- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Ιαπωνία: Αναπτύσσει ξύλινους δορυφόρους για το διάστημα
Για να περιορίσει τα «διαστημικά σκουπίδια»
Η Ιαπωνία εξετάζει το ενδεχόμενο να στείλει στο διάστημα ξύλινους δορυφόρους προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα «διαστημικά σκουπίδια».
Ξύλινους δορυφόρους θέλει να στείλει στο διάστημα η Ιαπωνία στη θέση των κανονικών, προκειμένου να περιορίσει την ζημιά από τα «διαστημικά σκουπίδια» που παράγονται συνεχώς.
Έτσι, το πανεπιστήμιο του Κιότο της Ιαπωνίας και η ιαπωνική κατασκευαστική εταιρεία Sumitomo Forestry που ασχολείται με την ξυλεία, συνεργάζονται για να βρουν έως το 2023 μια πιθανή λύση για το πρόβλημα με τις εκατοντάδες χιλιάδες κομμάτια των λεγόμενων «διαστημικών σκουπιδιών»
«Ανησυχούμε πολύ για το γεγονός ότι όλοι οι δορυφόροι που εισέρχονται ξανά στην ατμόσφαιρα της Γης καίνε και δημιουργούν μικροσκοπικά σωματίδια αλουμινίου που θα παραμένουν στην ανώτερη ατμόσφαιρα για πολλά χρόνια», δήλωσε στο δίκτυο BBC ο Τακάο Ντόι, Ιάπωνας αστροναύτης και καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Κιότο.
Ο Ντόι, ο οποίος έγινε ο πρώτος που έριξε μπούμερανγκ στο διάστημα το 2018, επεσήμανε ότι τα σκουπίδια που προκύπτουν από τους πλέον άχρηστους δορυφόρους «τελικά» επηρεάζουν το περιβάλλον του πλανήτη μας.
Το πανεπιστήμιο και η εταιρεία δασικών προϊόντων συνεργάζονται λοιπόν για την ανάπτυξη του πρώτου δορυφόρου στον κόσμο, που θα είναι κατασκευασμένος από ξύλινα υλικά, εξαιρετικά ανθεκτικό στις μεταβολές της θερμοκρασίας και στο ηλιακό φως.
Ένας εκπρόσωπος της Sumitomo Forestry δήλωσε στο BBC πως, η συνεργασία πρόκειται να ξεκινήσει δοκιμάζοντας ξύλινα υλικά σε ακραία γήινα περιβάλλοντα. Η εταιρεία, μέλος του επιχειρηματικού ομίλου Sumitomo, δήλωσε ότι οι ξύλινοι δορυφόροι θα καίγονται εντελώς κατά την επιστροφή τους στη Γη, χωρίς να απελευθερώνουν επιβλαβείς ουσίες στην ατμόσφαιρα ή να αφήνουν να πέφτουν συντρίμμια στο έδαφος.
Η Sumitomo Forestry αρνήθηκε να αποκαλύψει τον τύπο ξύλου που σχεδιάζεται να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή των δορυφόρων, λέγοντας ότι είναι «μυστικό έρευνας και ανάπτυξης».
«Το επόμενο στάδιο θα είναι η ανάπτυξη του μηχανικού μοντέλου του δορυφόρου και μετά θα κατασκευάσουμε το μοντέλο πτήσης», δήλωσε ο Ντόι. Η Sumitomo Forestry έχει στόχο να χρησιμοποιήσει 100% ανανεώσιμη ενέργεια για τις δραστηριότητές της έως το 2040.
Σύμφωνα με τη NASA, πάνω από 500.000 κομμάτια από συντρίμμια, ή «διαστημικά σκουπίδια», περιστρέφονται σε τροχιά γύρω από τη Γη μας με ταχύτητες έως και 17.500 μιλίων την ώρα. Σύμφωνα με την Εθνική Διοίκηση Αεροναυτικής και Διαστήματος των ΗΠΑ, αυτά τα αντικείμενα ταξιδεύουν συνήθως με υψηλές ταχύτητες «αρκετά γρήγορα ώστε ένα σχετικά μικρό κομμάτι να μπορεί να καταστρέψει έναν δορυφόρο ή ένα διαστημικό σκάφος», συμπεριλαμβανομένου του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς κατάφεραν να το αποτυπώσουν οι αστρονόμοι
«Ένα είδος Google Maps για την κυτταρική βιολογία»
Συνέντευξη με τη Δρ. Ζωή Αικατερινίδη C.E.O. Software Competitiveness International
Επανέρχεται το ζήτημα της δεσπόζουσας θέσης του κολοσσού της τεχνολογίας - Τι σχεδιάζει ο Ντόναλντ Τραμπ
Τι σημασία έχει να αναπτυχθεί η ΤΝ, το διαδίκτυο ή η γενετική μηχανική αν δεν οδηγήσουν στην ευημερία των ανθρώπων και των άλλων έμβιων όντων;
Ο Μαρίνος Σιαπάνης, CEO & Co-Founder της κορυφαίας εταιρείας iGaming, μας εξηγεί τα σχέδια της επόμενης μέρας
Μήπως ήρθε η ώρα να μάθετε βασικά Κλίνγκον, ίσα για να συνεννοείστε στο εστιατόριο;
Πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί η δυνατότητα αυτή από απατεώνες
Το μεγαλύτερο συνέδριο για την Παραγωγική Τεχνητή Νοημοσύνη επιστρέφει στις 18 Νοεμβρίου 2024 στο ΚΠΙΣΝ
Το επόμενο βήμα στη σύγχρονη εκπαίδευση
Το Amazon Haul υπηρετεί ακριβώς το ίδιο μοτίβο με τους ανταγωνιστές του
Βροχή οι 70+ σε κατάστημα τεχνολογίας. Κουνούσαν με απελπισία τις έξυπνες συσκευές που τους έκαναν να νιώθουν βλάκες
Το viral μήνυμα της καμπάνιας της Telekom που μοιράστηκε η COSMOTE με στόχο την ευαισθητοποίηση σχετικά με τις online δημοσιεύσεις παιδικών φωτογραφιών
Το πορτρέτο του μαθηματικού Άλαν Τούρινγκ δημιουργήθηκε από το Ai-Da, ένα από τα πιο προηγμένα ρομπότ στον κόσμο
Για τη Τεχνητή Νοημοσύνη γίνεται λόγος ήδη από το 1950
Το διαστημικό σκάφος απέχει περίπου 24 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα από τη Γη
Ευχάριστα τα νέα από την αμερικάνικη διαστημική υπηρεσία
Όλος ο χρόνος του σύμπαντος δεν αρκεί σε έναν χιμπατζή για να γράψει τυχαία έργο του Σαίξπηρ
Μια συζήτηση για τη σημασία του Τηλεσκοπίου Ορίζοντα Γεγονότων και το ποια θα μπορούσε να είναι η μελλοντική κατεύθυνση της Αστρονομίας
Πρωταγωνίστρια και πάλι η Momo
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.