Τεχνολογια - Επιστημη

Google: Τιμά τον Stamen Grigorov που ανακάλυψε τον γαλακτοβάκιλλο

Με αφορμή τη συμπλήρωση 142 χρόνων από τον θάνατό του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το Doodle της Google για τον Stamen Grigorov
Το Doodle της Google για τον Stamen Grigorov © Google

Με το σημερινό της doodle, η Google τιμά τον Stamen Grigorov, τον Βούλγαρο γιατρό και μικροβιολόγο που ανακάλυψε τον γαλακτοβάκιλλο..

Για να τιμήσει τον γνωστό Βούλγαρο γιατρό και μικροβιολόγο, Dr. Stamen Grigorov, η Google δημιούργησε το σημερινό της Doodle.

Γεννημένος σαν σήμερα, στις 27 Οκτωβρίου του 1878 στο χωριό Στούνεν Ίζβορ, στην περιοχή Τραν της δυτικής Βουλγαρίας, ο Stamen Grigorov είναι γνωστός για την ανακάλυψη του γαλακτοβάκιλλου, του βακτηρίου που είναι απαραίτητο για τη ζύμωση του γιαουρτιού.

Όλα ξεκίνησαν όταν η σύζυγος του Grigorov του δώρισε κάποια μαγειρικά σκεύη με τροφές, συμπεριλαμβανομένου του γιαουρτιού. Γεμάτος περιέργεια από τα φημισμένα οφέλη για την υγεία από την κατανάλωση του γιαουρτιού, ο Dr. Stamen Grigorov αποφάσισε να το αναλύσει κάτω από ένα μικροσκόπιο. Μετά από χιλιάδες πειράματα, το 1905, βρήκε τελικά αυτό που έψαχνε: τον μικροοργανισμό σε σχήμα ράβδου που προκαλεί τη ζύμωση του γιαουρτιού.

Κάπως έτσι, το 1905 ανακάλυψε τον γαλακτοβάκιλλο, έναν μικροοργανισμό που προκαλεί τη ζύμωση στο γιαούρτι, ενώ τέθηκε επικεφαλής του τοπικού νοσοκομείου στην περιοχή Τραν της Βουλγαρίας, όπου και γεννήθηκε.

Ένα χρόνο αργότερα, το 1906, δημοσίευσε μια έκθεση, μέσω της οποίας έκανε λόγο για χρήση της πενικιλίνης ώστε να καταπολεμηθεί η φυματίωση.

Συνέχισε αυτή την έρευνα και εργάστηκε ως γιατρός σε όλη την υπόλοιπη ζωή του, σώζοντας χιλιάδες ζωές στην πορεία. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηχητικά βιβλία, Spotify και πνευματικά δικαιώματα
Ηχητικά βιβλία, Spotify και πνευματικά δικαιώματα

Με τα ηχητικά βιβλία, οι αναγνώστες πληρώνουν για να έχουν πρόσβαση σε μια τεράστια βιβλιοθήκη – αλλά ο έλεγχος αυτής της βιβλιοθήκης εναπόκειται τελικά στην πλατφόρμα που τη φιλοξενεί

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.