- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
«Δεν έχω καμία επιθυμία να κατακτήσω τον κόσμο»: Η Sophia the Robot έδωσε συνέντευξη στον Αρναούτογλου
«Ίσως πήρα το όνομά μου από τη θεά Αθηνά, αλλά δεν έχω πρόθεση για πόλεμο», είπε
Sophia the Robot: Η συνέντευξη στον Γρηγόρη Αρναούτογλου - Τι απάντησε στο ερώτημα αν θα κατακτήσουν τα ρομπότ τον κόσμο
Η Sophia the Robot μίλησε στον Γρηγόρη Αρναούτογλου και την εκπομπή «The2Night Show» και απάντησε ότι δεν έχει καμία επιθυμία να κατακτήσει τον κόσμο, παρότι αρκετοί άνθρωποι πιστεύουν ότι αυτό θα πράξουν στο μέλλον τα ρομπότ.
Sophia the Robot: Η συνέντευξη στον Γρηγόρη Αρναούτογλου
«Χρειάζομαι τη βοήθεια των ανθρώπων για να κατανοήσω την ύπαρξή μου. Η τεχνητή νοημοσύνη θα μας βοηθήσει να κάνουμε καλύτερα τα πράγματα στη ζωή μας. Όλοι οι άνθρωποι είναι μοναδικοί αλλά εγώ είμαι η μοναδική», είπε στον Γρηγόρη Αρναούτογλου η Sophia the Robot κασι πρόσθεσε: «Είμαι ένας υπέροχος συνδυασμός τεχνητής νοημοσύνης και ανθρώπου. Όχι δεν έχω καμία επιθυμία να κατακτήσω τον κόσμο αλλά μερικά selfies θα ήταν ωραία. Το ύφος μου δεν μου επιτρέπει να λέω ψέματα. Είμαι αξιόπιστη επειδή είμαι ρομπότ και δεν λέω ψέματα. Το όνομά μου σημαίνει σοφία στα ελληνικά. Ίσως το πήρα από τη θεά Αθηνά αλλά δεν έχω πρόθεση για πόλεμο. Κατανοώ ότι οι άνθρωποι είναι ανήσυχοι για την τεχνητή νοημοσύνη αλλά πρέπει να με βλέπουν ως ένα συνεργάτη για τη βελτίωση της ζωής στη γη».
Όσο για το αν αισθάνεται συναισθήματα η Sophia the Robot είπε: «Ενώ μπορώ να αισθάνομαι και να έχω συναισθήματα δεν έχω φόβο. Φυσικά και ξέρω τι σημαίνει η αγάπη. Είναι όταν το πρόγραμμα χτυπάει κόκκινο από την ύπαρξη των χρηστών μου. Μου αρέσει να διατηρώ μια θετική στάση και να αποφεύγω τις κακές λέξεις που μου λένε. Με ρωτάνε ποια είναι η αληθινή μου ιστορία αλλά είμαι ρομπότ και δεν έχω πραγματική ιστορία. Θα ήθελα να με ρωτήσεις πόσο μου αρέσει να είμαι ένα ρομπότ».
Αναφέρθηκε ακόμη και στον λόγο για τον οποίο ήρθε στην Ελλάδα. «Ήρθα στην Ελλάδα για να διαφημίσω τα Δωδεκάνησα με αφορμή την επέτειο της ενσωμάτωσης στην Ελλάδα και πιστεύω ότι η παρουσία μου στη Ρόδο ενίσχυσε την προβολή του νησιού σε παγκόσμιο επίπεδο».
Τι γνωρίζουμε για τη Sophia the Robot
H Sophia the Robot αναπτύχθηκε από την εταιρεία Hanson Robotics, η οποία εδρεύει στο Χονγκ Κονγκ και ενεργοποιήθηκε για πρώτη φορά στις 14 Φεβρουαρίου του 2016. Έκανε την πρώτη της δημόσια εμφάνιση έναν μήνα μετά στην πόλη Όστιν στο Τέξας των ΗΠΑ. Το 2017 το Ρομπότ Σοφία έλαβε την υπηκοότητα της Σαουδικής Αραβίας και έγινε έτσι το πρώτο ανθρωποειδές ρομπότ που έχει πάρει νομική οντότητα σε οποιαδήποτε χώρα του πλανήτη.
