- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Ανοιχτός «πόλεμος» μεταξύ συγγραφέων και εταιρειών AI στις ΗΠΑ
Τους απαγορεύουν να χρησιμοποιούν τα έργα τους χωρίς συναίνεση
Τεχνητή νοημοσύνη: Γιατί αντιδρούν συγγραφείς κατά των εταιρειών - Τους απαγορεύουν να χρησιμοποιούν τα έργα τους χωρίς συναίνεση
Συγγραφείς, μεταξύ των οποίων, η Μάργκαρετ Άτγουντ και ο Φίλιπ Πούλμαν υπέγραψαν αίτημα, με το οποίο καλούν τις εταιρείες Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) να σταματήσουν να χρησιμοποιούν το έργο τους χωρίς συγκατάθεση ή χωρίς αναφορά των ονομάτων τους.
Η ανοιχτή επιστολή, η οποία έχει συνταχθεί από το Σωματείο Συγγραφέων, Authors Guild, τη μεγαλύτερη επαγγελματική ένωση της Αμερικής, απευθύνεται στους διευθύνοντες συμβούλους των OpenAI, Alphabet, Meta, Stability AI και IBM.
Τα τρία αιτήματα των συγγραφέων
Τα τρία αιτήματα που θέτουν είναι οι εταιρείες να λάβουν άδεια για χρήση του συγγραφικού υλικού που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα, να δίνεται αποζημίωση στους συγγραφείς για τη συνεχή χρήση των έργων τους, καθώς και αποζημίωση για τη χρήση των έργων τους στην παραγωγή με Τεχνητή Νοημοσύνη, ανεξάρτητα από το αν με το παραγόμενο υλικό παραβιάζεται η ισχύουσα νομοθεσία, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας The Guardian.
«Είναι δίκαιο οι συγγραφείς να αποζημιώνονται επειδή "τάισαν" την AI και συνέχισαν να ενημερώνουν την εξέλιξή της» τόνισε η Μάγια Σάνμπαγκ Λανγκ, πρόεδρος του Σωματείου.
«Το Σωματείο Συγγραφέων κάνει ένα σημαντικό βήμα για την προώθηση των δικαιωμάτων όλων των Αμερικανών των οποίων τα δεδομένα, οι λέξεις και οι εικόνες χρησιμοποιούνται για τεράστιο κέρδος, χωρίς τη συγκατάθεσή τους» είπε ο Τζόναθαν Φράνζεν. «Με άλλα λόγια, σχεδόν όλων των Αμερικανών άνω των έξι ετών» υπογράμμισε.
Η επιστολή με τα αιτήματα, η οποία φέρει ημερομηνία 19 Ιουλίου, έχει συγκεντρώσει πάνω από 9.000 υπογραφές.
Στην επιστολή, που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του Σωματείου Συγγραφέων, τονίζεται ότι οι τεχνολογίες Τεχνητής Νοημοσύνης βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στη γλώσσα, τις ιστορίες, το στυλ και τις ιδέες των συγγραφέων. «Εκατομμύρια βιβλία, άρθρα, δοκίμια και ποίηση που προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα χρησιμεύουν ως τα θεμέλια για τα συστήματα AI, ωστόσο οι συγγραφείς δεν έχουν λάβει καμία αποζημίωση για τη συνεισφορά τους. Τα έργα αποτελούν μέρος του υλικού με το οποίο εκπαιδεύονται γλωσσικά μοντέλα, όπως τα ChatGPT, Bard. Όταν οι εταιρείες Tεχνητής Nοημοσύνης θέλουν να λένε ότι οι μηχανές τους απλώς "διαβάζουν" τα κείμενα στα οποία έχουν εκπαιδευτεί, αυτό είναι ανακριβής ανθρωπομορφοποίηση. Αντίθετα, αντιγράφουν τα κείμενα στο ίδιο το λογισμικό και μετά τα αναπαράγουν ξανά και ξανά» σημειώνεται.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς κατάφεραν να το αποτυπώσουν οι αστρονόμοι
«Ένα είδος Google Maps για την κυτταρική βιολογία»
Συνέντευξη με τη Δρ. Ζωή Αικατερινίδη C.E.O. Software Competitiveness International
Επανέρχεται το ζήτημα της δεσπόζουσας θέσης του κολοσσού της τεχνολογίας - Τι σχεδιάζει ο Ντόναλντ Τραμπ
Τι σημασία έχει να αναπτυχθεί η ΤΝ, το διαδίκτυο ή η γενετική μηχανική αν δεν οδηγήσουν στην ευημερία των ανθρώπων και των άλλων έμβιων όντων;
Ο Μαρίνος Σιαπάνης, CEO & Co-Founder της κορυφαίας εταιρείας iGaming, μας εξηγεί τα σχέδια της επόμενης μέρας
Μήπως ήρθε η ώρα να μάθετε βασικά Κλίνγκον, ίσα για να συνεννοείστε στο εστιατόριο;
Πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί η δυνατότητα αυτή από απατεώνες
Το μεγαλύτερο συνέδριο για την Παραγωγική Τεχνητή Νοημοσύνη επιστρέφει στις 18 Νοεμβρίου 2024 στο ΚΠΙΣΝ
Το επόμενο βήμα στη σύγχρονη εκπαίδευση
Το Amazon Haul υπηρετεί ακριβώς το ίδιο μοτίβο με τους ανταγωνιστές του
Βροχή οι 70+ σε κατάστημα τεχνολογίας. Κουνούσαν με απελπισία τις έξυπνες συσκευές που τους έκαναν να νιώθουν βλάκες
Το viral μήνυμα της καμπάνιας της Telekom που μοιράστηκε η COSMOTE με στόχο την ευαισθητοποίηση σχετικά με τις online δημοσιεύσεις παιδικών φωτογραφιών
Το πορτρέτο του μαθηματικού Άλαν Τούρινγκ δημιουργήθηκε από το Ai-Da, ένα από τα πιο προηγμένα ρομπότ στον κόσμο
Για τη Τεχνητή Νοημοσύνη γίνεται λόγος ήδη από το 1950
Το διαστημικό σκάφος απέχει περίπου 24 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα από τη Γη
Ευχάριστα τα νέα από την αμερικάνικη διαστημική υπηρεσία
Όλος ο χρόνος του σύμπαντος δεν αρκεί σε έναν χιμπατζή για να γράψει τυχαία έργο του Σαίξπηρ
Μια συζήτηση για τη σημασία του Τηλεσκοπίου Ορίζοντα Γεγονότων και το ποια θα μπορούσε να είναι η μελλοντική κατεύθυνση της Αστρονομίας
Πρωταγωνίστρια και πάλι η Momo
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.