Τεχνολογια - Επιστημη

Το Twitter υποχρεώνεται να παραδώσει στον Έλον Μασκ δεδομένα χρηστών του 2021

Για να εκτιμήσει τα επίπεδα του spam

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Δικαστής υποχρέωσε το Twitter να παραδώσει στον Έλον Μασκ δεδομένα χρηστών του 2021 για να εκτιμήσει τα επίπεδα του spam.

Ο Έλον Μασκ μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση στα δεδομένα του Twitter που βρέθηκαν σε έλεγχο των ενεργών χρηστών το 2021, αλλά άλλες πληροφορίες που ζητά ο δισεκατομμυριούχος σε μια προσπάθεια να τερματίσει τη συμφωνία του για την αγορά της εταιρείας ύψους 44 δισ. δολαρίων απορρίφθηκαν ως "παράλογα ευρείες", δήλωσε δικαστής την Πέμπτη.

Το Twitter πρέπει να παραδώσει δεδομένα από τους 9.000 λογαριασμούς που ελέγχθηκαν δειγματοληπτικά το τέταρτο τρίμηνο, στο πλαίσιο της διαδικασίας εκτίμησης του αριθμού των λογαριασμών spam.

Το Twitter είχε δηλώσει ότι τα δεδομένα αυτά δεν υπήρχαν και θα ήταν επαχθές να τα συλλέξει. Πλέον, ωστόσο, έχει προθεσμία δύο εβδομάδων για να προσκομίσει τα δεδομένα.

Ο Μασκ ισχυρίστηκε ότι η εταιρεία τον εξαπάτησε με την παραποίηση του αριθμού των πραγματικών χρηστών στις οικονομικές της γνωστοποιήσεις, στις οποίες βασίστηκε για να κάνει την προσφορά εξαγοράς του, και ήθελε τα δεδομένα για να επιβεβαιώσει τις εκτιμήσεις του Twitter για τα spam.

"Ανυπομονούμε να επανεξετάσουμε τα δεδομένα που το Twitter αποκρύπτει εδώ και πολλούς μήνες", δήλωσε ο Άλεξ Σπίρο, δικηγόρος του Μασκ, σε δήλωση που έστειλε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Η πενθήμερη δίκη έχει προγραμματιστεί για τις 17 Οκτωβρίου. Η δικαστής ΜακΚόρμικ απέρριψε επίσης πολλά από τα άλλα αιτήματα του Μασκ για δεδομένα.

"Τα αιτήματα δεδομένων των εναγόντων είναι παράλογα ευρεία. Διαβάζοντας κυριολεκτικά, το αίτημα εγγράφων των κατηγορουμένων θα απαιτούσε από τον ενάγοντα να προσκομίσει τρισεκατομμύρια επί τρισεκατομμυρίων σημείων δεδομένων", έγραψε.

Ο Μασκ, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, έχει δηλώσει ότι θέλει να ελέγξει την ακρίβεια του εν λόγω ελέγχου, επειδή πιστεύει ότι η εταιρεία με δόλο παρουσίασε ψευδώς ότι μόνο το 5% των λογαριασμών της ήταν spam.

Το Twitter θέλει η ΜακΚόρμικ να διατάξει τον Musk να κλείσει τη συμφωνία στη συμφωνηθείσα τιμή των 54,20 δολαρίων ανά μετοχή. Οι μετοχές αυξήθηκαν για λίγο περίπου 1% μετά την απόφαση και κατέληξαν με άνοδο 0,6% στα 41,05 δολάρια.

Το Twitter δήλωσε σε δικαστική ακρόαση της Τετάρτης ότι η εστίαση του Μασκ στο spam ήταν "νομικά άσχετη", επειδή η εταιρεία έχει περιγράψει τον αριθμό των spam στις κανονιστικές καταθέσεις ως εκτίμηση και όχι ως εκπροσώπηση. Είπε επίσης ότι το πραγματικό επίπεδο spam θα μπορούσε να είναι υψηλότερο.