- CITY GUIDE
- PODCAST
-
20°
COSPAR Athens 2022: Το κορυφαίο παγκόσμιο συνέδριο διαστημικής έρευνας για πρώτη φορά στην Ελλάδα
Από 16 έως 24 Ιουλίου, παρόντες θα είναι όλοι οι μεγάλοι διαστημικοί οργανισμοί ανά τον κόσμο, καθώς και η αιχμή του δόρατος της διεθνούς διαστημικής τεχνολογίας
COSPAR Athens 2022: Το κορυφαίο παγκόσμιο συνέδριο διαστημικής έρευνας και τεχνολογίας έρχεται στην Αθήνα, από 16 έως 24 Ιουλίου.
Για μία ολόκληρη εβδομάδα η Αθήνα θα αποτελέσει το κέντρο της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας στους τομείς της Διαστημικής Έρευνας και Τεχνολογίας. Παρόντες θα είναι όλοι οι μεγάλοι διαστημικοί οργανισμοί ανά τον κόσμο, καθώς και η αιχμή του δόρατος της διεθνούς διαστημικής τεχνολογίας. Δυο χιλιάδες καταξιωμένοι επιστήμονες θα δώσουν επίσης το παρόν, τόσο με φυσική παρουσία όσο και διαδικτυακά, ενώ πολλές θα είναι οι ανακοινώσεις και οι σημαντικές παρουσιάσεις που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του συνεδρίου.
Η κορωνίδα των παγκόσμιων συνεδρίων διαστημικής έρευνας και τεχνολογίας, η 44η Γενική Συνέλευση της Διεθνούς Επιτροπής Διαστημικής Έρευνας (44th COSPAR Scientific Assembly) φέτος διοργανώνεται στην Αθήνα (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Divani Caravel Hotel) από 16 έως 24 Ιουλίου 2022.
Το εξαιρετικής σημασίας γεγονός για την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα COSPAR Athens 2022 και συντονίζεται από την Εθνική Επιτροπή Ερευνών του Διαστήματος της Ακαδημίας Αθηνών και το νεοσύστατο Ελληνικό Κέντρο Διαστήματος (ΕΛ.ΚΕ.Δ.).
H oργανωτική επιτροπή της 44ης Γενικής Συνέλευσης της Διεθνούς Επιτροπής Διαστημικής Έρευνας (44th COSPAR Scientific Assembly) διοργανώνει συνέντευξη τύπου την Τρίτη 5 Ιουλίου και ώρα 12:00 το μεσημέρι στο Ίδρυμα Ευγενίδου (Λεωφ. Συγγρού 387, είσοδος από οδό Πεντέλης 11).
Στη συνέντευξη τύπου συμμετέχουν:
Ο Μάνος Κιτσώνας (Διευθυντής του Νέου Ψηφιακού Πλανηταρίου του Ιδρύματος Ευγενίδου), ο οποίος θα μιλήσει για την στήριξη που το Ίδρυμα Ευγενίδου παρέχει στην οργανωτική επιτροπή του Συνεδρίου.
Ο Σταμάτης Κριμιζής (Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Ερευνών του Διαστήματος της Ακαδημίας Αθηνών, Πρόεδρος της Επιστημονικής Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου), θα αναφερθεί στη σημασία του Συνεδρίου για την διεθνή επιστημονική κοινότητα και θα παρουσιάσει ένα περίγραμμα του προγράμματός του.
Ο Μανώλης Γεωργούλης (Διευθυντής Ερευνών στο Κέντρο Αστρονομίας της Ακαδημίας Αθηνών, Εθνικός Εκπρόσωπος στην COSPAR, Πρόεδρος της Τοπικής Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου) θα αναφερθεί στη σημασία της διοργάνωσης για την Ελλάδα και την εγχώρια επιστημονική κοινότητα, καθώς και σε μια περίληψη της βασικής δομής της διοργάνωσης.
