλήγει ο ειδικός.

Με στοιχεία από ladbible.com

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηχητικά βιβλία, Spotify και πνευματικά δικαιώματα
Ηχητικά βιβλία, Spotify και πνευματικά δικαιώματα

Με τα ηχητικά βιβλία, οι αναγνώστες πληρώνουν για να έχουν πρόσβαση σε μια τεράστια βιβλιοθήκη – αλλά ο έλεγχος αυτής της βιβλιοθήκης εναπόκειται τελικά στην πλατφόρμα που τη φιλοξενεί

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.