Τεχνολογια - Επιστημη

Έρευνα: Τα video game μπορεί να ωφελούν την πνευματική υγεία

Τι έδειξε η έρευνα του πανεπιστημίου της Οξφόρδης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
video-game.jpg
© UNSPLASH

Τι έδειξε η έρευνα του πανεπιστημίου της Οξφόρδης για το πώς επηρεάζουν τα video game την πνευματική υγεία των gamers

Οι άνθρωποι που παίζουν video game για μεγάλες χρονικές περιόδους έχουν την τάση να αναφέρουν πως αισθάνονται πιο χαρούμενοι από όσους δεν το κάνουν  σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης

Το Ινστιτούτο Διαδικτύου της Οξφόρδης επικεντρώθηκε σε δύο παιχνίδια. Στο Animal Crossing της Nintendo και το Plants and Zombies της EA.

Σε μία ασυνήθιστη κίνηση, οι δημιουργοί των παιχνιδιών μοιράστηκαν ανώνυμο δεδομένα για το πόσο χρόνο έπαιζαν διάφοροι άνθρωποι τα παιχνίδια. 

Αυτές οι καταχωρήσεις συνδέθηκαν με ένα ερωτηματολόγιο όπου οι άνθρωποι που έπαιξαν τα παιχνίδια απαντούσαν σε ερωτήσεις σχετικά με το πόσο καλά αισθάνονται.

Συνολικά στην έρευνα συμμετείχαν 3.274 gamers, όλοι πάνω από 18 ετών. 

Η μελέτη διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που έπαιζαν τα παιχνίδια για αρκετές ώρες κάθε εβδομάδα είχαν μια θετική αίσθηση ευημερίας. Επίσης, διαπιστώθηκε πολύ μεγαλύτερη σύνδεση ανάμεσα σε ανθρώπους που ανέφεραν ευημερία και εκείνους που ένιωθαν κοινωνικά συνδεδεμένοι με τους ανθρώπους που έπαιζαν online.  

«Τα ευρήματά μας δείχνουν ότι τα video game δεν είναι απαραίτητα βλαπτικά για την υγεία», δήλωσε ο Άντριου Πρζιμπίλσκι, επικεφαλής της έρευνας.  Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή είναι η πρώτη μελέτη που έγινε με χρήση στοιχείων για τον χρόνο παιχνιδιού και όχι με βάση τον χρόνο που αναφέρουν οι παίκτες ότι διαθέτουν σε αυτή την ασχολία, όπως σε προηγούμενες έρευνες.  

Οι ερευνητές ελπίζουν πως η μελέτη τους θα εισάγει ένα υψηλότερο στάνταρντ για αποδείξεις στις συζητήσεις σχετικά με τον εθισμό στα video game. «Έχεις πραγματικά σεβαστούς, σημαντικούς οργανισμούς, όπως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και το NHS (βρετανικό εθνικό σύστημα υγείας), που δίνουν προσοχή και πόρους σε κάτι για το οποίο κυριολεκτικά δεν υπάρχουν σωστά στοιχεία. Και είναι σοκαριστικό για εμένα. Δεν έχει καμία λογικη να λένε "αυτό το πράγμα που κάνει το 95% των εφήβων είναι εθιστικό και δεν έχουμε στοιχεία"», τόνισε Πρζιμπίλσκι.   

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.