Τεχνολογια - Επιστημη

Την 25η Μαρτίου τιμά η Google με το σημερινό της Doodle

Το μήνυμα της Google για την 25η Μαρτίου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
25η Μαρτίου 2022: Το σημερινό Doodle της Google με την ελληνική σημαία
25η Μαρτίου 2022: Το σημερινό Doodle της Google © Google

25η Μαρτίου 2022: Το Doodle της Google για την Ελληνική Επανάσταση - Η ελληνική σημαία κυματίζει στην πρώτη σελίδα της Google.

Την 25η Μαρτίου και την Ελληνική Επανάσταση του 1821 τιμά με το σημερινό της Doodle η Google. H ελληνική σημαία κυματίζει στην πρώτη σελίδα της δημοφιλούς μηχανής αναζήτησης. 

«Το σημερινό Doodle αναγνωρίζει την ανεξαρτησία της Ελλάδας από την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Μετά από 400 χρόνια κατοχής, η Εθνική Ημέρα της Ελλάδας γιορτάζει την έπαρση της γαλανόλευκης σημαίας της Ελλάδας στον ουρανό ως διακήρυξη της ανεξαρτησίας της.

» Η Ελλάδα τιμά τη γιορτή με παρελάσεις και ομιλίες. Αυτές οι γιορτές προσελκύουν χιλιάδες θεατές που αργότερα απολαμβάνουν παραδοσιακά πιάτα, όπως ο μπακαλιάρος (τηγανισμένος μπακαλιάρος) συνοδευόμενος από έναν πουρέ σκόρδου και πατάτας, που ονομάζεται σκορδαλιά. 

» Αυτή η σημαντική ημέρα στην ιστορία σηματοδοτεί τη μάχη που κερδήθηκε με κόπο και σηματοδοτεί τη συνεχιζόμενη ελευθερία της Ελλάδας για περισσότερα από 200 χρόνια. Ζήτω η 25η Μαρτίου!», αναφέρει η Google σχετικά με το σημερινό της Doodle. 

 

25η Μαρτίου 2022: Δείτε το Doodle της Google

Όπως θα δείτε ανοίγοντας την αρχική σελίδα της Google, η ελληνική σημαία κυματίζει τιμώντας την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου. 

25η Μαρτίου 2022: Το σημερινό Doodle της Google με την ελληνική σημαία
25η Μαρτίου 2022: Το σημερινό Doodle της Google © Google

25η Μαρτίου: Πότε καθιερώθηκε η Εθνική Επέτειος

Η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου καθιερώθηκε στις 15 Μαρτίου 1838 από τον βασιλιά Όθωνα, προκειμένου να συνδεθεί με το εκκλησιαστικό γεγονός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Ήταν επιθυμία του Αλέξανδρου Υψηλάντη και της Φιλικής Εταιρείας να συνδεθεί η έναρξη της επανάστασης με μια μεγάλη εκκλησιαστική εορτή για να τονωθεί το φρόνημα των υπόδουλων Ελλήνων.

Η Επανάσταση δεν ξεκίνησε στις 25 Μαρτίου 1821, αλλά λίγες μέρες νωρίτερα στην Πελοπόννησο. Ο στρατιωτικός και πολιτικός διοικητής της Πελοποννήσου (Μόρα Βαλεσί) Χουρσίτ Πασάς βρισκόταν στα Γιάννινα για να εξοντώσει τον Αλή Πασά, ο οποίος είχε αυτονομηθεί από την Υψηλή Πύλη. Πριν από την αναχώρησή του, ο Χουρσίτ είχε λάβει διαβεβαιώσεις από τους προεστούς του Μοριά ότι οι φήμες που κυκλοφορούσαν για τον επικείμενο ξεσηκωμό των ραγιάδων ήταν ανυπόστατες.

Με πληροφορίες από Σαν Σήμερα

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις            

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τεχνητή νοημοσύνη: Αυτοματισμός χωρίς όρια;
Τεχνητή νοημοσύνη: Αυτοματισμός χωρίς όρια;

Η AI θα πρέπει να υποβάλλεται σε περιορισμούς ορθής χρήσης, με τη διαφορά ότι αυτοί καλό είναι να τίθενται και να εφαρμόζονται εν είδει αυτορρύθμισης από τους ίδιους τους χρήστες

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.