- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
«Σκέψου πριν κάνεις κλικ»: Ευρωπαϊκός Μήνας Κυβερνοασφάλειας ο Οκτώβριος
Συνέδρια, σεμινάρια κατάρτισης και διαδικτυακές δραστηριότητες
Τεχνολογία - «Σκέψου πριν κάνεις κλικ»: Ξεκίνησε για δέκατη χρονιά o Ευρωπαϊκός Μήνας Κυβερνοασφάλειας
Ξεκίνησε ο Ευρωπαϊκός Μήνας Κυβερνοασφάλειας, που συμπληρώνει φέτος δέκα χρόνια και ο οποίος έχει τίτλο «Σκέψου πριν κάνεις κλικ — Επιλέγω να είμαι ασφαλής στο διαδίκτυο».
Η εκστρατεία θα διαρκέσει καθ' όλη τη διάρκεια του Οκτωβρίου, με στόχο να προσφέρει συμβουλές και τεχνάσματα για την εφαρμογή της κυβερνοϋγιεινής και τον εντοπισμό κυβερνοαπειλών, όπως το λυτρισμικό και το ηλεκτρονικό «ψάρεμα».
Η ετήσια εκστρατεία ευαισθητοποίησης διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τον Οργανισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Κυβερνοασφάλεια (ENISA) και περισσότερους από 300 εταίρους, συμπεριλαμβανομένων δημόσιων αρχών, πανεπιστημίων, ομάδων προβληματισμού, ΜΚΟ και επαγγελματικών ενώσεων από διάφορες χώρες της Ευρώπης.
Κυβερνοασφάλεια - Συνέδρια, σεμινάρια κατάρτισης και διαδικτυακές δραστηριότητες
Συνέδρια, σεμινάρια κατάρτισης και διαδικτυακές δραστηριότητες σχετικά με την κυβερνοασφάλεια θα είναι στη διάθεση του κοινού σε διάφορες γλώσσες. Η διαδικτυακή πύλη https://cybersecuritymonth.eu/ περιλαμβάνει ένα χρονοδιάγραμμα εκδηλώσεων για την κυβερνοασφάλεια σε ολόκληρη την Ευρώπη και έναν διαδραστικό χάρτη για την ενημέρωση σχετικά με τους εθνικούς οργανισμούς στους οποίους μπορεί κανείς να απευθυνθεί σε περίπτωση έκθεσης σε κινδύνους στο διαδίκτυο.
Φέτος, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού μήνα κυβερνοασφάλειας, ξεκίνησε μια νέα πρωτοβουλία, τα βραβεία ECSM, όπου εκπρόσωποι των κρατών μελών ψηφίζουν το καλύτερο διαφημιστικό υλικό από προηγούμενες εκστρατείες. Θα υπάρχουν νικητές στις κατηγορίες του καλύτερου βίντεο σχετικά με τις ασφαλείς διαδικτυακές κρατήσεις, του καλύτερου βίντεο για την προστασία των διαδικτυακών λογαριασμών, των καλύτερων ενημερωτικών γραφημάτων και του καλύτερου διδακτικού υλικού.
Η βελτίωση της ευαισθητοποίησης των πολιτών όσον αφορά τον κυβερνοχώρο και η ενίσχυση των δεξιοτήτων και των γνώσεων τους για την αντιμετώπιση της έλλειψης των αναγκαίων δεξιοτήτων κυβερνοασφάλειας αποτελούν μέρος των προτεραιοτήτων που καθορίζονται στη στρατηγική της ΕΕ για την κυβερνοασφάλεια. Καθώς περισσότερες καθημερινές και επιχειρηματικές δραστηριότητες ασκούνται πλέον στο διαδίκτυο, οι πολίτες και οι επιχειρήσεις πρέπει να γνωρίζουν τους πιθανούς κινδύνους και τον τρόπο ασφαλούς πλοήγησης στις ψηφιακές τεχνολογίες και τα ψηφιακά εργαλεία.
Μπορεί επίσης κανείς να παρακολουθήσει την εκστρατεία για τον ευρωπαϊκό μήνα κυβερνοασφάλειας στο Twitter (@CyberSecMonth), με hashtags #CyberSecMonth και #ThinkB4Uclick, καθώς και στο Facebook (@CyberSecMonthEU).
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς κατάφεραν να το αποτυπώσουν οι αστρονόμοι
«Ένα είδος Google Maps για την κυτταρική βιολογία»
Συνέντευξη με τη Δρ. Ζωή Αικατερινίδη C.E.O. Software Competitiveness International
Επανέρχεται το ζήτημα της δεσπόζουσας θέσης του κολοσσού της τεχνολογίας - Τι σχεδιάζει ο Ντόναλντ Τραμπ
Τι σημασία έχει να αναπτυχθεί η ΤΝ, το διαδίκτυο ή η γενετική μηχανική αν δεν οδηγήσουν στην ευημερία των ανθρώπων και των άλλων έμβιων όντων;
Ο Μαρίνος Σιαπάνης, CEO & Co-Founder της κορυφαίας εταιρείας iGaming, μας εξηγεί τα σχέδια της επόμενης μέρας
Μήπως ήρθε η ώρα να μάθετε βασικά Κλίνγκον, ίσα για να συνεννοείστε στο εστιατόριο;
Πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί η δυνατότητα αυτή από απατεώνες
Το μεγαλύτερο συνέδριο για την Παραγωγική Τεχνητή Νοημοσύνη επιστρέφει στις 18 Νοεμβρίου 2024 στο ΚΠΙΣΝ
Το επόμενο βήμα στη σύγχρονη εκπαίδευση
Το Amazon Haul υπηρετεί ακριβώς το ίδιο μοτίβο με τους ανταγωνιστές του
Βροχή οι 70+ σε κατάστημα τεχνολογίας. Κουνούσαν με απελπισία τις έξυπνες συσκευές που τους έκαναν να νιώθουν βλάκες
Το viral μήνυμα της καμπάνιας της Telekom που μοιράστηκε η COSMOTE με στόχο την ευαισθητοποίηση σχετικά με τις online δημοσιεύσεις παιδικών φωτογραφιών
Το πορτρέτο του μαθηματικού Άλαν Τούρινγκ δημιουργήθηκε από το Ai-Da, ένα από τα πιο προηγμένα ρομπότ στον κόσμο
Για τη Τεχνητή Νοημοσύνη γίνεται λόγος ήδη από το 1950
Το διαστημικό σκάφος απέχει περίπου 24 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα από τη Γη
Ευχάριστα τα νέα από την αμερικάνικη διαστημική υπηρεσία
Όλος ο χρόνος του σύμπαντος δεν αρκεί σε έναν χιμπατζή για να γράψει τυχαία έργο του Σαίξπηρ
Μια συζήτηση για τη σημασία του Τηλεσκοπίου Ορίζοντα Γεγονότων και το ποια θα μπορούσε να είναι η μελλοντική κατεύθυνση της Αστρονομίας
Πρωταγωνίστρια και πάλι η Momo
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.