- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Atoms to Algos: Πώς η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει ήδη την καθημερινότητά μας
Ετοιμάζεται η στρατηγική της κυβέρνησης
Εκδήλωση «Atoms to Algos» για τις αλλαγές που φέρνει στις ζωές μας η τεχνητή νοημοσύνη.
Η τεχνητή νοημοσύνη (Artificial Intelligence - ΑΙ) και οι αλλαγές που ήδη φέρνει στην ανθρώπινη καθημερινότητα, καθώς και στον τρόπο λειτουργίας των επιχειρήσεων σε ολόκληρο τον κόσμο, αποτέλεσαν το κεντρικό θέμα της εκδήλωσης «Atoms to Algos», που διοργάνωσε η Applied Materials, σε συνεργασία με τη Microsoft στην Αθήνα.
Αντικείμενο των εργασιών του «Atoms to Algos» ήταν οι τελευταίες εξελίξεις στον χώρο της τεχνολογίας, δίνοντας έμφαση σε τομείς όπως είναι το cloud, το edge computing, το Internet of Things (IoT), τις τεχνολογίες υλικών και το AI. Οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να αναλύσουν το πώς οι εξειδικευμένοι επεξεργαστές σε ολοκληρωμένα κυκλώματα αποκτούν ακόμη πιο σημαντικό ρόλο σε μία εποχή όπου η μείωση της κατανάλωσης ενέργειας αποτελεί ένα από τα βασικά ζητούμενα σε παγκόσμιο επίπεδο. Ακόμη, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο πως εταιρείες που προέρχονται από τον χώρο του hardware, όπως είναι η Applied Materials και η Think Silicon, συνεργάζονται πλέον στενά με επιχειρήσεις από τον κλάδο του λογισμικού και των υπηρεσιών, όπως είναι η Microsoft, προκειμένου να παρουσιάσουν προϊόντα και λύσεις που καλύπτουν τις υφιστάμενες, αλλά και τις μελλοντικές ανάγκες των επιχειρήσεων.
Τις εργασίες της εκδήλωσης άνοιξε ο υπουργός Επικρατείας, Γεώργιος Γεραπετρίτης, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία του ΑΙ στη σύγχρονη ψηφιακή εποχή και τις προκλήσεις που προκύπτουν. Ο κ. Γεραπετρίτης επεσήμανε πως η ελληνική κυβέρνηση ετοιμάζεται να παρουσιάσει σύντομα την Εθνική Στρατηγική για την Τεχνητή Νοημοσύνη, ένα σημαντικό βήμα όσον αφορά στη διαμόρφωση του απαραίτητου κανονιστικού πλαισίου για την καλύτερη αξιοποίηση του ΑΙ.
Τεχνητή νοημοσύνη: Το cloud και οι επιχειρήσεις
Στην παρουσίαση του, ο Ulrich Homann, Corporate Vice President της Microsoft αναφέρθηκε στις τελευταίες εξελίξεις στο cloud, δίνοντας έμφαση στο πως οι επιχειρήσεις μπορούν πλέον εύκολα να κάνουν τη μετάβαση σε αυτό. Ο κ. Homann ανέλυσε, επίσης, ορισμένες νέες τάσεις, όπως είναι το προηγμένο σύστημα διαχείρισης πληροφοριακών υποδομών Kubernetes, και πως το ΑΙ είναι πλέον σε θέση να βοηθήσει στην ταχύτερη δημιουργία κώδικα και εφαρμογών.
Το επόμενο βήμα μετά το cloud είναι το edge computing, καθώς πλέον έχουμε όλο και περισσότερες διαδικτυωμένες συσκευές. Το edge και το IoT ήταν οι τομείς στους οποίους επικεντρώθηκε στην δική του ομιλία ο Moe Tanabian, Vice President & General Manager στο Microsoft Azure Edge AI Device. Ο κ. Tanabian τόνισε ότι βρισκόμαστε πλέον στην εποχή όπου τα πάντα κινούνται πιο γρήγορα και το ΑΙ λειτουργεί καταλυτικά, προκειμένου οι επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες των ψηφιακών τεχνολογιών.
Οι εξελίξεις αυτές δημιουργούν νέες απαιτήσεις όσον αφορά στο hardware. Αυτό ήταν κάτι στο οποίο επικεντρώθηκε ο Κώστας Μάλλιος, Corporate Vice President & General Manager της Applied Materials. Ο κ. Μάλλιος σημείωσε την ανάγκη για καλύτερη διαχείριση της κατανάλωσης ενέργειας από τις ψηφιακές συσκευές, κάτι που έχει πολλαπλή σημασία σε μία περίοδο όπου η βιώσιμη ανάπτυξη είναι παγκόσμιο ζητούμενο. Επίσης, ο κ. Μάλλιος τόνισε ότι οι κλάδοι του hardware και του λογισμικού συνεργάζονται πλέον πολύ στενά, προκειμένου να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες του ΑΙ και όχι μόνο.
