Τεχνολογια - Επιστημη

Julius Lothar Meyer: Το Doogle της Goodle τιμά τον Γερμανό χημικό

Το έργο του παρείχε ισχυρές αποδείξεις για τον περιοδικό νόμο, που περιγράφει κυκλικά μοτίβα μεταξύ των στοιχείων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Julius Lothar Meyer: Το Doogle της Goodle τιμά τον Γερμανό χημικό
Julius Lothar Meyer © Google Doodle

Εκατόν ενενήντα χρόνια μετά τη γέννηση του Γερμανού χημικού, Julius Lothar Meyer, το Google Doodle της Τετάρτης (19/08) τιμά τον επιστήμονα και το έργο του.

Τον σπουδαίο Γερμανό χημικό, Julius Lothar Meyer, τιμά με το σημερινό της Doodle η Google, γιορτάζοντας τη συμπλήρωση 190 χρόνων από τη γέννηση του επιστήμονα.

Σαν σήμερα, το 1830, ο Julius Lothar Meyer γεννήθηκε στο Φάρελ της Γερμανίας και, αρχικά, ήταν αφοσιωμένος στη μελέτη της Ιατρικής, όπως τα μέλη της οικογένειάς του, αλλά σύντομα εστίασε στη Χημεία.

Ο ίδιος πήρε το διδακτορικό του, το 1858, και άρχισε τη σταδιαδρομία του ως καθηγητής Φυσικών Επιστημών την επόμενη χρονιά.

Μάλιστα, ο Meyer δημοσίευσε ένα βιβλίο με τίτλο «Die modernen Theorien der Chemie» («Σύγχρονες θεωρίες της Χημείας») και η πραγματεία περιλάμβανε ένα στοιχειώδες σύστημα για την οργάνωση 28 στοιχείων, που βασίζεται στο ατομικό βάρος, πρόδρομο του σύγχρονου περιοδικού πίνακα.

Ωστόσο, ο Ρώσος επιστήμονας, Ντμίτρι Μεντελέγιεφ, διατύπωσε τη δική του θεωρία ως προς τη Χημεία εκείνη την εποχή, αφού ήταν ο δημιουργός της πρώτης έκδοσης του περιοδικού πίνακα των χημικών στοιχείων.

Το επόμενο έργο του Meyer, το 1870, ήταν πρωτοποριακό, καθώς η γραφική επίδειξη της σχέσης μεταξύ ατομικού όγκου και ατομικού βάρους παρείχε ισχυρές αποδείξεις για τον περιοδικό νόμο, που περιγράφει κυκλικά μοτίβα μεταξύ των στοιχείων.

Ο Γερμανός χημικός πέθανε στις 11 Απριλίου 1895 στην Τυβίγγη, σε ηλικία 64 ετών.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.