Τεχνολογια - Επιστημη

Κέιτλιν Τζένερ εναντίον Nike για τη συνεργασία με τρανς TikToker

«Δεν κατηγορώ τη Μαλβέινι, αλλά τη Nike» διευκρινίζει η 72χρονη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κέιτλιν Τζένερ
© EPA

Κέιτλιν Τζένερ εναντίον Nike για τη συνεργασία με τρανς TikToker - «Δεν κατηγορώ τη Μαλβέινι, αλλά τη Nike» διευκρινίζει η 72χρονη

Ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις παίρνει η κόντρα μεταξύ Κέιτλιν Τζένερ και Nike, μετά την απόφαση της εταιρείας αθλητικών ειδών να συνεργαστεί με την τρανς ακτιβίστρια Ντίλαν Μαλβέινι για την προώθηση αθλητικών γυναικείων ειδών στον λογαριασμό της στο TikTok.

Μία από τις πλέον διάσημες τρανσέξουαλ γυναίκες στον κόσμο, η Κέιτλιν Τζένερ σχολίασε καυστικά την συνεργασία αυτή ειδικά αναλογιζόμενη την «άδικη μεταχείριση» της Nike ως προς της γυναίκες αθλήτριες στο παρελθόν.

«Ως κάποια που μεγάλωσε θαυμάζοντας όσα έκανε ο [συνιδρυτής της Nike] Φιλ Νάιτ, είναι κρίμα να βλέπω μια τόσο εμβληματική αμερικανική εταιρεία να γίνεται τόσο woke! Μπορούμε να είμαστε συμπεριληπτικοί, όχι όμως εις βάρος της μεγάλης πλειοψηφίας των ανθρώπων, και να είμαστε συμπεριληπτικοί με κάποια αξιοπρέπεια. Αυτό είναι αίσχος» έγραψε στο Twitter η Τζένερ, η οποία θεωρεί ότι η επιλογή της Μαλβέινι από τη Nike είναι «εις βάρος της πλειοψηφίας» και πρόσθεσε:

«ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΊΤΕ ΝΑ "ΔΙΑΓΡΑΨΕΤΕ" ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ»

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.