Τεχνολογια - Επιστημη

Huawei: Ξεπέρασε Samsung και Apple σε πωλήσεις smartphones

Παρά την αυξανόμενη επίθεση που δέχεται από ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Huawei: Ξεπέρασε Samsung και Apple σε πωλήσεις smartphones
Huawei © Unsplash

Η Huawei είναι ο μεγαλύτερος πωλητής smartphone στον κόσμο αφού ξεπέρασε τη Samsung Electronics το δεύτερο τρίμηνο του 2020.

Την κορυφή στις πωλήσεις smartphones κατέκτησε η Huawei ξεπερνώντας τόσο τη Samsung όσο και την Apple.

Συγκεκριμένα, η Huawei κατάφερε να πουλήσει 55,8 εκατομμύρια συσκευές, σε σύγκριση με τα 53,7 εκατομμύρια που πούλησε η Samsung. Τα στοιχεία έδωσε στη δημοσιότητα η ερευνητική εταιρεία Canalys.

«Η επιχείρησή μας έχει επιδείξει εξαιρετική ανθεκτικότητα σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς», δήλωσε εκπρόσωπος της Huawei και πρόσθεσε:

«Μέσα σε μια περίοδο άνευ προηγουμένου παγκόσμιας οικονομικής επιβράδυνσης και προκλήσεων, συνεχίσαμε να αναπτύσσουμε και να προωθούμε την ηγετική μας θέση».

Οι αποστολές της εταιρείας στο εξωτερικό μειώθηκαν κατά 27% το 2ο τρίμηνο από το προηγούμενο έτος, αλλά η εταιρεία βελτίωσε την κυριαρχία της στην κινεζική αγορά, η οποία είχε ταχύτερη ανάκαμψη από τον κορωνοϊό και όπου τώρα πωλεί πάνω από το 70% των φορητών συσκευών της.

Η Huawei δέχεται αυξανόμενη επίθεση από τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο που επικαλούνται φόβους για την ασφάλεια και την προστασία της ιδιωτικής ζωής.

Η κινεζική εταιρεία έχει αναπτύξει επιτυχώς την τεχνολογία 5G, η οποία θεωρείται από πολλούς ως ο κύριος μοχλός των αντιδράσεων των ΗΠΑ.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηχητικά βιβλία, Spotify και πνευματικά δικαιώματα
Ηχητικά βιβλία, Spotify και πνευματικά δικαιώματα

Με τα ηχητικά βιβλία, οι αναγνώστες πληρώνουν για να έχουν πρόσβαση σε μια τεράστια βιβλιοθήκη – αλλά ο έλεγχος αυτής της βιβλιοθήκης εναπόκειται τελικά στην πλατφόρμα που τη φιλοξενεί

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.