Τεχνολογια - Επιστημη

Το Twitter βρήκε τρόπο να παρακάμψει το ρωσικό μπλόκο

Νέα σελίδα στο dark web

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Twitter
Twitter © Pixabay

Το Twitter παρουσίασε μια νέα σελίδα στο dark web για να παρακάμψει το ρωσικό μπλόκο.

Το Twitter παρουσίασε μια νέα βερσιόν του δικτυακού τόπου του, στην οποία μπορούν να έχουν πρόσβαση οι Ρώσοι χρήστες, παρά τους περιορισμούς που επέβαλε η Μόσχα μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

Η Ρωσία, η οποία κατηγορείται ότι προσπαθεί να ελέγξει την ροή της πληροφορίας σχετικά με τον πόλεμο, μπλόκαρε την πρόσβαση στο Facebook και στο Twitter ως αντίποινα για την απαγόρευση που επέβαλαν τα δύο κοινωνικά δίκτυα στα ρωσικά κρατικά ΜΜΕ.

Η νέα εκδοχή του Twitter βασίζεται στα δίκτυα onion (κρεμμύδι). Οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτή την εκδοχή του Twitter αν κατεβάσουν το Tor, που επιτρέπει να μπαίνουν σε ιστοσελίδες σε αυτό που αναφέρεται και ως dark web (σκοτεινό διαδίκτυο).

Σημειώνεται ότι το Tor χρησιμοποιείται συχνά από αντιφρονούντες και ακτιβιστές σε όλο τον κόσμο. Ανάλογες υπηρεσίες προσφέρουν ήδη το Facebook και το BBC.

Ο Άλεκ Μάφετ, μηχανικός λογισμικού και ειδικός σε ζητήματα ασφάλειας διαδικτύου- που έχει συνεργαστεί με άλλες εταιρείες για τη δημιουργία ιστοσελίδων onion- ανακοίνωσε τη νέα υπηρεσία του Twitter από τον λογαριασμό του στην πλατφόρμα.

«Αυτό είναι πιθανότατα το πιο σημαντικό και πιο πολυαναμενόμενο tweet που έχω γράψει ποτέ», ανέφερε.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, υπέγραψε νομοσχέδιο με το οποίο θα επιβάλλονται στο εξής βαριές ποινές φυλάκισης σε όποιον δημοσιοποιεί «ψευδείς πληροφορίες» για τον στρατό.

Πηγή: Guardian

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηχητικά βιβλία, Spotify και πνευματικά δικαιώματα
Ηχητικά βιβλία, Spotify και πνευματικά δικαιώματα

Με τα ηχητικά βιβλία, οι αναγνώστες πληρώνουν για να έχουν πρόσβαση σε μια τεράστια βιβλιοθήκη – αλλά ο έλεγχος αυτής της βιβλιοθήκης εναπόκειται τελικά στην πλατφόρμα που τη φιλοξενεί

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.