Τεχνολογια - Επιστημη

Ο Έλον Μασκ πούλησε μετοχές της Tesla αξίας 4 δισ. δολαρίων

Συνολικά πρόκειται για 20 εκατομμύρια μετοχές

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το Twitter γέμισε με λογαριασμούς με το όνομα του Έλον Μασκ και ο ίδιος απάντησε με μόνιμες διαγραφές
Ο Έλον Μάσκ © ΕPA

Έλον Μασκ - Πούλησε 20 εκατομμύρια μετοχές της Tesla αξίας 3,95 δισ. δολάρια - Πόσα κατέχει τώρα

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Έλον Μασκ, πούλησε 19,5 εκατομμύρια μετοχές του στην εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων, σύμφωνα με τα αρχεία που δημοσίευσε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ την Τρίτη, σε μια συναλλαγή αξίας 3,95 δισ. δολαρίων.

Η κίνηση αυτή έρχεται στον απόηχο της αγοράς του Twitter έναντι 44 δισ. δολαρίων.

Ο Μασκ έχει πουλήσει μετοχές της Tesla αξίας σχεδόν 20 δισ. δολαρίων από τότε που επένδυσε αρχικά στην εταιρεία μέσων κοινωνικής δικτύωσης τον Απρίλιο. Τον Αύγουστο, πριν η νομική δράση του Twitter σφραγίσει τελικά τη συμφωνία για την εξαγορά, ο Mασκ ισχυρίστηκε ότι είχε τελειώσει με την πώληση μετοχών.

«Στην (ελπίζω απίθανη) περίπτωση που το Twitter αναγκάσει αυτή τη συμφωνία να κλείσει *και* κάποιοι εταίροι στο μετοχικό κεφάλαιο δεν τα καταφέρουν, είναι σημαντικό να αποφύγουμε μια επείγουσα πώληση μετοχών της Tesla», έγραψε στο Twitter.

Ο Μασκ, ο οποίος είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, κατέχει τώρα περίπου 135 εκατομμύρια μετοχές της Tesla.

Η πώληση ήρθε μόλις λίγες εβδομάδες μετά την ανακοίνωση της Tesla για κέρδη 3,3 δισ. δολαρίων και έσοδα 21,45 δισ. δολαρίων για το τρίτο τρίμηνο - που υπολείπονται των προσδοκιών της Wall Street - γεγονός που προκάλεσε πτώση 4% την ημέρα. Η αξία της Tesla έχει πέσει περίπου 46% φέτος, αλλά η καθαρή περιουσία του Mασκ παραμένει λίγο κάτω από τα 200 δισ. δολάρια.

Ο Μασκ παραδέχτηκε κατά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ότι «προφανώς υπερπληρώνει για το Twitter αυτή τη στιγμή». Ακόμη, είχε δεσμευτεί να χρηματοδοτήσει ο ίδιος την εξαγορά, αλλά στη συνέχεια έλαβε υποστήριξη με τη μορφή 7 δισ. δολαρίων από επενδυτές όπως ο Λάρι Έλισον, ιδρυτής του ομίλου λογισμικού Oracle, και η πλατφόρμα κρυπτονομισμάτων Binance. Μια κοινοπραξία τραπεζών δάνεισε επίσης 13 δισ. δολάρια για τη χρηματοδότηση της συμφωνίας.

Μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς, ο Μασκ απέλυσε τον διευθύνοντα σύμβουλο και αρκετά κορυφαία στελέχη, πριν απολύσει έως και το μισό εργατικό δυναμικό της εταιρείας.

Στις χαοτικές ημέρες που ακολούθησαν, υπήρξαν αναφορές ότι η εταιρεία προσπάθησε να επαναπροσλάβει ορισμένους υπαλλήλους, αφού συνειδητοποίησε ότι ο ρόλος τους ήταν απαραίτητος για να συνεχίσει να λειτουργεί ο ιστότοπος ή για να εφαρμόσει ορισμένες από τις προτεινόμενες αλλαγές του Mασκ στην πλατφόρμα.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.