Τεχνολογια - Επιστημη

Χαμηλές οι πωλήσεις του Playstation 5 - Μείωση 7% στα κέρδη της Sony

20,8 εκατομμύρια κονσόλες πουλήθηκαν το 2023

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η Sony ανακοίνωσε την Τρίτη μείωση των ετήσιων κερδών της κατά 7% για το οικονομικό έτος 2023 εν μέσω αδυναμίας στο τμήμα παιχνιδιών της.

© Unsplash/Nikita Kostrykin

Sony: Τα έσοδα από τις πωλήσεις Playstation 5

Σύμφωνα με το CNBC, η εταιρεία έχασε επίσης οριακά την πρόβλεψή της για τις πωλήσεις μονάδων της ναυαρχίδας της, της κονσόλας παιχνιδιών PlayStation 5, για το σύνολο του έτους.

– Έσοδα: 3,5 τρισεκατομμύρια γιεν (22,4 δισεκατομμύρια δολάρια) έναντι 2,89 τρισεκατομμυρίων γεν αναμενόμενα. Αυτό αντιπροσωπεύει αύξηση 14% σε ετήσια βάση — αλλά είναι και η πρώτη πτώση από το γ΄τρίμηνο του 2020 για την εταιρεία, σύμφωνα με τα στοιχεία της LSEG.

 – Λειτουργικά κέρδη: 229,4 δισ. γιεν έναντι 236,81 δισ. γεν αναμενόμενα. Πρόκειται για άλμα 57% σε ετήσια βάση.

Ο ιαπωνικός «κολοσσός» των παιχνιδιών ανέφερε έσοδα για το 2023 ύψους 13 τρισεκατομμυρίων ευρώ, αυξημένα κατά 19% σε σχέση με πέρυσι.

Τα λειτουργικά κέρδη της Sony για το σύνολο του έτους, ωστόσο, ανήλθαν σε 1,2 τρισεκατομμύρια, μειωμένα κατά 7% σε σχέση με πέρυσι.

Η Sony έχασε οριακά τον αναθεωρημένο προς τα κάτω στόχο της για τις πωλήσεις του PlayStation 5. Η εταιρεία δήλωσε ότι οι πωλήσεις της κονσόλας της ανήλθαν σε 20,8 εκατομμύρια το οικονομικό έτος 2023.

Αυτό είναι ελαφρώς χαμηλότερο από τον αναθεωρημένο στόχο των 21 εκατομμυρίων μονάδων που έδωσε η Sony στους επενδυτές τον Φεβρουάριο. Πριν από αυτό, η εταιρεία είχε προβλέψει ότι η κονσόλα PS5 θα πουλούσε 25 εκατομμύρια μονάδες για ολόκληρο το έτος.