- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Κορωνοϊός: Πώς εφαρμόζεται η ψηφιακή αλληλεγγύη στην Ιταλία
Η κυβέρνηση της Ιταλίας δημιούργησε μία διαδικτυακή πλατφόρμα με δωρεάν υπηρεσίες, e-learning και παροχές για τους ανθρώπους που μένουν σπίτι.
Ψηφιακή αλληλεγγύη από την ιταλική κυβέρνηση: Η διαδικτυακή πλατφόρμα με δωρεάν υπηρεσίες και e-learning για τον κόσμο που μένει σπίτι λόγω του κορωναϊού.
Η Ιταλία βρίσκεται στο επίκεντρο της πανδημίας, είναι η χώρα που δοκιμάζεται όσο καμία άλλη από την πανδημία κορωναϊού COVID-19, με 1.810 ανθρώπους να έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι στιγμής και πάνω από 25 χιλιάδες κρούσματα. Το μεγαλύτερο μέρος της χώρας βρίσκεται σε ολική καραντίνα, με εκατομμύρια ανθρώπους να μένουν στα σπίτια τους προσπαθώντας να εμποδίσουν την εξάπλωση του ιού. Μην ξεχνάμε πως ο πληθυσμός της Ιταλίας είναι 60 εκατομμύρια, καθιστώντας την μία από τις μεγαλύτερες χώρες και οικονομίες της Ευρώπης.
Στις πρωτόγνωρες συνθήκες απομόνωσης και καραντίνας που πρέπει να ζήσουμε αυτές τις μέρες, υπάρχουν πολλές ψυχολογικές πιέσεις, άγχος και ανησυχία. Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Τεχνολογίας της Ιταλίας δημιούργησε τη διαδικτυακή πλατφόρμα Solidarie Digitale όπου μεγάλοι τεχνολογικοί οργανισμοί και εταιρίες της χώρας, πάροχοι ίντερνετ και τηλεφωνίας και διάφορες άλλες επιχειρήσεις, προσφέρουν διάφορες δωρεάν υπηρεσίες στους πολίτες σαν ένα είδος «ψηφιακής αλληλεγγύης».
Αυτές οι δωρεάν υπηρεσίες και παροχές μπορεί να είναι από απεριόριστα data ίντερνετ και τηλεφωνίας μέχρι δωρεάν πρόσβαση σε χιλιάδες τίτλους βιβλίων, on-line μαθήματα και e-learning, χρήσιμες πληροφορίες, δωρεάν ψηφιακά παιχνίδια και συνδρομητικά πακέτα τηλεόρασης, υπηρεσίες για smart working και πιο εύκολη δουλειά από το σπίτι, ακόμα και ψυχολογική υποστήριξη μέσω βιντεοκλήσεων.
Η ανταπόκριση των εταιριών είναι εντυπωσιακή, δείχνοντας το δρόμο πως η αλληλεγγύη μπορεί να «μεταφραστεί» και ψηφιακά. Ήρθε η ώρα να δημιουργηθεί κάτι αντίστοιχο και στην Ελλάδα.