- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Η Ιαπωνία κατέστρεψε με «χαρακίρι» τον πύραυλο Epsilon λόγω θεμάτων ασφαλείας
Το πρόβλημα εντοπίστηκε στο τρίτο στάδιο
Ιαπωνία - Ο πύραυλος Epsilon - Η εντολή αυτοκαταστροφής - Το στάδιο που εμφάνισε το πρόβλημα
Η πρώτη απόπειρα εκτόξευσης πυραύλου της Ιαπωνίας για το 2022 δεν πήγε σύμφωνα με το σχέδιο. Ο ιαπωνικός πύραυλος Epsilon απογειώθηκε από το διαστημικό κέντρο Uchinoura στις 8:50 μ.μ. EDT την Τρίτη (11 Οκτωβρίου- 0050 GMT και 9:50 π.μ. τοπική ώρα Ιαπωνίας στις 12 Οκτωβρίου ), για μια αποστολή γνωστή ως Innovative Satellite Technology Demonstration 3. Η εκτόξευση προβλήθηκε από την Ιαπωνική Υπηρεσία Αεροδιαστημικής Εξερεύνησης (JAXA).
Αρχικά όλα κύλησαν ομαλά- τα δύο πρώτα στάδια του στερεού πυραύλου λειτούργησαν σωστά. Όμως, τότε παρουσιάστηκαν τα πρώτα προβλήματα λίγο πριν τη στιγμή που έπρεπε να ενεργοποιηθεί το τρίτο στάδιο.
Αποτέλεσμα ήταν οι υπεύθυνοι της αποστολής να ενεργοποιήσουν το σύστημα τερματισμού της πτήσης του Epsilon, το οποίο κατέστρεψε τον πύραυλο, όπως ανέφερε το ιαπωνικό μέσο ενημέρωσης NHK.
«Η JAXA διερευνά τα λεπτομερή αίτια του προβλήματος», έγραψε η NHK το βράδυ της Τρίτης
Ο κύριος δορυφόρος που επρόκειτο να φθάσει σε τροχιά την Τρίτη ήταν ο RAISE 3 ("Rapid Innovative payload demonstration Satellite 3"), ένα σκάφος βάρους 240 λιβρών (110 κιλών) γεμάτο με επτά τεχνολογικά δοκιμαστικά ωφέλιμα φορτία.
Αυτά τα ωφέλιμα φορτία περιλάμβαναν δύο πειραματικούς προωθητήρες, ένας εκ των οποίων είχε σχεδιαστεί για να χρησιμοποιεί νερό ως καύσιμο, ένα "ιστίο έλξης" δορυφόρου- μια αναπτυσσόμενη δομή μεμβράνης παραγωγής ενέργειας που μπορεί επίσης να χρησιμεύσει ως κεραία, τεχνολογία τηλεπικοινωνιών, έναν δέκτη λογισμικού υψηλής ταχύτητας και μια εμπορική μονάδα επεξεργασίας γραφικών, σύμφωνα με το EverydayAstronaut.com.