- CITY GUIDE
- PODCAST
-
21°
Το Meta και όσοι φοβούνται την επόμενη μέρα των social media
Θα είναι το τέλος μας το metaverse ή μήπως δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα;
Ένα σχόλιο με αφορμή το metaverse και το Meta που ανακοίνωσε ο Mark Zuckerberg και ταρακούνησε τον πλανήτη
«Αχ πόσο βαριέμαι…» τραγουδούσε ο Μαζωνάκης προ ετών και είναι τέλειο για τώρα που o Mark Zuckerberg παρουσίασε το "Meta" και έχουν αρχίσει οι γνωστοί facebookάδες να διαμαρτύρονται μέσω facebook (γιατί έτσι είναι τέλεια ειρωνικό) ότι θα τους φάει τη ζωή το meta-facebook. Δίνουμε ώρες από τη ζωή μας στα social media και καλά κάνουμε αφού όπως φαίνεται όλο και κάποια ανάγκη θα μας ικανοποιούν –ίδιες και διαφορετικές στον καθένα. Αφήνω για meta το τεράστιο buzz που προκάλεσε με ατελείωτα memes και σχόλια η ανακοίνωση του διαδικτυακού άρχοντα για το metaverse και θα σας γράψω για όλα αυτά που προσφέρει το facebook ειδικά αλλά και γενικά τα social media.
Νιώθεις μοναξιές; Μπαίνεις στο facebook (ή και στο Twitter) και όλο και κάποιον βρίσκεις να ανταλλάξεις καμιά άποψη και να συμφωνήσεις ή και να πιαστείς στα –ψηφιακά- χέρια. Έχεις το messenger και ανταλλάσεις μηνύματα με φίλους, εραστές, συντρόφους, συνεργάτες ή ακόμα και το παιδί σου. Μαζεύεις μπόλικο κουτόχορτο και το αποθηκεύεις για ώρες ανάγκης με όλα αυτά που ποστάρουν τα κόμματα και τα τρολ τους, επώνυμα και μη. Μαθαίνεις τι σημαίνει echo chamber και αποφασίζεις αν θα ζεις μέσα στη φούσκα των ίδιων απόψεων ή θα ακολουθήσεις και κανέναν με διαφορετικές απόψεις, έτσι ρε παιδί μου για να καταλάβεις ότι ο κόσμος δεν γυρνάει γύρω από τις εμμονές σου.
Ακολουθείς σελίδες με κατασκευές, συνταγές και αυτοκίνητα, γιατί σου λείπει το εργαστήριο και τα εργαλεία του μπαμπά σου, θέλεις να μαγειρέψεις κάτι καινούργιο ή βλέπεις στον ύπνο σου ότι πατάς το γκάζι σε μια Porsche 911 GT3 που είναι κούκλα και τρελό εργαλείο –και δεν πρόκειται να αποκτήσεις ποτέ.
Έχεις μόλις φτιάξει ένα e-shop και τι άλλο θα κάνεις από το να διαφημίσεις την επιχείρηση σου στο facebook και το Instagram που μπαίνουν όλοι –ιδίως οι κάπως νεότεροι που έχουν το facebook για γέρους (χα χα ας γελάσω όλοι μπαίνουν τελικά και ας δημιουργούν «ρωγμές» το Ιnstagram και το Tik Tok).
Ξυπνάς περίεργα και μόλις έχει σχολιάσει ένας φίλος -πραγματικής ή διαδικτυακής ζωής έχει λίγη σημασία πλέον- που έχετε μοιραστεί και πέντε πράγματα για τη ζωή σας, ένα τραγούδι που πόσταρε ένας άλλος φίλος σας και σε πιάνουν τα κλάματα γιατί έτσι ήταν η στιγμή και θα ήθελες να το ακούγατε μαζί. Είναι που μας απομακρύνουν τα social media εεε… Μπούρδες ντίαρ που λέει και μια φίλη μου.
