- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Η SpaceX του Έλον Μασκ εκτοξεύει τον Starship, τον μεγαλύτερο πύραυλο που κατασκευάστηκε ποτέ
Δείτε live την εκτόξευση από το Μπόκα Τσίκα στο Τέξας
Η SpaceX του Έλον Μασκ εκτοξεύει τον Starship, τον μεγαλύτερο πύραυλο που κατασκευάστηκε ποτέ - Η εκτόξευση θα πραγματοποιηθεί χωρίς πλήρωμα και θα γίνει από το Μπόκα Τσίκα στο Τέξας
Την παρθενική του εκτόξευση ετοιμάζεται να κάνει ο πύραυλος Starship της SpaceX του Έλον Μασκ, ο πιο ισχυρός πύραυλος που έχει αναπτυχθεί ποτέ.
Ο Starship έχει ύψος σχεδόν 120 μέτρα και είναι σχεδιασμένο να έχει σχεδόν διπλάσια ώθηση από οποιονδήποτε πύραυλο. Η εκτόξευση θα πραγματοποιηθεί χωρίς πλήρωμα και θα γίνει από το Μπόκα Τσίκα στο Τέξας. Είναι προγραμματισμένη για τις 08:00 τοπική ώρα.
«Είναι η πρώτη εκτόξευση ενός πολύ περίπλοκου, γιγαντιαίου πυραύλου, επομένως μπορεί να μην εκτοξευθεί. Θα είμαστε πολύ προσεκτικοί και αν δούμε οτιδήποτε που μας προκαλεί ανησυχία, θα αναβάλουμε την εκτόξευση», είπε στο Twitter Spaces ο Μασκ και πρόσθεσε:
«Εάν κάνουμε εκτόξευση, θα θεωρούσα ότι κερδίζει οτιδήποτε δεν έχει ως αποτέλεσμα την καταστροφή της ίδιας της εξέδρας εκτόξευσης».
Αποτελείται από δύο οχήματα: το Starship, που είναι το "διαστημόπλοιο" που θα εκτελεί τις διαστημικές αποστολές, και τον πύραυλο Super Heavy που θα στείλει το Starship στο διάστημα πριν αποκοληθεί για να επιστρέψει στη Γη και να προσγειωθεί πριν την επόμενη αποστολή.
Με το Starship, η Space-X προγραμματίζει να στείλει σε λίγα χρόνια ανθρώπους στη Σελήνη και μετά στον Άρη καθώς θα έχει αυτή την εμβέλεια αλλά και τη δυνατότητα μεταφοράς του εξοπλισμού που χρειάζεται για μια τέτοια αποστολή. Ταυτόχρονα όμως, θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για point to point πτήσεις πάνω στη Γη, κάνοντας οποιαδήποτε διαδρομή το πολύ έως σε μία ώρα (!). Σε πρώτη φάση, θα στέλνει σε τροχιά διάφορους δορυφόρους, κυρίως τους νέας γενιάς της Starlink (τυχεροί όσοι έχουμε Starlink που θα δούμε την κάλυψη και τις ταχύτητες να μεγαλώνουν).