- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Οι ευεργετικές ιδιότητες του καφέ
Μειώνει τον κίνδυνο διαβήτη τύπου 2 υποστηρίζει νέα έρευνα
Η αυξημένη κατανάλωση καφέ κατά μέσο όρο σε μιάμιση κούπα την ημέρα, δηλαδή 360ml, δύναται να μειώσει τον κίνδυνο διαβήτη τύπου 2 κατά 11%, υποστηρίζει νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη μελέτη του διαβήτη, «Διαβητολογία». Επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας που συνέταξε τη σχετική έκθεση είναι o ιατρός του Χάρβαρντ, Δρ. Φρανκ Χου.
Η κατανάλωση καφέ και τσαγιού έχει συσχετιστεί με χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2, αλλά λίγα είναι γνωστά για το πώς οι αλλαγές στην κατανάλωση αυτών των δύο επηρεάζουν τον κίνδυνο διαβήτη τύπου 2.
Παρακολουθώντας 7.269 περιπτώσεις διαβητικών τύπου 2, οι ερευνητές οδηγήθηκαν επίσης στο συμπέρασμα πως η μείωση της ημερήσιας λήψης καφέ μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο διαβήτη τύπου 2 κατά 17%.
Οι συγγραφείς χρησιμοποίησαν στην ανάλυση τους, μεταξύ άλλων, δεδομένα από τρεις μεγάλες αμερικάνικες μελέτες, στις οποίες λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τη διατροφή, τον τρόπο ζωής, την κατάσταση υγείας και άλλες χρόνιες παθήσεις συλλέγονταν κάθε 2 με 4 χρόνια επί 20 συναπτά έτη. Ανάλογη ήταν η συσχέτιση με την κατανάλωση τσαγιού, το οποίο επίσης περιέχει καφεΐνη.
Δ.Α.