- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Ευγένιος Μιχαήλ Αντωνιάδης: Ο αστρονόμος που αποκωδικοποίησε τον πλανήτη Άρη
Ο ιστορικός William Sheehan σε μια εκδήλωση με ελεύθερη είσοδο στο Κέντρο Επισκεπτών Θησείου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών
Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών: Ομιλία του ιστορικού William Sheehan για τον Έλληνα ερασιτέχνη αστρονόμο Ευγένιο Μιχαήλ Αντωνιάδη και τη μελέτη του πλανήτη Άρη.
Ευγένιος Μιχαήλ Αντωνιάδης. Ο σπουδαίος αστρονόμος γεννήθηκε στην περιοχή Ταταύλα της Κωνσταντινούπολης το 1870 και μετανάστευσε στη Γαλλία το 1893. Υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους ερασιτέχνες αστρονόμους όλων των εποχών και ένας από τους μεγαλύτερους μελετητές του πλανήτη Άρη.
Για τη συμβολή λοιπόν αυτού του σπουδαίου ερασιτέχνη αστρονόμου, στη μελέτη του πλανήτη Άρη, θα πραγματοποιηθεί μια ξεχωριστή εκδήλωση στο Κέντρο Επισκεπτών Θησείου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Συγκεκριμένα, κάτω από τον θόλο του τηλεσκοπίου Δωρίδη το Σάββατο 6 Μαΐου ώρα 20:00 θα δοθεί ομιλία του διακεκριμένου μελετητή της ιστορίας του πλανήτη Άρη και πολυγραφότατου συγγραφέα βιβλίων Αστρονομίας William Sheehan από την Αριζόνα των ΗΠΑ. Ο William Sheehan είναι διακεκριμένος ιστορικός του πλανήτη Άρη, ζει στην Αριζόνα στις Η.Π.Α και απασχολείται με τα ενδιαφέροντά του στην Αστρονομία και την Ιστορία της Αστρονομίας.
Αξίζει να επισημανθεί ότι το μεγαλύτερο μέρος του έργου του Ευγένιου Μιχαήλ Αντωνιάδη είχε πραγματοποιήθηκε στη Γαλλία ενώ το μεγαλύτερο μέρος της ογκώδους εργασίας του δημοσιεύθηκε στα Αγγλικά και στα Γαλλικά.
Μιλώντας στην ATHENS VOICE για τον Ευγένιο Μιχαήλ Αντωνιάδη, η Αστροφυσικός και Υπεύθυνη του Κέντρου Επισκεπτών Θησείου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών κ. Φιόρη -Αναστασία Μεταλληνού επισήμανε ότι «στην παρουσίαση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο ο ομιλητής θα παρουσιάσει ενδιαφέροντα βιογραφικά στοιχεία του Ευγένιου Μιχαήλ Αντωνιάδη, ώστε να γνωρίσουμε περισσότερα πράγματα για εκείνον, θα αναφερθεί στα αξιοσημείωτα επιτεύγματά του ξεχωριστού μελετητή καθώς και θα αξιολογήσει ευρύτερα το έργο του στην ιστορία της πλανητικής αστρονομίας. Tο έργο του Ευγένιου Μιχαήλ Αντωνιάδη αποτελεί ένα ιδιαίτερο κεφάλαιο για την Αστρονομία και μάλιστα αξίζει να αναφερθεί ότι το όνομα του σπουδαίου αστρονόμου έχει δοθεί σε κρατήρα της Σελήνης, καθώς και του Άρη, από την Διεθνή Αστρονομική Ένωση προς τιμή του».
Ιnfo: Καθώς ο χώρος είναι περιορισμένος, απαιτείται κράτηση θέσεων στα τηλέφωνα 210 3490160 και 210 3490036 (έως Παρασκευή 5/5, 11.00 - 14.00) έως την πλήρωση του διαθέσιμου χώρου. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Αίτηση για κράτηση θέσεων μπορεί να γίνει και στο mail visitorcenter@noa.gr μέχρι το Σάββατο 6/5 στις 14.00 το μεσημέρι.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Ξεκλειδώνει το μεγάλο μυστικό της φύσης», λένε ειδικοί
Πώς κατάφεραν να το αποτυπώσουν οι αστρονόμοι
«Ένα είδος Google Maps για την κυτταρική βιολογία»
Συνέντευξη με τη Δρ. Ζωή Αικατερινίδη C.E.O. Software Competitiveness International
Επανέρχεται το ζήτημα της δεσπόζουσας θέσης του κολοσσού της τεχνολογίας - Τι σχεδιάζει ο Ντόναλντ Τραμπ
Τι σημασία έχει να αναπτυχθεί η ΤΝ, το διαδίκτυο ή η γενετική μηχανική αν δεν οδηγήσουν στην ευημερία των ανθρώπων και των άλλων έμβιων όντων;
Ο Μαρίνος Σιαπάνης, CEO & Co-Founder της κορυφαίας εταιρείας iGaming, μας εξηγεί τα σχέδια της επόμενης μέρας
Μήπως ήρθε η ώρα να μάθετε βασικά Κλίνγκον, ίσα για να συνεννοείστε στο εστιατόριο;
Πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί η δυνατότητα αυτή από απατεώνες
Το μεγαλύτερο συνέδριο για την Παραγωγική Τεχνητή Νοημοσύνη επιστρέφει στις 18 Νοεμβρίου 2024 στο ΚΠΙΣΝ
Το επόμενο βήμα στη σύγχρονη εκπαίδευση
Το Amazon Haul υπηρετεί ακριβώς το ίδιο μοτίβο με τους ανταγωνιστές του
Βροχή οι 70+ σε κατάστημα τεχνολογίας. Κουνούσαν με απελπισία τις έξυπνες συσκευές που τους έκαναν να νιώθουν βλάκες
Το viral μήνυμα της καμπάνιας της Telekom που μοιράστηκε η COSMOTE με στόχο την ευαισθητοποίηση σχετικά με τις online δημοσιεύσεις παιδικών φωτογραφιών
Το πορτρέτο του μαθηματικού Άλαν Τούρινγκ δημιουργήθηκε από το Ai-Da, ένα από τα πιο προηγμένα ρομπότ στον κόσμο
Για τη Τεχνητή Νοημοσύνη γίνεται λόγος ήδη από το 1950
Το διαστημικό σκάφος απέχει περίπου 24 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα από τη Γη
Ευχάριστα τα νέα από την αμερικάνικη διαστημική υπηρεσία
Όλος ο χρόνος του σύμπαντος δεν αρκεί σε έναν χιμπατζή για να γράψει τυχαία έργο του Σαίξπηρ
Μια συζήτηση για τη σημασία του Τηλεσκοπίου Ορίζοντα Γεγονότων και το ποια θα μπορούσε να είναι η μελλοντική κατεύθυνση της Αστρονομίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.