Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών: Το υπέροχο timelapse βίντεο για τα 180 χρόνια από τη δημιουργία του
Το αρχαιότερο ερευνητικό κέντρο του νεότερου ελληνικού κράτους γιορτάζει
Στη δημοσιότητα το εντυπωσιακό timelapse βίντεο που δημιουργήθηκε με αφορμή τον εορτασμό των 180 χρόνων από την ίδρυση του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.
Συμπληρώνουν δύο αιώνες επιστημονικής προσφοράς «τα μάτια της Ελλάδας» στον κόσμο και το σύμπαν.
Με αφορμή τον εορτασμό των 180 χρόνων από την ίδρυση του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, δημιουργήθηκε ένα εντυπωσιακό timelapse βίντεο αφιερωμένο στην πορεία και τις προοπτικές του αρχαιότερου ερευνητικού κέντρου του νεότερου ελληνικού κράτους.
Από την τοποθέτηση του θεμέλιου λίθου στο λόφο Νυμφών το 1842 έως και σήμερα, το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία και δέσμευση ανιδιοτελούς προσφοράς προς τη κοινωνία.
Σε ένα βίντεο που περνά από τις εγκαταστάσεις του στο Θησείο, την Πεντέλη, το Κρυονέρι Κορινθίας, τον Χέλμο και τα Αντικύθηρα, τα πλάνα του επετειακού φιλμ αποτυπώνουν ένα Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών το οποίο αφουγκράζεται το εσωτερικό της Γης, μελετά και προστατεύει το περιβάλλον και την ατμόσφαιρα και είναι «τα μάτια της Ελλάδας στον κόσμο και το σύμπαν».
Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών: Συμπληρώνει 180 χρόνια το πρώτο Ερευνητικό Κέντρο στην Ελλάδα και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη
Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, το πρώτο ερευνητικό κέντρο της νεότερης Ελλάδας, λειτουργεί αδιάλειπτα από το 1842 προσφέροντας τις υπηρεσίες του στην επιστήμη και την κοινωνία.
Ο δημόσιος χαρακτήρας του υφίσταται ήδη από το 1846, έτος πρώτης λειτουργίας του στο Λόφο των Νυμφών στο Θησείο, ενώ η πορεία του είναι συνυφασμένη με την ίδια την ιστορία της νεότερης Ελλάδας. Η πορεία του Κέντρου σηματοδοτείται από φωτισμένους και καταξιωμένους επιστήμονες που μεταλαμπάδευσαν στην Ελλάδα την επιστημονική μεθοδολογία και άνοιξαν τον δρόμο προς τη γνώση.
Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών διαδραματίζει σήμερα σημαντικό ρόλο στις εξελίξεις και ερευνητικές τάσεις στην Αστρονομία, Αστροφυσική, τις εφαρμογές του Διαστήματος, το Περιβάλλον, την Ενέργεια και τη Μετεωρολογία, τη Σεισμολογία και τη Γεωδυναμική, σε Ευρωπαϊκό́ και διεθνές επίπεδο.
Υλοποιεί μεγάλα ερευνητικά́ προγράμματα, τα οποία χρηματοδοτούνται από́ την Ευρωπαϊκή Κοινότητα, την Ευρωπαϊκή́ Υπηρεσία Διαστήματος (ESA) και άλλους διεθνείς οργανισμούς, συνεισφέροντας στην προαγωγή της έρευνας, την επιστημονική εξέλιξη και την και στην προσέλκυση και απασχόληση νέων ταλαντούχων ερευνητών και επιστημόνων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σάρωσαν στα Social Media Awards 2024 σε πληθώρα κατηγοριών
Η έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Communications Chemistry»
Δωρεάν για 15 λεπτά ανά μήνα
Δύο από τους αστροναύτες της «περπάτησαν» στο διάστημα για εννιά ώρες
Θέλοντας να τεστάρω τις δυνατότητες και τα όρια του εργαλείου, άρχισα να ζητάω συμβουλές θεωρώντας μάλλον απίθανο (και ηθικά απωθητικό) το να το χρησιμοποιήσω. Μέσα σε μισή ώρα είχα αγοράσει μηνιαία συνδρομή.
ΗΠΑ και Κίνα ανταγωνίζονται για τη Σελήνη αλλά εκεί θέλει να φτάσει και η Ινδία
Υπογράφεται το μνημόνιο συνεργασίας για τη δημιουργία Αστεροσκοπίου στις Αψηλές με τοποθέτηση και τηλεσκοπίου
Η νέα επικεφαλής θα συμβάλει στην ανάπτυξη της περιοχής ΕΜΕΑ με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης, σε μια κρίσιμη εποχή
Η κυβέρνηση στρέφει για πρώτη φορά το ενδιαφέρον της στην προστασία από τον ψηφιακό εθισμό
Το Αστεροσχολείο Υπάτης φέρνει τους μαθητές σε επαφή με την επιστήμη της Αστρονομίας και ταξιδεύει τον ανυποψίαστο επισκέπτη στα όρια του Σύμπαντος
Το συνολικό αποτύπωμα της πλατφόρμας είναι περίπου 50 εκατ. μετρικοί τόνοι CO2e
Ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα για την τεχνολογική εκπαίδευση
Τα τεχνικά προβλήματα όσον αφορά τη σύνδεση και παραμονή στα εν λόγω μέσα κοινωνικής δικτύωσης, παρατηρούνται μάλιστα και στην Ελλάδα.
Το design και οι επιδόσεις του μέλλοντος στο σήμερα
Από τη θεραπεία αυτοάνοσων νοσημάτων με Τ-κύτταρα μέχρι δείγματα χώματος από τη Σελήνη
Οι επιστήμονες το 1998 αποκάλυψαν ότι αυτή η διαστολή επιταχύνεται, με την υποτιθέμενη αιτία να είναι η σκοτεινή ενέργεια
Τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα προήλθαν από ένα νέο τσιπ που ονομάζεται Willow
Πάνω από 15 εκατομμύρια διαδικτυακές απειλές το 2024 - Ανάγκη για ενισχυμένα μέτρα προστασίας
Τα ευρήματα μεγάλης έρευνας
Είναι τόσο μεγάλο κομμάτι της ζωής μας πια, που όταν δεν υπάρχει σύνδεση, κάτι μας πιάνει…
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.