Τεχνολογια - Επιστημη

O ιδρυτής του Twitter ζητάει συγγνώμη που «μεγάλωσε τόσο γρήγορα» την εταιρεία

«Όλοι τον μισούν πια» αναφέρει πηγή της NY Post

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Τζακ Ντόρσι για Twitter
Ο Τζακ Ντόρσι © ΕPA Pool

Συγγνώμη από τον ιδρυτή του Twitter - Δεν αναφέρθηκε στον Έλον Μασκ

Ο Tζακ Ντόρσι συνιδρυτής του Twitter ζήτησε συγγνώμη το Σάββατο για την ανάπτυξη της εταιρείας «πολύ γρήγορα», μία ημέρα μετά την απόλυση περίπου του μισού προσωπικού της υπό τον νέο ιδιοκτήτη Έλον Μασκ.

«Οι άνθρωποι στο Twitter στο παρελθόν και στο παρόν είναι δυνατοί και ανθεκτικοί. Θα βρίσκουν πάντα έναν τρόπο, όσο δύσκολη και αν είναι η στιγμή», έγραψε σε ένα tweet. «Αντιλαμβάνομαι ότι πολλοί είναι θυμωμένοι μαζί μου. Έχω την ευθύνη για το γιατί όλοι βρίσκονται σε αυτή την κατάσταση: Μεγάλωσα την εταιρεία πολύ γρήγορα. Ζητώ συγγνώμη γι' αυτό».

«Ο Τζακ είναι μισητός στο Twitter», δήλωσε στην Post πηγή που γνωρίζει την κατάσταση.

Ο Ντόρσι που αποτελεί άλλη μια χαρακτηριστική περίπτωση εκκεντρικού γκουρού της Σίλικον Βάλει διατηρούσε μια όχι στενή προσωπική αλλά σε κάθε περίπτωση μια φιλική σχέση με τον Μασκ και ήταν ο μόνος μέσα στο Twitter που είχε εκφράσει εξ αρχής δημόσια τη συγκατάθεση και υποστήριξη του αν χρειαστεί στην προσπάθεια του Μασκ να εξαγοράσει το Twitter. Έδειξε μάλιστα εμπράκτως την στήριξη του αυτή αφού αποφάσισε να μην πουλήσει τις μετοχές του στο Twitter στη διαδικασία της εξαγοράς. Αν πουλούσε τις μετοχές του θα αποκόμιζε κέρδη περίπου ενός δισ. δολαρίων. Όμως προτίμησε να διατηρήσει τις μετοχές του και να τις μεταφέρει στη νέα εταιρεία που δημιουργήθηκε μετά την εξαγορά και έτσι με έμμεσο τρόπο έγινε ένας από τους επενδυτές του Μασκ.

Στις 30 Ιουνίου 2013, λίγο πριν η εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης εισαχθεί στο χρηματιστήριο, το Twitter είχε περίπου 2.000 υπαλλήλους, σύμφωνα με έγγραφα που κατατέθηκαν στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ. Μέχρι το τέλος του περασμένου έτους, η εταιρεία ανέφερε περισσότερους από 7.500 υπαλλήλους πλήρους απασχόλησης.

Αφού ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla και της SpaceX Musk ανέλαβε τα ηνία του Twitter στις 28 Οκτωβρίου, η εταιρεία ξεκίνησε μια απότομη μείωση του εργατικού δυναμικού της. Οι περικοπές επηρέασαν αρχικά 983 υπαλλήλους στην Καλιφόρνια, την πολιτεία που εδρεύει η εταιρεία. 

Ο Μασκ έγραψε σε ένα tweet το απόγευμα της Παρασκευής: «Όσον αφορά τη μείωση του προσωπικού του Twitter, δυστυχώς δεν υπάρχει άλλη επιλογή όταν η εταιρεία χάνει πάνω από 4 εκατ. δολάρια την ημέρα. Σε όλους τους αποχωρούντες προσφέρθηκε αποζημίωση 3 μηνών, η οποία είναι 50% μεγαλύτερη από την απαιτούμενη από το νόμο». 

Ο Ντόρσι συνίδρυσε το Twitter το 2006 μαζί με τους Νόα Γκλας, Μπιζ Στόουν και Έβαν Γουίλιαμς. Κατείχε την θέση του διευθύνωντος συμβούλου δύο φορές και αποχώρησε από τη θέση του πέρυσι δίνοντας την σκυτάλη στον Παράγκ Αγκραουάλ. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηχητικά βιβλία, Spotify και πνευματικά δικαιώματα
Ηχητικά βιβλία, Spotify και πνευματικά δικαιώματα

Με τα ηχητικά βιβλία, οι αναγνώστες πληρώνουν για να έχουν πρόσβαση σε μια τεράστια βιβλιοθήκη – αλλά ο έλεγχος αυτής της βιβλιοθήκης εναπόκειται τελικά στην πλατφόρμα που τη φιλοξενεί

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.