Αυξήθηκαν οι διακοπές στην πρόσβαση στο ίντερνετ με παρέμβαση των αρχών
Τα στοιχεία που έδωσε ΜΚΟ για το 2021
Διαδίκτυο: Οι διακοπές στην πρόσβαση στο ίντερνετ έπειτα από παρέμβαση των αρχών σημείωσαν αύξηση το 2021, σύμφωνα με ΜΚΟ.
Το 2021 αυξήθηκαν τα περιστατικά διακοπής της πρόσβασης στο διαδίκτυο έπειτα από την παρέμβαση των αρχών, με τον συνασπισμό οργανώσεων #KeepItOn να έχει καταγράψει στην έκθεσή του που δημοσιεύθηκε χθες Πέμπτη 182 περιστατικά.
«Με τη σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα έπειτα από την εξάπλωση της πανδημίας covid-19, το 2021 παρατηρήσαμε μια εκπληκτική αύξηση των διακοπών στην πρόσβαση στο διαδίκτυο», ανέφεραν οι συντάκτες της έκθεσης.
Οι αρχές σε συνολικά 34 χώρες προχώρησαν πέρυσι στη διακοπή στην πρόσβαση στο διαδίκτυο, έναντι 29 το 2020.
Η Ινδία είναι η χώρα όπου παρατηρήθηκαν τα περισσότερα τέτοιου είδους περιστατικά, με 106 διακοπές. Μεγάλος αριθμός αυτών των διακοπών παρατηρήθηκε στο Τζαμού και Κασμίρ, το οποίο διεκδικούν Ινδία και Πακιστάν.
Η Μιανμάρ έρχεται δεύτερη (15 διακοπές), ενώ ακολουθούν το Ιράν (5), το Σουδάν (5), η Κούβα (4) και η Ιορδανία (4).
Οι διακοπές στην πρόσβαση στο διαδίκτυο αποφασίστηκαν με διάφορες αφορμές: διαδηλώσεις και πραξικοπήματα (Μιανμάρ, Ιράν, Σουδάν, Ιορδανία, Πακιστάν, Εσουατίνι, Κούβα, Μπουρκίνα Φάσο), εκλογές (Τσαντ, Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, Ιράν, Νίγηρας, Ουγκάντα, Ζάμπια), εμπόλεμες περιοχές (Αιθιοπία, Μιανμάρ, Λωρίδα της Γάζας) ή ακόμη και για να αποφευχθούν οι παρατυπίες στη διάρκεια εξετάσεων (Αλγερία, Συρία, Σουδάν).
Η #KeepitOn ωστόσο παρατήρησε μείωση του αριθμού αυτών των περιστατικών στη διάρκεια προεκλογικών περιόδων.
Ο συνασπισμός, στον οποίο συμμετέχουν 282 οργανώσεις από 100 χώρες, χαιρέτισε εξάλλου τις επίσημες καταγγελίες της G7 και του ΟΗΕ για τους περιορισμούς στην πρόσβαση στο διαδίκτυο. Παράλληλα επεσήμανε ότι αυξήθηκαν οι προσφυγές στη δικαιοσύνη ενάντια στην πρακτική αυτή σε πολλές αφρικανικές χώρες.
«Οι διακοπές στην πρόσβαση στο διαδίκτυο και η άνοδος του αυταρχισμού πάνε μαζί», σχολίασε η Μαριάν Ντίας Ερνάντες της μη κυβερνητικής οργάνωσης Access Now.
«Το 2021 οι κυβερνήσεις απέδειξαν σε ποιο βαθμό η διακοπή στην πρόσβαση στο διαδίκτυο μπορεί να αποτελέσει ένα εργαλείο για τον έλεγχο των πολιτών», πρόσθεσε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σάρωσαν στα Social Media Awards 2024 σε πληθώρα κατηγοριών
Η έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Communications Chemistry»
Δωρεάν για 15 λεπτά ανά μήνα
Δύο από τους αστροναύτες της «περπάτησαν» στο διάστημα για εννιά ώρες
Θέλοντας να τεστάρω τις δυνατότητες και τα όρια του εργαλείου, άρχισα να ζητάω συμβουλές θεωρώντας μάλλον απίθανο (και ηθικά απωθητικό) το να το χρησιμοποιήσω. Μέσα σε μισή ώρα είχα αγοράσει μηνιαία συνδρομή.
ΗΠΑ και Κίνα ανταγωνίζονται για τη Σελήνη αλλά εκεί θέλει να φτάσει και η Ινδία
Υπογράφεται το μνημόνιο συνεργασίας για τη δημιουργία Αστεροσκοπίου στις Αψηλές με τοποθέτηση και τηλεσκοπίου
Η νέα επικεφαλής θα συμβάλει στην ανάπτυξη της περιοχής ΕΜΕΑ με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης, σε μια κρίσιμη εποχή
Η κυβέρνηση στρέφει για πρώτη φορά το ενδιαφέρον της στην προστασία από τον ψηφιακό εθισμό
Το Αστεροσχολείο Υπάτης φέρνει τους μαθητές σε επαφή με την επιστήμη της Αστρονομίας και ταξιδεύει τον ανυποψίαστο επισκέπτη στα όρια του Σύμπαντος
Το συνολικό αποτύπωμα της πλατφόρμας είναι περίπου 50 εκατ. μετρικοί τόνοι CO2e
Ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα για την τεχνολογική εκπαίδευση
Τα τεχνικά προβλήματα όσον αφορά τη σύνδεση και παραμονή στα εν λόγω μέσα κοινωνικής δικτύωσης, παρατηρούνται μάλιστα και στην Ελλάδα.
Το design και οι επιδόσεις του μέλλοντος στο σήμερα
Από τη θεραπεία αυτοάνοσων νοσημάτων με Τ-κύτταρα μέχρι δείγματα χώματος από τη Σελήνη
Οι επιστήμονες το 1998 αποκάλυψαν ότι αυτή η διαστολή επιταχύνεται, με την υποτιθέμενη αιτία να είναι η σκοτεινή ενέργεια
Τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα προήλθαν από ένα νέο τσιπ που ονομάζεται Willow
Πάνω από 15 εκατομμύρια διαδικτυακές απειλές το 2024 - Ανάγκη για ενισχυμένα μέτρα προστασίας
Τα ευρήματα μεγάλης έρευνας
Είναι τόσο μεγάλο κομμάτι της ζωής μας πια, που όταν δεν υπάρχει σύνδεση, κάτι μας πιάνει…
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.