Τεχνολογια - Επιστημη

Στο διοικητικό συμβούλιο του Twitter o Έλον Μάσκ

Την Δευτέρα έγινε γνωστό ότι αμερικανός μεγιστάνας έδωσε 2,9 δισ. δολάρια για να αγοράσει το 9,2% της πλατφόρμας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στο διοικητικό συμβούλιο του Twitter o Elon Musk
Ο Έλον Μασκ © EPA/CLEMENS BILAN

Στο διοικητικό συμβούλιο του Twitter θα μπει ο Έλον Μάσκ μετά τη χθεσινή ανακοίνωση ότι αγόρασε το μεγαλύτερο μερίδιο (9,2%) στην εταιρεία social media.

Η ανακοίνωση έγινε από τον Παράγκ Αγκραουάλ, νυν διευθυντή της εταιρείας. Ο διορισμός του επόμενου Διοικητικού Συμβουλίου θα γίνει τον Μάιο. Ο Τζακ Ντόρσεϊ, ιδρυτής και πρώην διευθυντής της εταιρείας, είχε ανακοινώσει ότι θα άφηνε τη θέση του εκείνη τη στιγμή.

«Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών μας με τον Έλον τις τελευταίες εβδομάδες, μας έγινε σαφές ότι θα φέρει μεγάλη αξία στο διοικητικό συμβούλιο μας», λέει ο Αγκραουάλ. «Είναι τόσο παθιασμένος όσο και σκληρός κριτικός της υπηρεσίας μας, κάτι που ακριβώς χρειαζόμαστε για να δυναμώσουμε μακροπρόθεσμα».

Ο Μασκ απάντησε: «Ανυπομονώ να συνεργαστώ με τον Παράγκ και τους άλλους διαχειριστές για να βελτιώσουμε σημαντικά το Twitter τους επόμενους μήνες!».

Τη Δευτέρα, ο Μασκ αποκάλυψε ότι απέκτησε 73,5 εκατομμύρια μετοχές στο Twitter, μέσω του Elon Musk Revocable Trust, του οποίου είναι ο μοναδικός διαχειριστής.

Ο Μασκ δεν έχασε καθόλου χρόνο και λίγες μόλις ώρες μετά την ανακοίνωση οργάνωσε διαδικτυακή δημοσκόπηση στην οποία ζητούσε από τους χρήστες του Twitter να ψηφίσουν αν θέλουν να έχουν επιλογή επεξεργασίας των τιτιβισμάτων τους. Η ταχύτητα με την οποία κινήθηκε ο επιχειρηματίας για την πραγματοποίηση της δημοσκόπησης δείχνει ότι τώρα που έχει εκ των έσω την δυνατότητα θα προσπαθήσει να κάνει αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας του Twitter σύμφωνα με τα όσα σκεφτόταν όσο ήταν χρήστης της πλατφόρμας.

Οι μετοχές του Twitter αυξήθηκαν κατά 6% στις συναλλαγές πριν από το άνοιγμα, αφού έκλεισαν πάνω από 27% τη Δευτέρα.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις    

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηχητικά βιβλία, Spotify και πνευματικά δικαιώματα
Ηχητικά βιβλία, Spotify και πνευματικά δικαιώματα

Με τα ηχητικά βιβλία, οι αναγνώστες πληρώνουν για να έχουν πρόσβαση σε μια τεράστια βιβλιοθήκη – αλλά ο έλεγχος αυτής της βιβλιοθήκης εναπόκειται τελικά στην πλατφόρμα που τη φιλοξενεί

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.