- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Ένας στους τρεις Έλληνες χρησιμοποιεί ήδη το ChatGPT
Tι αναφέρει η νέα έρευνα της Focus Bari
ChatGPT: Ένας στους τρεις Έλληνες χρησιμοποιεί ήδη το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης
Ένας στους τρεις Έλληνες χρησιμοποιεί ήδη το Chat GPT, ωστόσο, οι δύο στους τρεις δηλώνουν επιφυλακτικοί απέναντί στην τεχνητή νοημοσύνη σύμφωνα με νέα Πανελλαδική Έρευνα της Focus Bari, που συστηματικά παρακολουθεί την σχέση και τις απόψεις των Ελλήνων σχετικά με αυτήν.
Άντρες και μικρότερες ηλικίες
Σύμφωνα με τα ευρήματα της Focus Bari, αν και οι Έλληνες είναι ακόμα μοιρασμένοι ως προς το πως θα επηρεάσει το ΑΙ την κοινωνία, οι άντρες δείχνουν να έχουν πιο θετική στάση απέναντι στην τεχνητή νοημοσύνη, σε σύγκριση με τις γυναίκες. Σε ό,τι αφορά στις ηλικίες, το τοπίο δεν είναι τόσο “ξεκάθαρο”, καθώς οι διαφορές είναι οριακές, αν και οι νεαρές ηλικίες (gen Z & millennials) χρησιμοποιούν το Chat GPT σε μεγαλύτερο βαθμό.
Όπως δείχνει η έρευνα, οι χρήστες του Chat GPT, οι οποίοι κυρίως χρησιμοποιούν τη δωρεάν έκδοση, το ξεκίνησαν σχετικά πρόσφατα, αλλά το χρησιμοποιούν αρκετά συχνά, κυρίως για θέματα δουλειάς, σπουδών, αλλά και για άλλα θέματα, που εμπίπτουν στα ενδιαφέροντά τους.
Ακόμα διαπιστώνεται ότι:
Η αναλογία των Ελλήνων που έχουν λογαριασμό Chat GPT συνεχώς αυξάνεται, από 21% τον Ιούλιο 2023 σε 30% τον Φεβρουάριο 2024, και χρησιμοποιείται για πλειάδα θεμάτων ενδιαφέροντος, για την εργασία και για τις σπουδές από τους φοιτητές.
Ενώ θεωρείται ένα εργαλείο εύκολο στη χρήση, που γλυτώνει χρόνο και κόπο, οι χρήστες Chat GPT θεωρούν σε μεγάλο βαθμό ότι χρειάζεται προσοχή στον τρόπο χρήσης, καθώς οι απαντήσεις του συχνά είναι απλοϊκές και χρειάζονται επαλήθευση.
Τέλος, σημαντική αναλογία χρηστών φοβάται πως το Chat GPT είναι επικίνδυνο γιατί εμποδίζει την μελέτη, την σκέψη, την ανάπτυξη κρίσης και την εξέλιξη.
Δείτε όλη την παρουσίαση της έρευνας εδώ