Τεχνολογια - Επιστημη

BBC, «από τα λιγότερο προκατειλημμένα Μέσα» για τον Μασκ αλλά «φιλοκυβερνητικό» για το Twitter

Η «ταμπέλα» που προκάλεσε την αντίδραση του Μέσου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ήττα για τον Έλον Μασκ στη δημοσκόπηση: Δεν τον θέλουν CEO του Twitter
© EPA/ALEXANDER BECHER

BBC, «από τα λιγότερο προκατειλημμένα Μέσα» για τον Μασκ αλλά «κυβερνητικά χρηματοδοτούμενο» για το Twitter - Η «ταμπέλα» που προκάλεσε την αντίδραση του Μέσου

Ο Έλον Μασκ χαρακτήρισε το BBC ως «έναν από τους λιγότερο προκατειλημμένους οργανισμούς μέσων ενημέρωσης», αφού ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας διαμαρτυρήθηκε για τον χαρακτηρισμό του ως «χρηματοδοτούμενο από την κυβέρνηση μέσο ενημέρωσης» στο Twitter.

Το BBC επικοινώνησε με το Twitter αφού ο χαρακτηρισμός επισυνάφθηκε στον επίσημο λογαριασμό του στην πλατφόρμα. Ο χαρακτηρισμός παραπέμπει σε μια σελίδα στο κέντρο βοήθειας του Twitter που αναφέρει ότι ανήκει σε «μέσα ενημέρωσης που συνδέονται με το κράτος» και η κυβέρνηση «ασκεί έλεγχο στο περιεχόμενο» με διάφορους τρόπους.

Το BBC πρόσθεσε στην ανακοίνωσή του: «Το BBC είναι, και ήταν πάντα, ανεξάρτητο. Χρηματοδοτούμαστε από το βρετανικό κοινό μέσω των τελών χρήσης».

Από το 1927, το BBC λειτουργεί μέσω του Royal Charter που συμφωνήθηκε με την κυβέρνηση και ορίζει ότι η εταιρεία «πρέπει να είναι ανεξάρτητη», ιδίως όσον αφορά «τις εκδοτικές και δημιουργικές αποφάσεις, τους χρόνους και τον τρόπο με τον οποίο παρέχονται τα προϊόντα και οι υπηρεσίες της, καθώς και τη διαχείριση των υποθέσεών της».

Οι Βρετανοί πληρώνουν κάθε χρόνο ένα τέλος άδειας 159 λιρών για τη χρηματοδότηση της εταιρείας. Το τέλος καθορίζεται από την κυβέρνηση, αλλά καταβάλλεται από τα νοικοκυριά.

Απαντώντας στην καταγγελία, ο Μασκ έστειλε mail στο BBC, γράφοντας: «Στοχεύουμε στη μέγιστη δυνατή διαφάνεια και ακρίβεια. Η σύνδεση ενός Μέσου με την ιδιοκτησία και την πηγή των κεφαλαίων έχει κάποιο νόημα. Πιστεύω ότι οι οργανισμοί μέσων ενημέρωσης θα πρέπει να έχουν αυτογνωσία και να μην ισχυρίζονται ψευδώς την πλήρη απουσία προκατάληψης. Όλοι οι οργανισμοί έχουν προκατάληψη, κάποιοι προφανώς πολύ περισσότερο από άλλους. Θα πρέπει να σημειώσω ότι παρακολουθώ τις ειδήσεις του BBC στο Twitter, επειδή θεωρώ ότι είναι από τα λιγότερο προκατειλημμένα ΜΜΕ».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηχητικά βιβλία, Spotify και πνευματικά δικαιώματα
Ηχητικά βιβλία, Spotify και πνευματικά δικαιώματα

Με τα ηχητικά βιβλία, οι αναγνώστες πληρώνουν για να έχουν πρόσβαση σε μια τεράστια βιβλιοθήκη – αλλά ο έλεγχος αυτής της βιβλιοθήκης εναπόκειται τελικά στην πλατφόρμα που τη φιλοξενεί

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.