Τα social media είναι εδώ και όσοι το παίζουν λουδίτες και παρελθοντολάγνοι –κυρίως αυτοί- όλη μέρα μέσα είναι και μιλάνε, ακούνε και βλέπουν. Το facebook, το Twitter, το Instagram, το Tik Tok, το Youtube είμαστε όλοι εμείς. Χωρίς ανθρώπους δεν υπάρχουν κοινωνικά δίκτυα, πραγματικά ή ψηφιακά και αν ρωτήσετε τον τρομερό επιστήμονα Νικόλα Χρηστάκη θα σας πει ότι το ίδιο εφέ έχουν στη ζωή μας. Γιατί έτσι είμαστε φτιαγμένοι. Θέλουμε επαφή, κάθε τύπου, ανεξαρτήτως μέσου και αυτό το ξέρουν καλά οι Zuckerberg που υπάρχουν αλλά και οι εκκολαπτόμενοι. Το metaverse ήδη υπάρχει απλά πολλοί κάνουν ότι δεν το βλέπουν. Και άνθρωποι σαν τον Zuckerberg το προ-βλέπουν και προφανώς θέλουν να το προλάβουν.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι σημασία έχει να αναπτυχθεί η ΤΝ, το διαδίκτυο ή η γενετική μηχανική αν δεν οδηγήσουν στην ευημερία των ανθρώπων και των άλλων έμβιων όντων;
Μήπως ήρθε η ώρα να μάθετε βασικά Κλίνγκον, ίσα για να συνεννοείστε στο εστιατόριο;
Πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί η δυνατότητα αυτή από απατεώνες
Το μεγαλύτερο συνέδριο για την Παραγωγική Τεχνητή Νοημοσύνη επιστρέφει στις 18 Νοεμβρίου 2024 στο ΚΠΙΣΝ
Το επόμενο βήμα στη σύγχρονη εκπαίδευση
Το Amazon Haul υπηρετεί ακριβώς το ίδιο μοτίβο με τους ανταγωνιστές του
Βροχή οι 70+ σε κατάστημα τεχνολογίας. Κουνούσαν με απελπισία τις έξυπνες συσκευές που τους έκαναν να νιώθουν βλάκες
Το viral μήνυμα της καμπάνιας της Telekom που μοιράστηκε η COSMOTE με στόχο την ευαισθητοποίηση σχετικά με τις online δημοσιεύσεις παιδικών φωτογραφιών
Το πορτρέτο του μαθηματικού Άλαν Τούρινγκ δημιουργήθηκε από το Ai-Da, ένα από τα πιο προηγμένα ρομπότ στον κόσμο
Για τη Τεχνητή Νοημοσύνη γίνεται λόγος ήδη από το 1950
Το διαστημικό σκάφος απέχει περίπου 24 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα από τη Γη
Ευχάριστα τα νέα από την αμερικάνικη διαστημική υπηρεσία
Όλος ο χρόνος του σύμπαντος δεν αρκεί σε έναν χιμπατζή για να γράψει τυχαία έργο του Σαίξπηρ
Μια συζήτηση για τη σημασία του Τηλεσκοπίου Ορίζοντα Γεγονότων και το ποια θα μπορούσε να είναι η μελλοντική κατεύθυνση της Αστρονομίας
Πρωταγωνίστρια και πάλι η Momo
Πώς η τελευταία έκδοση συνέβαλε να χαθούν...όλα τα δεδομένα
Εντυπωσιακά ευρήματα - Πάνω από 6.500 κτίρια θαμμένα κάτω από τη βλάστηση
Ρωγμές και διαρροές συνιστούν κορυφαίο κίνδυνο ασφάλειας
Λίγο πριν λανσάρει το ιδιωτικό cloud τεχνητής νοημοσύνης
Πώς η τεχνητή νοημοσύνη επαναπροσδιορίζει τη συγγραφή βιβλίων;
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.