- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Ερευνητές ισχυρίζονται πως το «ο χρόνος όλα τα γιατρεύει» δεν ισχύει για εκείνους που υποφέρουν από μια πληγωμένη καρδιά, κυριολεκτικά. Υπάρχει μια καρδιομυοπάθεια που προκαλείται από το στρες, γνωστή και ως «σύνδρομο πληγωμένης καρδιάς», η οποία έχει παρόμοια συμπτώματα με το έμφραγμα, αλλά χωρίς την απόφραξη των αρτηριών.
Η πάθηση αυτή έχει παρατηρηθεί ότι πυροδοτείται από οξύ συναισθηματικό στρες, όπως ο θάνατος κάποιου αγαπημένου προσώπου, ένα διαζύγιο ή ένας άσχημος χωρισμός.
Οι πάσχοντες έχει αναφερθεί πως αναρρώνουν πλήρως μέσα σε μέρες ή εβδομάδες, ωστόσο οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Άμπερντιν ανακάλυψαν ότι μπορεί να διαρκέσει ακόμα και περισσότερο από τέσσερις μήνες, ενώ παρουσιάζει και μακροχρόνιες συνέπειες.
Η καθηγήτρια Ντάνα Ντόσον, λέκτορας του Πανεπιστημίου και σύμβουλος καρδιολόγος στο Aberdeen Royal Infirmary δήλωσε: «Η γενική πεποίθηση ήταν ότι η κατάσταση αυτοιάται πολύ γρήγορα, αλλά τελικά μια πιο λεπτομερής έρευνα έδειξε πως δεν είναι ακριβώς έτσι».
Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι οι ασθενείς δεν μπορούσαν να συμμετάσχουν σε έντονες δραστηριότητες και αδυνατούσαν να επιστρέψουν στη δουλειά εξαιτίας οιδήματος και αστάθειας της καρδιάς, τα οποία προκαλούσαν δυσκολίες στην αναπνοή και την κυκλοφορία του αίματος.
«Τα ευρήματά μας κατά κάποιο τρόπο παρέχουν μια εξήγηση ως προς το γιατί οι ασθενείς συνεχίζουν να διαμαρτύρονται πως δεν αισθάνονται καλά, μήνες μετά, παρά το γεγονός πως δεν παρουσιάζουν εμφανή προβλήματα στην καρδιά», εξηγεί η Δρ. Ντόσον.
Το πανεπιστήμιο σκοπεύει συνεχίσει την έρευνα στο θέμα προκειμένου να δει αν κάποια από τα περιστατικά αναρρώνουν πλήρως, σε τι χρονικό διάστημα κι αν ένα υποκείμενο πρόβλημα υγείας θα μπορούσε να έχει συμβάλει στην εμφάνιση του προβλήματος.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Ξεκλειδώνει το μεγάλο μυστικό της φύσης», λένε ειδικοί
Πώς κατάφεραν να το αποτυπώσουν οι αστρονόμοι
«Ένα είδος Google Maps για την κυτταρική βιολογία»
Συνέντευξη με τη Δρ. Ζωή Αικατερινίδη C.E.O. Software Competitiveness International
Επανέρχεται το ζήτημα της δεσπόζουσας θέσης του κολοσσού της τεχνολογίας - Τι σχεδιάζει ο Ντόναλντ Τραμπ
Τι σημασία έχει να αναπτυχθεί η ΤΝ, το διαδίκτυο ή η γενετική μηχανική αν δεν οδηγήσουν στην ευημερία των ανθρώπων και των άλλων έμβιων όντων;
Ο Μαρίνος Σιαπάνης, CEO & Co-Founder της κορυφαίας εταιρείας iGaming, μας εξηγεί τα σχέδια της επόμενης μέρας
Μήπως ήρθε η ώρα να μάθετε βασικά Κλίνγκον, ίσα για να συνεννοείστε στο εστιατόριο;
Πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί η δυνατότητα αυτή από απατεώνες
Το μεγαλύτερο συνέδριο για την Παραγωγική Τεχνητή Νοημοσύνη επιστρέφει στις 18 Νοεμβρίου 2024 στο ΚΠΙΣΝ
Το επόμενο βήμα στη σύγχρονη εκπαίδευση
Το Amazon Haul υπηρετεί ακριβώς το ίδιο μοτίβο με τους ανταγωνιστές του
Βροχή οι 70+ σε κατάστημα τεχνολογίας. Κουνούσαν με απελπισία τις έξυπνες συσκευές που τους έκαναν να νιώθουν βλάκες
Το viral μήνυμα της καμπάνιας της Telekom που μοιράστηκε η COSMOTE με στόχο την ευαισθητοποίηση σχετικά με τις online δημοσιεύσεις παιδικών φωτογραφιών
Το πορτρέτο του μαθηματικού Άλαν Τούρινγκ δημιουργήθηκε από το Ai-Da, ένα από τα πιο προηγμένα ρομπότ στον κόσμο
Για τη Τεχνητή Νοημοσύνη γίνεται λόγος ήδη από το 1950
Το διαστημικό σκάφος απέχει περίπου 24 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα από τη Γη
Ευχάριστα τα νέα από την αμερικάνικη διαστημική υπηρεσία
Όλος ο χρόνος του σύμπαντος δεν αρκεί σε έναν χιμπατζή για να γράψει τυχαία έργο του Σαίξπηρ
Μια συζήτηση για τη σημασία του Τηλεσκοπίου Ορίζοντα Γεγονότων και το ποια θα μπορούσε να είναι η μελλοντική κατεύθυνση της Αστρονομίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.