Τεχνολογια - Επιστημη

Η Google ετοιμάζει νέες ανακοινώσεις για την τεχνητή νοημοσύνη

Τι αλλάζει στον τρόπο αναζήτησης της πληροφορίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Google - Τεχνητή νοημοσύνη: Νέες ανακοινώσεις στις 8 Φεβρουαρίου
© Rajeshwar Bachu/Unsplash

Google - Τεχνητή νοημοσύνη: Νέες ανακοινώσεις στις 8 Φεβρουαρίου ετοιμάζει η εταιρεία

Ανακοινώσεις για τον κόσμο της τεχνητής νοημοσύνης ετοιμάζεται να κάνει την επόμενη εβδομάδα η Google.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία έχει επιβεβαιώσει ένα online event για τις 8 Φεβρουαρίου, το οποίο και θα μεταδοθεί live μέσα από το κανάλι της στο YouTube.

Σύμφωνα με τι πληροφορίες, οι ανακοινώσεις θα αφορούν την τεχνητή νοημοσύνη που έρχεται να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι αναζητούν πράγματα στο διαδίκτυο και αλληλεπιδρούν με την πληροφορία.

Η Google ανακοίνωσε νωρίτερα ότι οι χρήστες της σύντομα θα μπορούν να αλληλεπιδράσουν με την ΑΙ που ετοιμάζει, την ώρα που το ChatGPT κερδίζει όλο και περισσότερο το ενδιαφέρον των χρηστών του διαδικτύου.

Google presents : Live from Paris

Τι είναι το ChatGPT 

Σημειώνεται ότι η αμερικανική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης OpenAI, που έχει αναπτύξει το ολοένα πιο δημοφιλές διεθνώς «έξυπνο» εργαλείο ChatGPT, το οποίο γράφει απαιτητικά κείμενα (και όχι μόνο) κατά παραγγελία, ανακοίνωσε ότι ξεκινά πιλοτικά να παρέχει τις υπηρεσίες του chatbot με μηνιαία συνδρομή 20 δολαρίων.

Οι συνδρομητές, σε πρώτη φάση μόνο στις ΗΠΑ, θα έχουν πρόσβαση στην πλατφόρμα του ChatGPT Plus ακόμη και στη διάρκεια των περιόδων αιχμής (κάτι δύσκολο για τη δωρεάν έκδοση), ταχύτερους χρόνους απόκρισης από το λογισμικό και κατά προτεραιότητα πρόσβαση σε νέες δυνατότητες και βελτιώσεις του. Η ελεύθερη (δωρεάν) έκδοση θα συνεχίσει να είναι διαθέσιμη και η εταιρεία δήλωσε πως ελπίζει τα έσοδα από τις συνδρομές να υποστηρίζουν την ανοικτή πρόσβαση στο σύστημά της, καθώς σήμερα κάθε φορά που το chatbot χρησιμοποιείται, αυτό συνεπάγεται ένα μικρό κόστος για την εταιρεία.

Πολλές άλλες εταιρείες αναπτύσσουν παρόμοια εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης, όπως η Google το Lamda, που θεωρείται άκρως πειστικό, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί στο κοινό για ελεύθερη χρήση.

Διαβάστε τι μας είπε ο Σταύρος Βάσσος, ειδικός του ΑΙ, για το ChatGPT

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τεχνητή νοημοσύνη: Αυτοματισμός χωρίς όρια;
Τεχνητή νοημοσύνη: Αυτοματισμός χωρίς όρια;

Η AI θα πρέπει να υποβάλλεται σε περιορισμούς ορθής χρήσης, με τη διαφορά ότι αυτοί καλό είναι να τίθενται και να εφαρμόζονται εν είδει αυτορρύθμισης από τους ίδιους τους χρήστες

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.