- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Life in Space: Εγκαίνια για τη μεγαλύτερη έκθεση για το διάστημα
Από τις 19 Οκτωβρίου έως και τις 15 Ιανουάριου στο Ολυμπιακό Κέντρο στο Γουδή
Life in Space: Η κατάκτηση του Διαστήματος από τον άνθρωπο σε μια μοναδική έκθεση που φιλοξενείται στην Αθηνα
Η έκθεση «LIFE IN SPACE» (Η Ζωή στο Διάστημα), με περισσότερους από 4.000.000 επισκέπτες σε όλο τον κόσμο, έρχεται στην Ελλάδα από τις 19 Οκτωβρίου έως και τις 15 Ιανουάριου στο Ολυμπιακό Κέντρο στο Γουδή.
Η έκθεση γίνεται σε συνεργασία με το «Marshall Space Flight Center» της NASA, τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA), το «U.S. Space & Rocket Center» και τον Ιταλικό Διαστημικό Οργανισμό (ASI).
Απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα για το Διάστημα
Στα 1500 τ.μ. της έκθεσης οι επισκέπτες μπορούν να βρουν απαντήσεις σε ερωτήματα όπως:
- Γιατί είναι σημαντική η διαστημική έρευνα;
- Πώς έχει κατασκευαστεί ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός;
- Πώς είναι η ζωή των αστροναυτών στο διάστημα;
- Πώς είναι σχεδιασμένη η τουαλέτα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού;
- Πώς κοιμούνται οι αστροναύτες στο διάστημα;
LIFE IN SPACE: Ιστορικά εκθέματα σε συνδιασμό με μια virtual reality εμπειρία
Η έκθεση LIFE IN SPACE προσφέρει στους επισκέπτες μια μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τη συναρπαστική ιστορία της κατάκτησης του διαστήματος από τον άνθρωπο, καθώς και όλη την τεχνολογία που χρησιμοποιήθηκε για το σκοπό αυτό. Μοναδικές κατασκευές, ιστορικά αντικείμενα-εκθέματα και μια virtual reality εμπειρία θα μαγέψουν μικρούς και μεγάλους και θα δημιουργήσουν μια αξέχαστη εμπειρία ταξιδιού στο διάστημα.
Περισσότερα από 50 μοναδικά εκθέματα θα σας ταξιδέψουν στην ιστορία των διαστημικών πτήσεων. Αυθεντικά αντικείμενα, αναμνηστικά από τις διάφορες αποστολές και πιστά αντίγραφα σκαφών, μας οδηγούν στα μονοπάτια που ακολούθησαν οι επιστήμονες και οι αστροναύτες, στην πορεία τους προς την επιτυχία. Αυτά περιλαμβάνουν μοντέλα πυραύλων και δορυφόρων, διαστημικές στολές, βράχο από τη σελήνη και μια παρουσίαση του έργου του Αμερικανού – γερμανικής καταγωγής - μηχανικού, Wernher Von Braun, που θεωρείται πρωτοπόρος της πυραυλικής και διαστημικής τεχνολογίας.
Μέρος της έκθεσης είναι και το Space Camp, όπου οι επισκέπτες μπορούν να βιώσουν τις ίδιες αισθήσεις που ζουν οι αστροναύτες κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης τους, όπως την απουσία βαρύτητας και την απώλεια του «χωρικού» προσανατολισμού. Επιπλέον, μια νέα VR πλατφόρμα, φέρνει τους επισκέπτες μέσα στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, επιτρέποντας τους να ζήσουν μια εντελώς διαφορετική διάσταση.
Πέντε διαφορετικοί εξομοιωτές για τη ζωή των αστροναυτών στο Διάστημα
Εδώ οι επισκέπτες μπορούν να αισθανθούν όλα όσα βιώνουν οι αστροναύτες στις διαστημικές αποστολές τους και κατά την διάρκεια της εκπαίδευσή τους.
