Τεχνολογια - Επιστημη

«Μαλ@#$ η τηλεργασία» για τον Έλον Μασκ - Γιατί δήλωσε πως είναι «ηθικά λάθος»

Η εντολή σε εργαζομένους της Tesla, του Twitter και της SpaceX

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Έλον Μασκ
© EPA/JUSTIN LANE

Έλον Μασκ: «Μαλ@#$ η τηλεργασία» - Η εντολή σε εργαζομένους της Tesla, του Twitter και της SpaceX

Σε μια συνέντευξη που μεταδόθηκε στο CNBC, ο Έλον Μασκ αποκάλεσε «ηθικά λάθος» και «μαλακία» την εξ αποστάσεως εργασία, εκφράζοντας την άποψη ότι είναι αδίκη για όσους δεν μπορούν να εργαστούν από το σπίτι.

Ο Μασκ, ο οποίος απαγόρευσε την εργασία από απόσταση στο Twitter μετά την εξαγορά της εταιρείας, δεν έχει διστάσει να περιφρονήσει για όσους εργάζονται από το σπίτι. Ακόμα, ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla ισχυρίστηκε ότι η εργασία εξ αποστάσεως είναι «αντιπαραγωγική».

«Πιστεύω ακράδαντα ότι οι άνθρωποι είναι πιο παραγωγικοί όταν βρίσκονται αυτοπροσώπως στον χώρο της εργασίας τους», δήλωσε στο CNBC.

Να θυμίσουμε πως ο Μασκ επέβαλε άκρως αυστηρή πολιτική επιστροφής στα γραφεία της Tesla τον Ιούνιο του 2022, προειδοποιώντας τους εργαζόμενους πως θα χάσουν τη θέση τους σε περίπτωση που αρνηθούν να τηρήσουν αυτήν την εντολή. Οι εργαζόμενοι ήταν υποχρεωμένοι να παραμένουν στα γραφεία για τουλάχιστον 40 ώρες εβδομαδιαία, και οτιδήποτε λιγότερο θα θεωρείτο «τηλεργασία».

«Κατεβείτε από το άλογο με τις μαλ... περί εργασίας από το σπίτι», είπε ο Μασκ και υπογράμμισε πως «αφού άνθρωποι που παραδίδουν τρόφιμα και χτίζουν σπίτια δεν μπορούν να εργάζονται από το σπίτι, ούτε οι εργαζόμενοι σε γραφεία θα έπρεπε να εργάζονται».

«Αν θέλετε να εργαστείτε στην Tesla, αν θέλετε να εργαστείτε στη SpaceX, αν θέλετε να εργαστείτε στο Twitter - πρέπει να έρχεστε στο γραφείο κάθε μέρα», κατέληξε.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Θέα του Τέρατος της Σύγχρονης Γραφειοκρατίας
Η Θέα του Τέρατος της Σύγχρονης Γραφειοκρατίας

Με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου «Η Γραφειοκρατικοποίηση του Κόσμου στη Νεοφιλελεύθερη Εποχή» της Beatrice Hibou που κυκλοφορεί σε ελληνική μετάφραση από τις εκδόσεις Πλήθος (2024)

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.