- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Διαπιστώθηκε πλέον και επιστημονικά ότι δεν υπάρχει τίποτε το παράξενο στα δάκρυα χαράς. Τουναντίον οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι πρόκειται για μια λογική αντίδραση του οργανισμού στη χαρά. Η ψυχολόγος Οριάνα Αραγκόν από το Πανεπιστήμιο του Γέιλ διαπίστωσε έπειτα από μια σειρά ερευνών ότι αυτό το κλάμα είναι μια αντίδραση του σώματος «για να αποκατασταθεί η συναισθηματική ισορροπία σε μια περίοδο έντονων συναισθημάτων».
«Με αυτές τις εκδηλώσεις οι άνθρωποι ξαναβρίσκουν τη συναισθηματική τους ισορροπία», δήλωσε η Αραγκόν, της οποίας η μελέτη πρόκειται να δημοσιευτεί στην ιατρική επιθεώρηση «Επιστήμη της Ψυχολογίας». «Τα δάκρυα χαράς έρχονται όταν ένας άνθρωπος κατακλύζεται από ένα εντονότατο θετικό συναίσθημα. Οι άνθρωποι που κλαίνε από χαρά συνέρχονται πιο γρήγορα από αυτά τα έντονα συναισθήματα», προσθέτει η ψυχολόγος. Η έρευνα μελέτησε μια ευρεία γκάμα περιπτώσεων που ένας άνθρωπος ξεσπά σε κλάματα από χαρά. Όπως η επιστροφή του συζύγου - στρατιώτη από το μέτωπο και η επανένωση με την οικογένειά του, αλλά και πιο ακραίες αντιδράσεις όπως το γοερό κλάμα κοριτσιών στην εφηβεία όταν αντικρίζουν τον αγαπημένο τους τραγουδιστή/ τραγουδίστρια στη σκηνή μιας συναυλίας.
Η ψυχολόγος προσπάθησε επίσης να εξηγήσει γιατί ο περισσότερος κόσμος όταν βλέπει ένα χαριτωμένο μωρό σπεύδει να του τσιμπήσει τα μάγουλα. Πρόκειται για μια κάπως επιθετική εκδήλωση ενός τρυφερού συναισθήματος. «Μου έκανε εντύπωση που κανείς μέχρι τώρα δεν έχει αναρωτηθεί γιατί συμβαίνει αυτό», λέει η Οριάνα Αραγκόν. Διαπίστωσε ότι όσοι αντιδρούν αρνητικά σε ένα θετικό γεγονός ή είδηση μπορούν να μετριάζουν έντονα συναισθήματα. Τέλος η ψυχολόγος σημειώνει ότι ένας άνθρωπος που θα κλάψει στην αποφοίτηση ενός συγγενικού του προσώπου είναι βέβαιο ότι έχει την τάση να τσιμπά τα μάγουλα των μωρών.