Η Αθηνά Κουστένη (Διευθύντρια Ερευνών στο Paris Observatory, Πρόεδρος της Επιτροπής της COSPAR για την Πλανητική Προστασία, Μέλος της Τοπικής Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου) μιλώντας μέσω τηλεδιάσκεψης θα τονίσει την σημασία της παρουσίας της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας.
Ο Ιωάννης Δαγκλής (Πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Διαστήματος (ΕΛ.ΚΕ.Δ.), Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Αντιπρόεδρος της Επιστημονικής Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου)θα μιλήσει για τη συμμετοχή του ΕΛ.ΚΕ.Δ. καθώς και για την ευκαιρία και τα οφέλη που φέρνει το Συνέδριο στους φοιτητές και στα νεότερα μέλη των Πανεπιστημιακών ερευνητικών ομάδων.
Η Σίσσυ Λιγνού (Διευθύνουσα Σύμβουλος, Υπηρεσίες Ανάπτυξης και Διοργάνωσης Συνεδρίων, AFEA Travel & Congress Services) θα αναφερθεί στη σημασία της πολυεπίπεδης, υψηλού κύρους διοργάνωσης για την Ελλάδα γενικά και την Αθήνα ειδικότερα.
Τη συνέντευξη τύπου συντονίζει ο Δημοσιογράφος Μάκης Προβατάς.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Ένα είδος Google Maps για την κυτταρική βιολογία»
Συνέντευξη με τη Δρ. Ζωή Αικατερινίδη C.E.O. Software Competitiveness International
Επανέρχεται το ζήτημα της δεσπόζουσας θέσης του κολοσσού της τεχνολογίας - Τι σχεδιάζει ο Ντόναλντ Τραμπ
Τι σημασία έχει να αναπτυχθεί η ΤΝ, το διαδίκτυο ή η γενετική μηχανική αν δεν οδηγήσουν στην ευημερία των ανθρώπων και των άλλων έμβιων όντων;
Ο Μαρίνος Σιαπάνης, CEO & Co-Founder της κορυφαίας εταιρείας iGaming, μας εξηγεί τα σχέδια της επόμενης μέρας
Μήπως ήρθε η ώρα να μάθετε βασικά Κλίνγκον, ίσα για να συνεννοείστε στο εστιατόριο;
Πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί η δυνατότητα αυτή από απατεώνες
Το μεγαλύτερο συνέδριο για την Παραγωγική Τεχνητή Νοημοσύνη επιστρέφει στις 18 Νοεμβρίου 2024 στο ΚΠΙΣΝ
Το επόμενο βήμα στη σύγχρονη εκπαίδευση
Το Amazon Haul υπηρετεί ακριβώς το ίδιο μοτίβο με τους ανταγωνιστές του
Βροχή οι 70+ σε κατάστημα τεχνολογίας. Κουνούσαν με απελπισία τις έξυπνες συσκευές που τους έκαναν να νιώθουν βλάκες
Το viral μήνυμα της καμπάνιας της Telekom που μοιράστηκε η COSMOTE με στόχο την ευαισθητοποίηση σχετικά με τις online δημοσιεύσεις παιδικών φωτογραφιών
Το πορτρέτο του μαθηματικού Άλαν Τούρινγκ δημιουργήθηκε από το Ai-Da, ένα από τα πιο προηγμένα ρομπότ στον κόσμο
Για τη Τεχνητή Νοημοσύνη γίνεται λόγος ήδη από το 1950
Το διαστημικό σκάφος απέχει περίπου 24 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα από τη Γη
Ευχάριστα τα νέα από την αμερικάνικη διαστημική υπηρεσία
Όλος ο χρόνος του σύμπαντος δεν αρκεί σε έναν χιμπατζή για να γράψει τυχαία έργο του Σαίξπηρ
Μια συζήτηση για τη σημασία του Τηλεσκοπίου Ορίζοντα Γεγονότων και το ποια θα μπορούσε να είναι η μελλοντική κατεύθυνση της Αστρονομίας
Πρωταγωνίστρια και πάλι η Momo
Πώς η τελευταία έκδοση συνέβαλε να χαθούν...όλα τα δεδομένα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.