- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Το Athens Digital Arts Festival είναι digital και ζει και online
Ο μακροβιότερος θεσμός στη χώρα για την ψηφιακή κουλτούρα και τις digital performances ετοιμάζεται στη 16η χρονιά του να γίνει phygital
Το Athens Digital Arts Festival 2020 γίνεται phygital και παρουσιάζει ό,τι πιο σύγχρονο στον χώρο των digital arts
Τι είναι digital και ζει και online; Εύκολο: το Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών της Ελλάδας, Athens Digital Arts Festival. Ο μακροβιότερος στη χώρα θεσμός για την ψηφιακή κουλτούρα και τις digital performances, που από το 2004 πραγματοποιείται στον πυρήνα της Αθήνας και βραβεύεται σε Ελλάδα και εξωτερικό, ετοιμάζεται στη 16η χρονιά του να γίνει phygital.
Μετά από 15 φεστιβάλ γύρω από την Digital Art, φέτος το 16ο ADAF θα συνδέσει το online με το offline. Με το online σκέλος να διαρκεί περισσότερο. Συγκεκριμένα από τις 10 Ιουλίου έως τις 10 Σεπτεμβρίου, καθημερινά, το ADAF 2020 θα παρουσιάζει στο site του online.adaf.gr ό,τι πιο σύγχρονο στο χώρο των digital arts. Ένα διαρκές ταξίδι ψηφιακής καλλιτεχνικής αναζήτησης, μια μεγάλη έκθεση από περισσότερους από 500 δημιουργούς, αλλά και συνεχόμενα events τα οποία θα πραγματοποιούνται live καθ’ όλη τη διάρκεια της online παρουσίας. Το πρόγραμμα του ADAF 2020 είναι αποτέλεσμα επιλογής από περισσότερες από 5.500 καλλιτεχνικές προτάσεις που κατέθεσαν δημιουργοί προερχόμενοι από περισσότερες από 100 χώρες του κόσμου.
Video Art, Animation, VR (360ο videos), Performances, Web Art, Games, Digital Image, Ομιλίες, Εργαστήρια, ADAF Kids για παιδιά & γονείς, Φεστιβάλ του Κόσμου, καθως και Installation complementary videos, θα προβληθούν στο ADAF ONLINE.
Η ειδικά διαμορφωμένη πλατφόρμα θα φιλοξενεί και θα προβάλλει έργα τα οποία θα μπορεί ο θεατής να παρακολουθήσει on demand αλλά και live streaming, έργα που θα προβάλλονται ζωντανά, σε καθορισμένες ημερομηνίες (τα περισσότερα εκ των οποίων, μετά την προβολή τους θα μένουν on demand) ανάμεσα στα οποία και πολλές παγκόσμιες πρεμιέρες!
Για δυο μήνες, το ADAF 2020 θα σας προσφέρει ό,τι πιο “state of the art”. Οποιοσδήποτε από κάθε γωνιά της γης, οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, είναι ευπρόσδεκτος στη μεγάλη διαδικτυακή καλλιτεχνική κοινότητα του ADAF. Το μόνο που χρειάζεται είναι subscribe στην ιστοσελίδα online.adaf.gr και έτσι θα γίνει μέρος της τεχνοφυλής του Technotribalism.
Οι εκπλήξεις όμως δεν σταματούν εδώ. To Athens Digital Arts Festival παρουσιάζει για πρώτη χρονιά τα δικά του βραβεία, τα ADAF AWARDS, συνδέοντας ακόμη περισσότερο καλλιτέχνες και κοινό. Καθ’ όλη τη διάρκεια, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να ψηφίζει τα αγαπημένα του έργα. Στη λήξη του φεστιβάλ (10 Σεπτεμβρίου) θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα και θα βραβευτούν οι καλλιτέχνες. Οι ψηφοφόροι που θα συνδιαμορφώσουν το αποτέλεσμα, θα λάβουν μέρος σε κλήρωση για να κερδίσουν δώρα τεχνολογίας.
