- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Αυξήθηκαν οι διακοπές στην πρόσβαση στο ίντερνετ με παρέμβαση των αρχών
Τα στοιχεία που έδωσε ΜΚΟ για το 2021
Διαδίκτυο: Οι διακοπές στην πρόσβαση στο ίντερνετ έπειτα από παρέμβαση των αρχών σημείωσαν αύξηση το 2021, σύμφωνα με ΜΚΟ.
Το 2021 αυξήθηκαν τα περιστατικά διακοπής της πρόσβασης στο διαδίκτυο έπειτα από την παρέμβαση των αρχών, με τον συνασπισμό οργανώσεων #KeepItOn να έχει καταγράψει στην έκθεσή του που δημοσιεύθηκε χθες Πέμπτη 182 περιστατικά.
«Με τη σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα έπειτα από την εξάπλωση της πανδημίας covid-19, το 2021 παρατηρήσαμε μια εκπληκτική αύξηση των διακοπών στην πρόσβαση στο διαδίκτυο», ανέφεραν οι συντάκτες της έκθεσης.
Οι αρχές σε συνολικά 34 χώρες προχώρησαν πέρυσι στη διακοπή στην πρόσβαση στο διαδίκτυο, έναντι 29 το 2020.
Η Ινδία είναι η χώρα όπου παρατηρήθηκαν τα περισσότερα τέτοιου είδους περιστατικά, με 106 διακοπές. Μεγάλος αριθμός αυτών των διακοπών παρατηρήθηκε στο Τζαμού και Κασμίρ, το οποίο διεκδικούν Ινδία και Πακιστάν.
Η Μιανμάρ έρχεται δεύτερη (15 διακοπές), ενώ ακολουθούν το Ιράν (5), το Σουδάν (5), η Κούβα (4) και η Ιορδανία (4).
Οι διακοπές στην πρόσβαση στο διαδίκτυο αποφασίστηκαν με διάφορες αφορμές: διαδηλώσεις και πραξικοπήματα (Μιανμάρ, Ιράν, Σουδάν, Ιορδανία, Πακιστάν, Εσουατίνι, Κούβα, Μπουρκίνα Φάσο), εκλογές (Τσαντ, Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, Ιράν, Νίγηρας, Ουγκάντα, Ζάμπια), εμπόλεμες περιοχές (Αιθιοπία, Μιανμάρ, Λωρίδα της Γάζας) ή ακόμη και για να αποφευχθούν οι παρατυπίες στη διάρκεια εξετάσεων (Αλγερία, Συρία, Σουδάν).
Η #KeepitOn ωστόσο παρατήρησε μείωση του αριθμού αυτών των περιστατικών στη διάρκεια προεκλογικών περιόδων.
Ο συνασπισμός, στον οποίο συμμετέχουν 282 οργανώσεις από 100 χώρες, χαιρέτισε εξάλλου τις επίσημες καταγγελίες της G7 και του ΟΗΕ για τους περιορισμούς στην πρόσβαση στο διαδίκτυο. Παράλληλα επεσήμανε ότι αυξήθηκαν οι προσφυγές στη δικαιοσύνη ενάντια στην πρακτική αυτή σε πολλές αφρικανικές χώρες.
«Οι διακοπές στην πρόσβαση στο διαδίκτυο και η άνοδος του αυταρχισμού πάνε μαζί», σχολίασε η Μαριάν Ντίας Ερνάντες της μη κυβερνητικής οργάνωσης Access Now.
«Το 2021 οι κυβερνήσεις απέδειξαν σε ποιο βαθμό η διακοπή στην πρόσβαση στο διαδίκτυο μπορεί να αποτελέσει ένα εργαλείο για τον έλεγχο των πολιτών», πρόσθεσε.