Τεχνολογια - Επιστημη

SpaceX: Τμήμα πυραύλου σε τροχιά σύγκρουσης με τη Σελήνη

Η σύγκρουση αναμένεται στις 4 Μαρτίου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εκτοξεύθηκε ο πύραυλος των Space X και NASA
Εκτοξεύθηκε ο πύραυλος των Space X και NASA © NASA

Ένα μεγάλο, εκτός ελέγχου, τμήμα πυραύλου της Space X βρίσκεται σε τροχιά σύγκρουσης με τη Σελήνη.

Εκτός ελέγχου είναι ένα μεγάλο τμήμα του πυραύλου Falcon 9 της αμερικανικής εταιρείας Space X, που είχε εκτοξευθεί το 2015 και έκτοτε περιφερόταν επί σχεδόν επτά χρόνια στο διάστημα, και βρίσκεται σε τροχιά σύγκρουσης με τη Σελήνη, όπου αναμένεται να πέσει στις 4 Μαρτίου, σύμφωνα με τους υπολογισμούς των επιστημόνων.

Εφόσον αυτό, όντως, συμβεί, θα πρόκειται για την πρώτη γνωστή περίπτωση που ένα μεγάλο διαστημικό «σκουπίδι» πέφτει στο φεγγάρι.

Ο πύραυλος είχε θέσει σε μακρινή τροχιά έναν μετεωρολογικό δορυφόρο (Deep Space Climate Observatory), αλλά κάποια στιγμή το δεύτερο τμήμα του πυραύλου, βάρους τεσσάρων μετρικών τόννων, όταν αποσπάστηκε σε μεγάλο ύψος από τον πλανήτη μας, δεν είχε αρκετά καύσιμα για να επιστρέψει στη Γη ούτε αρκετή ενέργεια για να δραπετεύσει από τη βαρύτητα του συστήματος Γης-Σελήνης, όπως εκτίμησε ο μετεωρολόγος Έρικ Μπέργκερ, σύμφωνα με τη «Γκάρντιαν».

Το αποτέλεσμα είναι ότι, αφού ακολούθησε μία πολυετή χαοτική τροχιά, βρίσκεται πλέον σε πορεία πτώσης στη Σελήνη σε μερικές εβδομάδες με ταχύτητα 2,58 χιλιόμετρα το δευτερόλεπτο. Πιθανώς θα προσκρούσει στη «σκοτεινή» πλευρά του φεγγαριού κοντά στον ισημερινό του στις 4 Μαρτίου, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του αναλυτή Μπιλ Γκρέι, ο οποίος ασχολείται με τα κοντινά στη Γη διαστημικά αντικείμενα. Εφόσον, πράγματι, πέσει στην πίσω πλευρά της Σελήνης, το συμβάν δεν θα γίνει ορατό από τον πλανήτη μας.

 

SpaceX Rocket Expected to Crash Into the Moon | DSCOVR Mission 2nd Stage

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τεχνητή νοημοσύνη: Αυτοματισμός χωρίς όρια;
Τεχνητή νοημοσύνη: Αυτοματισμός χωρίς όρια;

Η AI θα πρέπει να υποβάλλεται σε περιορισμούς ορθής χρήσης, με τη διαφορά ότι αυτοί καλό είναι να τίθενται και να εφαρμόζονται εν είδει αυτορρύθμισης από τους ίδιους τους χρήστες

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.