Με τη φετινή θεματική του Φεστιβάλ “Technotribalism”, πιο επίκαιρη από ποτέ στην περίσταση του κορωνοϊού, το Φεστιβάλ θέλει να προάγει τη συλλογικότητα και την ανοιχτότητα προς τη γνώση, την τέχνη και την επιστήμη προσφέροντας τροφή για σκέψη ώστε όντας μέρος αυτής της φυλής να θέσουμε τα σωστά θεμέλια για τον αυριανό κόσμο.
Παράλληλα, τον ερχόμενο Σεπτέμβρη, το ADAF επιδιώκοντας πάντα τη φυσική επαφή με το κοινό, θα ενώσει με ασφάλεια τον ψηφιακό με τον φυσικό χώρο, με έργα ανέπαφης διάδρασης, βιώνοντας την πολυαγαπημένη μας Αθήνα διαφορετικά.
Μείνετε συντονισμένοι, για να μάθετε πώς θα ζήσετε στην Αθήνα την πιο phygital ADAF εμπειρία.
#ADAFgreece #ADAF2020 #Technotribalism #ADAFonline
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς κατάφεραν να το αποτυπώσουν οι αστρονόμοι
«Ένα είδος Google Maps για την κυτταρική βιολογία»
Συνέντευξη με τη Δρ. Ζωή Αικατερινίδη C.E.O. Software Competitiveness International
Επανέρχεται το ζήτημα της δεσπόζουσας θέσης του κολοσσού της τεχνολογίας - Τι σχεδιάζει ο Ντόναλντ Τραμπ
Τι σημασία έχει να αναπτυχθεί η ΤΝ, το διαδίκτυο ή η γενετική μηχανική αν δεν οδηγήσουν στην ευημερία των ανθρώπων και των άλλων έμβιων όντων;
Ο Μαρίνος Σιαπάνης, CEO & Co-Founder της κορυφαίας εταιρείας iGaming, μας εξηγεί τα σχέδια της επόμενης μέρας
Μήπως ήρθε η ώρα να μάθετε βασικά Κλίνγκον, ίσα για να συνεννοείστε στο εστιατόριο;
Πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί η δυνατότητα αυτή από απατεώνες
Το μεγαλύτερο συνέδριο για την Παραγωγική Τεχνητή Νοημοσύνη επιστρέφει στις 18 Νοεμβρίου 2024 στο ΚΠΙΣΝ
Το επόμενο βήμα στη σύγχρονη εκπαίδευση
Το Amazon Haul υπηρετεί ακριβώς το ίδιο μοτίβο με τους ανταγωνιστές του
Βροχή οι 70+ σε κατάστημα τεχνολογίας. Κουνούσαν με απελπισία τις έξυπνες συσκευές που τους έκαναν να νιώθουν βλάκες
Το viral μήνυμα της καμπάνιας της Telekom που μοιράστηκε η COSMOTE με στόχο την ευαισθητοποίηση σχετικά με τις online δημοσιεύσεις παιδικών φωτογραφιών
Το πορτρέτο του μαθηματικού Άλαν Τούρινγκ δημιουργήθηκε από το Ai-Da, ένα από τα πιο προηγμένα ρομπότ στον κόσμο
Για τη Τεχνητή Νοημοσύνη γίνεται λόγος ήδη από το 1950
Το διαστημικό σκάφος απέχει περίπου 24 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα από τη Γη
Ευχάριστα τα νέα από την αμερικάνικη διαστημική υπηρεσία
Όλος ο χρόνος του σύμπαντος δεν αρκεί σε έναν χιμπατζή για να γράψει τυχαία έργο του Σαίξπηρ
Μια συζήτηση για τη σημασία του Τηλεσκοπίου Ορίζοντα Γεγονότων και το ποια θα μπορούσε να είναι η μελλοντική κατεύθυνση της Αστρονομίας
Πρωταγωνίστρια και πάλι η Momo
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.