- The Five Degrees of Freedom: Αυτός ο προσομοιωτής δημιουργεί την αίσθηση της έλλειψης βαρύτητας στο διάστημα
- Multi Axis Trainer: Είναι ο προσομοιωτής που χρησιμοποιείται στο «U.S. Space & Rocket Center» της Αλαμπάμα
- Land the Shuttle: Αυτός ο προσομοιωτής σάς δίνει την ευκαιρία να δοκιμάσετε τις δυνάμεις σας ως πιλότος του διαστημικού λεωφορείου
- F18 Pilot Simulator: Αυτός είναι ένας προσομοιωτής πτήσης με τρισδιάστατα γραφικά, που προσφέρει μια ρεαλιστική εμπειρία χειρισμού του F18
- ISS VR Platform: Εδώ θα ανακαλύψετε τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό που βρίσκεται 400 χλμ πάνω από την επιφάνεια της Γης, χρησιμοποιώντας τα ειδικά γυαλιά της εικονικής πραγματικότητας
Ενίσχυση της αγάπης για την Αστρονομία στη χώρα
Στη συνέντευξη Τύπου της Έκθεσης συμμετείχαν σπουδαίοι και διακεκριμένοι Έλληνες επιστήμονες όπως ο Εμμανουήλ Πλειώνης, πρόεδρος του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και ο Ιωάννης Δαγκλής, πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Διαστήματος. Οι ομιλητές αναφέρθηκαν στο ταξίδι του ανθρώπου στο διάστημα και τα μεγάλα άλματα που έχουν πραγματοποιηθεί έως σήμερα στην εξερεύνηση του διαστήματος, με αναφορές στην εντυπωσιακή συλλογή των εκθεμάτων της Έκθεσης που έχουν χρησιμοποιηθεί σε διαστημικές πτήσεις.
Επίσης, μίλησαν για τη συμμετοχή των Ελλήνων επιστημόνων στην προώθηση της σύγχρονης Αστρονομίας, Αστροφυσικής και Διαστημικής Φυσικής σε διεθνές επίπεδο, καθώς και για τα βήματα που πραγματοποιούνται σε ό,τι αφορά την δραστηριοποίησή της χώρας μας στο διάστημα.
Τέλος, επεσήμαναν το πόσο σημαντική είναι η Έκθεση «LIFE IN SPACE» στην προώθηση της επιστήμης στο ευρύ κοινό και τους μαθητές, ώστε να συνεχίσουν να διακρίνονται οι Έλληνες μαθητές στις Ολυμπιάδες Αστρονομίας, ενώ παράλληλα δίνει ώθηση στην άνθιση της ερασιτεχνικής Αστρονομίας στη χώρα μας.
Επισκεφτείτε το site της έκθεσης για περισσότερες πληροφορίες.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς κατάφεραν να το αποτυπώσουν οι αστρονόμοι
«Ένα είδος Google Maps για την κυτταρική βιολογία»
Συνέντευξη με τη Δρ. Ζωή Αικατερινίδη C.E.O. Software Competitiveness International
Επανέρχεται το ζήτημα της δεσπόζουσας θέσης του κολοσσού της τεχνολογίας - Τι σχεδιάζει ο Ντόναλντ Τραμπ
Τι σημασία έχει να αναπτυχθεί η ΤΝ, το διαδίκτυο ή η γενετική μηχανική αν δεν οδηγήσουν στην ευημερία των ανθρώπων και των άλλων έμβιων όντων;
Ο Μαρίνος Σιαπάνης, CEO & Co-Founder της κορυφαίας εταιρείας iGaming, μας εξηγεί τα σχέδια της επόμενης μέρας
Μήπως ήρθε η ώρα να μάθετε βασικά Κλίνγκον, ίσα για να συνεννοείστε στο εστιατόριο;
Πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί η δυνατότητα αυτή από απατεώνες
Το μεγαλύτερο συνέδριο για την Παραγωγική Τεχνητή Νοημοσύνη επιστρέφει στις 18 Νοεμβρίου 2024 στο ΚΠΙΣΝ
Το επόμενο βήμα στη σύγχρονη εκπαίδευση
Το Amazon Haul υπηρετεί ακριβώς το ίδιο μοτίβο με τους ανταγωνιστές του
Βροχή οι 70+ σε κατάστημα τεχνολογίας. Κουνούσαν με απελπισία τις έξυπνες συσκευές που τους έκαναν να νιώθουν βλάκες
Το viral μήνυμα της καμπάνιας της Telekom που μοιράστηκε η COSMOTE με στόχο την ευαισθητοποίηση σχετικά με τις online δημοσιεύσεις παιδικών φωτογραφιών
Το πορτρέτο του μαθηματικού Άλαν Τούρινγκ δημιουργήθηκε από το Ai-Da, ένα από τα πιο προηγμένα ρομπότ στον κόσμο
Για τη Τεχνητή Νοημοσύνη γίνεται λόγος ήδη από το 1950
Το διαστημικό σκάφος απέχει περίπου 24 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα από τη Γη
Ευχάριστα τα νέα από την αμερικάνικη διαστημική υπηρεσία
Όλος ο χρόνος του σύμπαντος δεν αρκεί σε έναν χιμπατζή για να γράψει τυχαία έργο του Σαίξπηρ
Μια συζήτηση για τη σημασία του Τηλεσκοπίου Ορίζοντα Γεγονότων και το ποια θα μπορούσε να είναι η μελλοντική κατεύθυνση της Αστρονομίας
Πρωταγωνίστρια και πάλι η Momo
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.