- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Αποχωρεί από το Facebook το Νο2 της εταιρείας, Σέριλ Σάντμπεργκ
Μετά από 14 χρόνια - Ποιος την διαδέχεται


Το "δεξί χέρι” του Ζάκερμπεργκ και Νο 2 του Facebook, η Σέριλ Σάντμπεργκ, αποχωρεί από την εταιρία
Η Σέριλ Σάντμπεργκ, το Νο 2 (Chief Operating Officer) του Facebook και στη συνέχεια της μητρικής Meta, η οποία υπήρξε επί 14 χρόνια το "δεξί χέρι" του διευθύνοντος συμβούλου Μαρκ Ζάκερμπεργκ, καθώς και μία από τις πλέον προβεβλημένες γυναίκες μάνατζερ στον κόσμο της τεχνολογίας παγκοσμίως, ανακοίνωσε απρόσμενα ότι φεύγει από την εταιρεία.
Όπως δήλωσε σε ανάρτηση της στο Facebook, θέλει να εστιάσει στο ίδρυμα και στο φιλανθρωπικό έργο της. "Όταν πήρα αυτή τη θέση το 2008, έλπιζα ότι θα ήμουν σε αυτόν τον ρόλο για πέντε χρόνια. Μετά από 14 χρόνια, είναι καιρός για μένα να γράψω το επόμενο κεφάλαιο της ζωής μου", έγραψε. Διευκρίνισε πάντως ότι θα παραμείνει στο διοικητικό συμβούλιο της Meta μετά την αναχώρηση της.
Ο Χαβιέ Όλιβαν, υπεύθυνος ανάπτυξης (chief growth officer) της Meta, θα πάρει τη θέση της Σάντμπεργκ, η ανακοίνωση της οποίας μάλλον ανησύχησε τους επενδυτές, με συνέπεια η μετοχή της εταιρείας να υποχωρήσει αρχικά κατά 4%, αλλά στη συνέχεια κάλυψε σχεδόν τις αρχικές απώλειες.
Η Σάντμπεργκ, απόφοιτος του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, η οποία παντρεύεται ξανά το καλοκαίρι, είχε προϋπηρεσία στη Google και στις ψηφιακές διαφημίσεις. Έπιασε δουλειά στο Facebook, όταν αυτό ήταν μια μικρή εταιρεία με ζημιά 56 εκατ. δολ. και με επικεφαλής τον μόλις 23 ετών τότε Ζάκερμπεργκ, ο οποίος είχε παρατήσει το Χάρβαρντ.
Στη συνέχεια η Σάντμπεργκ είχε σημαντική συμβολή στη ραγδαία μεγέθυνση και παγκόσμια επιτυχία του μεγαλύτερου σήμερα μέσου κοινωνικής δικτύωσης. Το 2021 η Meta εμφάνισε έσοδα 118 δισεκατομμυρίων δολαρίων και κέρδη 39,4 δισ. δολ.
Παράλληλα, η συγγραφή αρκετών βιβλίων για το μάνατζμεντ προσέδωσε μεγαλύτερη φήμη στη Σάντμπεργκ. Από την άλλη, οι επικρίσεις κατά του Facebook από πολλές πλευρές είχαν αρνητικό αντίκτυπο και στο πρόσωπο της.
Σε δική του ανάρτηση, ο Ζάκερμπεργκ χαρακτήρισε την αναχώρηση της Σάντμπεργκ "το τέλος μιας εποχής", σημειώνοντας ότι η εταιρική σχέση τους υπήρξε ασυνήθιστα μακρόχρονη. "Η Σέριλ οργάνωσε τον τομέα των διαφημίσεων μας, προσέλαβε σπουδαίους ανθρώπους, διαμόρφωσε την εταιρική μας κουλτούρα και με δίδαξε πως να 'τρέχω' μια εταιρεία. Δημιούργησε ευκαιρίες για εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο και αξίζει τα εύσημα σε μεγάλο βαθμό γι' αυτό που είναι σήμερα η Meta", πρόσθεσε, σύμφωνα με το BBC, το πρακτορείο Ρόιτερς και τους "Τάιμς της Νέας Υόρκης".
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα τρία επαγγέλματα που, κατά τον Μπιλ Γκέιτς, δεν κινδυνεύουν από το ΑΙ
Ένας από τους πρωτοπόρους Έλληνες Venture Capitalists μιλά για τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες της νέας εποχής κι εξηγεί γιατί η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να γίνει παράγοντας, όχι ουραγός.
Το ιστορικό κτίριο όπου θα τοποθετηθεί και τα οφέλη για την Ελλάδα
Δεν είναι η πρώτη φορά που η διάσημη πλατφόρμα αντιμετωπίζει τεχνικά ζητήματα
Τι αναφέρουν οι ειδικοί
Αντιδράσεις για body shaming και πρακτικές που ενισχύουν την «τοξική κουλτούρα της δίαιτας»
Επιστήμονες πιστεύουν ότι βρίσκονται στα πρόθυρα μιας από τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις της αστρονομίας
Εκτοξεύθηκε η αποτίμηση της πλατφόρμας μετά τη συμμαχία του δισεκατομμυριούχου με τον Ντόναλντ Τραμπ
Η εταιρεία ειδικεύεται στην κυβερνοασφάλεια
Οι αλλαγές στο DNA, τον εγκέφαλο και τα οστά
Εμπεριέχουν κύτταρα που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για την ενίσχυση της γενετικής ποικιλομορφίας
Το περιεχόμενό του απειλεί τον τεχνολογικό κολοσσό με «άμεση και ανεπανόρθωτη ζημιά»
Γιατί ονομάζεται έτσι
Έφτασε σε απόσταση 5.600 χιλιομέτρων από την επιφάνεια του Άρη, με ταχύτητα των 33.480 χιλιομέτρων την ώρα
Μια συνέντευξη με τον Χαράλαμπο Τσέκερη με αφορμή το ντοκιμαντέρ για την Τεχνητή Νοημοσύνη
Μιλήσαμε με τον Γιώργο Μπαρδάνη και τον Σέργιο Τζιάνο, που έχουν αναλάβει τα μεγαλύτερα drone shows στην Ελλάδα. Μάθαμε το πώς εκτελείται ένα show από τον σχεδιασμό μέχρι το play και το κόστος.
Από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Αλλαγές με την επάνοδο Τραμπ
Πώς λειτούργησε μέχρι την μεταμόσχευση που έλαβε χώρα τον Μάρτιο
Υποστηρίζει ότι «δούλευαν χέρι-χέρι» για τον έλεγχο του περιεχομένου στη χώρα - Τι απαντά η Meta
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.