- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Google Doodle: Τιμά την βιολόγο Kamal Ranadibe
Με αφορμή τα 104 χρόνια από τη γέννησή της
Η Google τιμά την Ινδή κυτταρική βιολόγο, Dr. Kamal Ranadive με το σημερινό της doodle - Με αφορμή τα 104 χρόνια από τη γέννησή της.
Την Ινδή κυτταρική βιολόγο, Dr. Kamal Ranadive τιμά με το σημερινό της doodle η Google. Με τον επίσης Ινδό καλλιτέχνη, Ibrahim Rayintakath να έχει αναλάβει την εικονογράφηση, η Google τιμά την σημαντική έρευνα της Ranadive πάνω στον καρκίνο. Η Ινδή βιολόγος έγινε γνωστή για την πρωτοποριακή έρευνα για τον καρκίνο και την αφοσίωσή της στη δημιουργία μιας πιο δίκαιης κοινωνίας μέσω της επιστήμης και της εκπαίδευσης.
Η Kamal Samarath πιο γνωστή ως Kamal Ranadive, γεννήθηκε σαν σήμερα το 1917 στην Πούνε της Ινδίας. Η ενθάρρυνση του πατέρα της να ακολουθήσει μια ιατρική εκπαίδευση ενέπνευσε την Ranadive να διακριθεί ακαδημαϊκά και ειδικότερα στη βιολογία.
Έκανε διδακτορικό στην κυτταρολογία και τη μελέτη των κυττάρων, ενώ εργαζόταν ως ερευνήτρια στο Ινδικό Κέντρο Ερευνών για τον Καρκίνο (ICRC). Μετά από υποτροφία στο Πανεπιστήμιο «Johns Hopkins» στη Βαλτιμόρη του Μέριλαντ των ΗΠΑ, επέστρεψε στη Βομβάη και στο ICRC, όπου ίδρυσε το πρώτο εργαστήριο καλλιέργειας ιστών της χώρας.
Το 1973, η Dr. Ranadive και 11 συνάδελφοί της ίδρυσαν την Ινδική Ένωση Γυναικών Επιστημόνων (IWSA) για να υποστηρίξουν τις γυναίκες σε επιστημονικά πεδία.
Αφότου συνταξιοδοτήθηκε το 1989, η Kamal Ranadive εργάστηκε σε αγροτικές κοινότητες στη Μαχαράστρα, εκπαιδεύοντας τις γυναίκες ως εργαζόμενες στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης παρέχοντας συγχρόνως εκπαίδευση στην υγεία και στη διατροφή.
Η IWSA έχει τώρα 11 επιστήμονες στην Ινδία και παρέχει υποτροφίες ενθαρρύνοντας τις γυναίκες να ασχοληθούν με επιστημονικούς τομείς.
«Η Ranadive ενθάρρυνε επίσης φοιτητές και Ινδούς μελετητές στο εξωτερικό να επιστρέψουν στην Ινδία και να βάλουν τις γνώσεις τους να δουλέψουν για τις κοινότητές τους», έγραψε η Google σε μια δήλωση.
Πέθανε το 2001 σε ηλικία 83 ετών.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το διαστημικό σκάφος απέχει περίπου 24 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα από τη Γη
Ευχάριστα τα νέα από την αμερικάνικη διαστημική υπηρεσία
Όλος ο χρόνος του σύμπαντος δεν αρκεί σε έναν χιμπατζή για να γράψει τυχαία έργο του Σαίξπηρ
Μια συζήτηση για τη σημασία του Τηλεσκοπίου Ορίζοντα Γεγονότων και το ποια θα μπορούσε να είναι η μελλοντική κατεύθυνση της Αστρονομίας
Πρωταγωνίστρια και πάλι η Momo
Πώς η τελευταία έκδοση συνέβαλε να χαθούν...όλα τα δεδομένα
Εντυπωσιακά ευρήματα - Πάνω από 6.500 κτίρια θαμμένα κάτω από τη βλάστηση
Ρωγμές και διαρροές συνιστούν κορυφαίο κίνδυνο ασφάλειας
Λίγο πριν λανσάρει το ιδιωτικό cloud τεχνητής νοημοσύνης
Πώς η τεχνητή νοημοσύνη επαναπροσδιορίζει τη συγγραφή βιβλίων;
Πάνω από 2.000 φορείς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα θα κληθούν μέσα στο 2025 να συμμορφωθούν
Μία προσωπική εμπειρία και πολλά ερωτήματα
O Σουηδός πολιτικός επιστήμονας και συγγραφέας εξηγεί τι συμβαίνει με τα ψηφιακά ίχνη κάθε χρήστη του διαδικτύου όταν αυτός φύγει από τη ζωή
Από τα Robotaxi της Tesla στο διαστημόπλοιο Starship της SpaceX
Η AI θα πρέπει να υποβάλλεται σε περιορισμούς ορθής χρήσης, με τη διαφορά ότι αυτοί καλό είναι να τίθενται και να εφαρμόζονται εν είδει αυτορρύθμισης από τους ίδιους τους χρήστες
Έρευνα αποκάλυψε ότι το προσωπικό έκανε κατάχρηση του συστήματος δωρεάν σίτισης
Πόσο ασφαλές είναι το εγχείρημα;
Οι επιστήμονες συνειδητοποίησαν ότι η Ευρώπη μπορεί να υποστηρίζει ζωή από το 1970
Ο πύραυλος κατάφερε να προσγειωθεί πίσω στην εξέδρα εκτόξευσης
Όλα όσα παρουσίασε στο νέο event της εταιρείας του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.