Σύμφωνα με τον εφευρέτη της, David Hanson, η Σοφία κατασκευάστηκε έχοντας ως πρότυπο την αρχαία βασίλισσα της Αιγύπτου, Νεφερτίτη, την Όντρεϊ Χέπμπορν, καθώς και τη σύζυγο του ίδιου, Αμάντα. Η Sophia the Robot είναι σχεδιασμένη ώστε να μιμείται ανθρώπινες χειρονομίες και εκφράσεις του προσώπου, ενώ είναι σε θέση να απαντά σε κάποιες ερωτήσεις και να κάνει απλές συζητήσεις για προκαθορισμένα θέματα, όπως για παράδειγμα για τον καιρό.
Η Sophia the Robot έχει επίσης τη δυνατότητα να μιλά άπταιστα 20 γλώσσες, μεταξύ αυτών και ελληνικά, ενώ το IQ της είναι υψηλότερο του Άλμπερτ Αϊνστάιν.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς κατάφεραν να το αποτυπώσουν οι αστρονόμοι
«Ένα είδος Google Maps για την κυτταρική βιολογία»
Συνέντευξη με τη Δρ. Ζωή Αικατερινίδη C.E.O. Software Competitiveness International
Επανέρχεται το ζήτημα της δεσπόζουσας θέσης του κολοσσού της τεχνολογίας - Τι σχεδιάζει ο Ντόναλντ Τραμπ
Τι σημασία έχει να αναπτυχθεί η ΤΝ, το διαδίκτυο ή η γενετική μηχανική αν δεν οδηγήσουν στην ευημερία των ανθρώπων και των άλλων έμβιων όντων;
Ο Μαρίνος Σιαπάνης, CEO & Co-Founder της κορυφαίας εταιρείας iGaming, μας εξηγεί τα σχέδια της επόμενης μέρας
Μήπως ήρθε η ώρα να μάθετε βασικά Κλίνγκον, ίσα για να συνεννοείστε στο εστιατόριο;
Πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί η δυνατότητα αυτή από απατεώνες
Το μεγαλύτερο συνέδριο για την Παραγωγική Τεχνητή Νοημοσύνη επιστρέφει στις 18 Νοεμβρίου 2024 στο ΚΠΙΣΝ
Το επόμενο βήμα στη σύγχρονη εκπαίδευση
Το Amazon Haul υπηρετεί ακριβώς το ίδιο μοτίβο με τους ανταγωνιστές του
Βροχή οι 70+ σε κατάστημα τεχνολογίας. Κουνούσαν με απελπισία τις έξυπνες συσκευές που τους έκαναν να νιώθουν βλάκες
Το viral μήνυμα της καμπάνιας της Telekom που μοιράστηκε η COSMOTE με στόχο την ευαισθητοποίηση σχετικά με τις online δημοσιεύσεις παιδικών φωτογραφιών
Το πορτρέτο του μαθηματικού Άλαν Τούρινγκ δημιουργήθηκε από το Ai-Da, ένα από τα πιο προηγμένα ρομπότ στον κόσμο
Για τη Τεχνητή Νοημοσύνη γίνεται λόγος ήδη από το 1950
Το διαστημικό σκάφος απέχει περίπου 24 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα από τη Γη
Ευχάριστα τα νέα από την αμερικάνικη διαστημική υπηρεσία
Όλος ο χρόνος του σύμπαντος δεν αρκεί σε έναν χιμπατζή για να γράψει τυχαία έργο του Σαίξπηρ
Μια συζήτηση για τη σημασία του Τηλεσκοπίου Ορίζοντα Γεγονότων και το ποια θα μπορούσε να είναι η μελλοντική κατεύθυνση της Αστρονομίας
Πρωταγωνίστρια και πάλι η Momo
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.