Τεχνολογια - Επιστημη

Ο Μασκ θα χρεώνει το «μπλε τικ» στο Twitter

Τo πόσο που ζητά ο νέος ιδιοκτήτης

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Twitter: Όσοι έχουν το μπλε τικ θα αρχίσουν να πληρώνουν  

Σχεδόν 20 δολάρια τον μήνα θα πρέπει να πληρώνουν οι χρήστες του Twitter για να κρατήσουν το περιζήτητο μπλε «τικ» σηματάκι, που δείχνει ότι είναι ένας λογαριασμός δημόσιου ενδιαφέροντος (όπως π.χ. ενός διάσημου ατόμου, ενός οργανισμού κτλ) είναι αυθεντικός. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο νέος ιδιοκτήτης του Twitter, Έλον Μασκ, θέλει να αρχίσει να χρεώνει το μπλε σήμα.

«Η όλη διαδικασία πιστοποίησης αναθεωρείται αυτή τη στιγμή», έγραψε ο Μασκ στον λογαριασμό του στο Twitter την Κυριακή.

Σύμφωνα με το The Verge, η εταιρεία σκοπεύει να ανεβάσει την τιμή του πακέτου premium συνδρομής που ονομάζεται Twitter Blue από τα 4,99 δολάρια τον μήνα σε 19,99 δολάρια τον μήνα. Όμως, η τιμή δεν έχει αποφασιστεί οριστικά ακόμα και μπορεί να αλλάξει.

Ο Mασκ ελπίζει ότι θα αυξήσει τον αριθμό των χρηστών του Twitter που πληρώνουν συνδρομή, ώστε τα μισά έσοδα της εταιρείας να προέρχονται από αυτήν. Όπως αναφέρει το The Verge, οι χρήστες αυτοί θα έχουν 90 ημέρες για να γίνουν συνδρομητές στην ανανεωμένη υπηρεσία Twitter Blue όταν αυτή βγει στον αέρα, αλλιώς θα χάσουν την πιστοποίησή τους.

Το Twitter Blue ξεκίνησε στα τέλη του προηγούμενου έτους με συνδρομή $3, η οποία αυξήθηκε στα $5 τον Ιούλιο. Προσφέρει χαρακτηριστικά όπως η δυνατότητα να επεξεργάζεστε τα tweets, custom εικονίδια και άλλα.

Αρκετοί έχουν ήδη τουϊτάρει τη δυσαρέσκειά τους για την απόφαση του Mασκ τονίζοντας πως δε θα πληρώσουν τα 20 δολάρια το μήνα για να διατηρήσουν το μπλε τικ, ενώ σημειώνουν πως το νέο σύστημα θα αυξήσει τα προβλήματα των bots και του spam το οποίο ο δισεκατομμυριούχος θέλει να καταπολεμήσει.