Στη συζήτηση που ακολούθησε με τη συμμετοχή των τριών ομιλητών από την Applied Materials και τη Microsoft, επισημάνθηκε ότι οι επιχειρήσεις θα πρέπει να κάνουν σταδιακά τη μετάβασή τους προς την αξιοποίηση του cloud και όλων των τελευταίων τεχνολογικών εξελίξεων. Το «κλειδί» για τις επιχειρήσεις είναι τα δεδομένα που διαθέτουν, καθώς και η αξιοποίηση της τεχνητής νοημοσύνης, που θα λειτουργήσει καταλυτικά στην προσπάθεια για τον μετασχηματισμό τους.
«Με το 'Atoms to Algos' είχαμε θέσει ως στόχο να δείξουμε πως οι εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης αλλάζουν ήδη την καθημερινότητα των πολιτών και των επιχειρήσεων. Πιστεύουμε ότι το πετύχαμε, καθώς η πρωτοβουλία αυτή ήταν μία ευκαιρία για όλους όσους συμμετείχαν, να έρθουν σε επαφή με κορυφαία στελέχη και να λάβουν απαντήσεις στα ερωτήματα που είχαν. Το γεγονός ότι η εκδήλωση συγκέντρωσε μεγάλο ενδιαφέρον, μας δίνει ώθηση ώστε να επαναλάβουμε αντίστοιχα εγχειρήματα στο προσεχές μέλλον» σημείωσε ο Κώστας Μάλλιος.
H Think Silicon Μονοπρόσωπη A.E., μια εταιρεία του Ομίλου Applied Materials, ιδρύθηκε το 2007 στην Πάτρα (HQ) και έχει παραρτήματα στην Αθήνα (DC), στο Τορόντο, (HQ North America), στο Όστιν, Τέξας (Sales office), στην Κολωνία, Γερμανία (Sales office), και στην Ταϊπέι, Ταϊβάν (Sales office) εξυπηρετώντας πελάτες σε όλο τον κόσμο. Η εταιρεία δραστηριοποιείται στην σχεδίαση και υλοποίηση υψηλής απόδοσης 2D & 3D Μονάδων Επεξεργασίας Γραφικών (Graphics Processors Units ή GPUs) και Ελεγκτών Οθόνης (Display Processors/Controllers) για την αναδυόμενη αγορά του Internet of Things (IoT), των φορέσιμων/φορετών συσκευών (wearables), των οικιακών συσκευών και οθονών βιομηχανικού αυτοματισμού. Τα προϊόντα πνευματικής ιδιοκτησίας που αναπτύσσει μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε ολοκληρωμένα συστήματα (ICs).
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς κατάφεραν να το αποτυπώσουν οι αστρονόμοι
«Ένα είδος Google Maps για την κυτταρική βιολογία»
Συνέντευξη με τη Δρ. Ζωή Αικατερινίδη C.E.O. Software Competitiveness International
Επανέρχεται το ζήτημα της δεσπόζουσας θέσης του κολοσσού της τεχνολογίας - Τι σχεδιάζει ο Ντόναλντ Τραμπ
Τι σημασία έχει να αναπτυχθεί η ΤΝ, το διαδίκτυο ή η γενετική μηχανική αν δεν οδηγήσουν στην ευημερία των ανθρώπων και των άλλων έμβιων όντων;
Ο Μαρίνος Σιαπάνης, CEO & Co-Founder της κορυφαίας εταιρείας iGaming, μας εξηγεί τα σχέδια της επόμενης μέρας
Μήπως ήρθε η ώρα να μάθετε βασικά Κλίνγκον, ίσα για να συνεννοείστε στο εστιατόριο;
Πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί η δυνατότητα αυτή από απατεώνες
Το μεγαλύτερο συνέδριο για την Παραγωγική Τεχνητή Νοημοσύνη επιστρέφει στις 18 Νοεμβρίου 2024 στο ΚΠΙΣΝ
Το επόμενο βήμα στη σύγχρονη εκπαίδευση
Το Amazon Haul υπηρετεί ακριβώς το ίδιο μοτίβο με τους ανταγωνιστές του
Βροχή οι 70+ σε κατάστημα τεχνολογίας. Κουνούσαν με απελπισία τις έξυπνες συσκευές που τους έκαναν να νιώθουν βλάκες
Το viral μήνυμα της καμπάνιας της Telekom που μοιράστηκε η COSMOTE με στόχο την ευαισθητοποίηση σχετικά με τις online δημοσιεύσεις παιδικών φωτογραφιών
Το πορτρέτο του μαθηματικού Άλαν Τούρινγκ δημιουργήθηκε από το Ai-Da, ένα από τα πιο προηγμένα ρομπότ στον κόσμο
Για τη Τεχνητή Νοημοσύνη γίνεται λόγος ήδη από το 1950
Το διαστημικό σκάφος απέχει περίπου 24 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα από τη Γη
Ευχάριστα τα νέα από την αμερικάνικη διαστημική υπηρεσία
Όλος ο χρόνος του σύμπαντος δεν αρκεί σε έναν χιμπατζή για να γράψει τυχαία έργο του Σαίξπηρ
Μια συζήτηση για τη σημασία του Τηλεσκοπίου Ορίζοντα Γεγονότων και το ποια θα μπορούσε να είναι η μελλοντική κατεύθυνση της Αστρονομίας
Πρωταγωνίστρια και πάλι η Momo
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.