Ποια είναι η ελληνική startup που εξαγοράζει το Facebook
Η Meta εξαγοράζει την Accusonus και ιδρύει την Meta Hellas
H Meta Platforms (Facebook) θα εξαγοράσει το 100% την Accusonus από τους ιδρυτές και μετόχους της και το κεφάλαιο επιχειρηματικών συμμετοχών Big Pi Ventures.
H Meta (Facebook) εξαγοράζει την Accusonus με αποτίμηση κοντά στα 100 εκατ. δολάρια και παράλληλα αποκτά παρουσία στην Ελλάδα με ελληνική θυγατρική μάλιστα στο πλαίσιο του νέου αναπτυξιακού νόμου.
«Αυτή η επένδυση είναι μια ψήφος εμπιστοσύνης στη δύναμη της ευρωπαϊκής βιομηχανίας τεχνολογίας και τις δυνατότητες της ευρωπαϊκής τεχνολογίας», είχε αναφέρει χαρακτηρίστηκα ο επικεφαλής Παγκόσμιων Υποθέσεων και Επικοινωνίας του ψηφιακού κολοσσού, Νικ Κλεγκ.
Σύμφωνα με το Reuters, η Meta Platforms Inc. προσλαμβάνει μηχανικούς και αγοράζει στούντιο παιχνιδιών, καθώς επεκτείνει τις δραστηριότητές της στην εικονική πραγματικότητα.
Η Meta σχεδιάζει τη δημιουργία κέντρου έρευνας και ανάπτυξης σχετικά με το Metaverse στην χώρα μας με την συνολική επένδυση να φτάνει τα 200 εκατ. δολάρια και προφανώς θα ενσωματώσει τις τεχνολογίες της Accusonus στις πλατφόρμες της. Σημειώνεται πως metaverse είναι όρος που περιγράφει τη σύζευξη της πραγματικότητας και της εικονικής πραγματικότητας με αποτέλεσμα την επαυξημένη πραγματικότητα στο πλαίσιο των κοινωνικών δικτύων. Με αυτό τον τρόπο μία ελληνική εταιρεία θα τρέχει ένα σημαντικό κομμάτι της παγκόσμιας ραχοκοκαλιάς του metaverse.
Ακόμα δεν έχει αποφασιστεί που θα χτιστεί το νέο κέντρο της Meta αν και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι εξετάζονται περιοχές σε Πάτρα και Θεσσαλονίκη εκτός απο την Αττική.
Οι συζητήσεις με την Meta είχαν ξεκινήσει τον περασμένο Σεπτέμβριο με τους επιτελείς της να έχουν έρθει σε επαφή με τον διευθυντή του επικεφαλής του οικονομικού γραφείο του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, Αλέξη Πατέλη.
Η συμφωνία έρχεται να προστεθεί στη μακρά λίστα εξαγορών ελληνικών επιχειρήσεων από μεγάλους ξένους ομίλους. Έτσι μετά την Microsoft, την Digital Realty, την Pfizer, την Amazon, τη Mondelez και την JP Morgan τώρα επενδύει στην Ελλάδα και η Meta.
Ποια είναι η Accusonus
Η Accusonus ιδρύθηκε το 2013 στη Πάτρα και ήταν από τις πρώτες παγκοσμίως η οποία εισήγαγε το λεγόμενο AI στη ψηφιακή μουσική παραγωγή και επεξεργασία. Έκτοτε είναι μέσα στις καλύτερες εταιρείες επεξεργασίας ήχου στον κόσμο και με λίγα λόγια δίνει επαγγελματικού επιπέδου επεξεργασία ήχου για μουσικές παραγωγές, podcast και video, ακόμα και στον αδαή χρήστη.
Tα προϊόντα της (Drumatom, Regroover, ERA Bundle, Mauvio, SFX Cellar) χρησιμοποιούνται αυτή τη στιγμή από εκατομμύρια creators, παραγωγούς και στούντιο ηχογράφησης σε όλο τον κόσμο που έχουν συνεργαστεί με ηχηρά ονόματα της μουσικής βιομηχανίας, όπως οι Bob Dylan, Shakira και πολλοί πολλοί ακόμα.
Σημαντικός σταθμός στην πορεία της εταιρείας ήταν η ανακοίνωση της συνεργασίας της με την Adobe το 2018, στο πλαίσιο της οποίας η πατενταρισμένη τεχνολογία της νεοφυούς εταιρείας ενσωματώθηκε στα προγράμματα της Adobe για την παραγωγή οπτικοακουστικού περιεχομένου.
Η Accusonus απασχολεί πάνω από 50 άτομα και σύμφωνα με στοιχεία του το Crunchbase, μέχρι προσφάτως είχε σηκώσει 3,9 εκατ δολάρια από την αγορά, γνωστοποιώντας το 2019 πως εξασφάλισε επένδυση ύψους 3,3 εκατ δολ (Series A).
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η εταιρεία αποκαλύπτει σχέδιο για την περικοπή περίπου του 5% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της
Τον μήνυσε για παραβιάσεις κατά την αγορά μετοχών της πρώην Twitter Inc
Στο στόχαστρο ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα
Έχει τις περισσότερες λήψεις στο App Store της Apple στις ΗΠΑ - Πώς λειτουργεί
Στόχος οι 30 εμφυτεύσεις σε ανθρώπους μέσα στο 2025
Νέα καθυστέρηση στην απόπειρα να ανταγωνιστεί την SpaceX του Έλον Μασκ
Παρατηρήθηκαν «ανωμαλίες» στη διάρκεια της αντίστροφης μέτρησης
Έκτακτη συνάντηση των Ελεγκτών μετά την ανακοίνωση κατάργησης των ελέγχων
Μια συζήτηση με την Professor Aynne Kokas, κορυφαία ειδικό στις σινοαμερικανικές σχέσεις στα μέσα και την τεχνολογία
Οι Financial Times σχολιάζουν την προσπάθεια του Μαρκ Ζάκερμπεργκ να στήσει γέφυρα επικοινωνίας με τον Τραμπ και το δεξί του χέρι
Το 41% των εταιρειών παγκοσμίως σχεδιάζει να μειώσει το εργατικό δυναμικό μέχρι το 2030
Τι απαντά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στα όσα λέει ο ισχυρός άνδρας της Meta Platforms
Γιατί οι κινήσεις του Ζούκερμπεργκ είναι πιο επικίνδυνες από κάθε άλλου επικεφαλής τεχνολογικού κολοσσού
Γιατί ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ «παραδόθηκε» στον Ντόναλντ Τραμπ - Δριμεία κριτική στην απόφαση
Έδειξε τον δρόμο ο Ζούκεμπεργκ με το «κόψιμο» του fact checking
Τι έδειξε έρευνα για τον συνολικό κίνδυνο θνησιμότητας
Από τις 28 Απριλίου 2026, αυτό θα ισχύει και για τους φορητούς υπολογιστές
Η Meta θα ενσωματώσει τις λεγόμενες κοινοτικές σημειώσεις, όπως στην πλατφόρμα X του Ίλον Μασκ.
Aυτό υποστήριξε ο επικεφαλής της OPEN AI Σαμ Άλτμαν
Παρόμοια συστήματα θα μπορούσαν να δοκιμαστούν και σε άλλα ιατρικά περιβάλλοντα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.