Τεχνολογια - Επιστημη

Πώς θα χτίζονται σπίτια στη Σελήνη (video, εικόνες)

Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος δείχνει τον τρόπο

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο εποικισμός της Σελήνης αποτελεί ένα από μεγάλα μελλοντικά εγχειρήματα της διαστημικής τεχνολογίας και η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος (ESA) κυκλοφόρησε βίντεο που δείχνει τον τρόπο με τον οποίο ο εποικισμός της Σελήνης θα καταστεί εφικτός.

Όπως θα δείτε, η δουλειά γίνεται κυρίως από έναν ρομποτικό τρισδιάστατο εκτυπωτή. Το οίκημα θα ανοικοδομείται με υλικά από την επιφάνεια της Σελήνης και με βάση μια κάψουλα από την οποία θα αναπτύσσεται ένας φουσκωτός θόλος.

image

Η κατασκευή θα διαρκεί περίπου 3 μήνες και πρόκειται επί της ουσίας για ένα προστατευτικό περίβλημα, ικανό να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του πλανήτη ενώ κάθε οίκημα θα μπορεί να φιλοξενεί τέσσερις ανθρώπους.

Στην επιφάνεια της Σελήνης -εξαιτίας της απουσίας ατμόσφαιρας- επικρατούν πολύ υψηλές και εξίσου χαμηλές θερμοκρασίες (συν, πλην 150 βαθμοί Κελσίου), δεν υπάρχει οξυγόνο, η ηλιακή και κοσμική ακτινοβολία είναι τεράστια ενώ ακόμα ένας κίνδυνος είναι οι μετεωρίτες. Το περίβλημα που παρουσιάζει η ESA θα είναι ικανό να ανταποκριθεί σε κάθε περίπτωση.

image