Τεχνολογια - Επιστημη

Χαμηλές οι πωλήσεις του Playstation 5 - Μείωση 7% στα κέρδη της Sony

20,8 εκατομμύρια κονσόλες πουλήθηκαν το 2023

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
4 χερια κρατανε 2 χειριστήρια κοσνόλας, τηλεοραση
Κάτω από τις προσδοκίες οι πωλήσεις PS5 - Βουτιά 7% στα κέρδη της Sony το 2023 © Unsplash/jeshoots

Η Sony ανακοίνωσε την Τρίτη μείωση των ετήσιων κερδών της κατά 7% για το οικονομικό έτος 2023 εν μέσω αδυναμίας στο τμήμα παιχνιδιών της.

χειριστήριο, κονσόλα Paystation
© Unsplash/Nikita Kostrykin

Sony: Τα έσοδα από τις πωλήσεις Playstation 5

Σύμφωνα με το CNBC, η εταιρεία έχασε επίσης οριακά την πρόβλεψή της για τις πωλήσεις μονάδων της ναυαρχίδας της, της κονσόλας παιχνιδιών PlayStation 5, για το σύνολο του έτους.

– Έσοδα: 3,5 τρισεκατομμύρια γιεν (22,4 δισεκατομμύρια δολάρια) έναντι 2,89 τρισεκατομμυρίων γεν αναμενόμενα. Αυτό αντιπροσωπεύει αύξηση 14% σε ετήσια βάση — αλλά είναι και η πρώτη πτώση από το γ΄τρίμηνο του 2020 για την εταιρεία, σύμφωνα με τα στοιχεία της LSEG.

 – Λειτουργικά κέρδη: 229,4 δισ. γιεν έναντι 236,81 δισ. γεν αναμενόμενα. Πρόκειται για άλμα 57% σε ετήσια βάση.

Ο ιαπωνικός «κολοσσός» των παιχνιδιών ανέφερε έσοδα για το 2023 ύψους 13 τρισεκατομμυρίων ευρώ, αυξημένα κατά 19% σε σχέση με πέρυσι.

Τα λειτουργικά κέρδη της Sony για το σύνολο του έτους, ωστόσο, ανήλθαν σε 1,2 τρισεκατομμύρια, μειωμένα κατά 7% σε σχέση με πέρυσι.

Η Sony έχασε οριακά τον αναθεωρημένο προς τα κάτω στόχο της για τις πωλήσεις του PlayStation 5. Η εταιρεία δήλωσε ότι οι πωλήσεις της κονσόλας της ανήλθαν σε 20,8 εκατομμύρια το οικονομικό έτος 2023.

Αυτό είναι ελαφρώς χαμηλότερο από τον αναθεωρημένο στόχο των 21 εκατομμυρίων μονάδων που έδωσε η Sony στους επενδυτές τον Φεβρουάριο. Πριν από αυτό, η εταιρεία είχε προβλέψει ότι η κονσόλα PS5 θα πουλούσε 25 εκατομμύρια μονάδες για ολόκληρο το έτος.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηχητικά βιβλία, Spotify και πνευματικά δικαιώματα
Ηχητικά βιβλία, Spotify και πνευματικά δικαιώματα

Με τα ηχητικά βιβλία, οι αναγνώστες πληρώνουν για να έχουν πρόσβαση σε μια τεράστια βιβλιοθήκη – αλλά ο έλεγχος αυτής της βιβλιοθήκης εναπόκειται τελικά στην πλατφόρμα που τη φιλοξενεί

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.