- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Μεγάλες αλλαγές έρχονται στο Facebook
Πώς η επιλογή «dark mode» καθιστά περισσότερο minimal το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης
Το Facebook αλλάζει όψη και οι πρώτοι χρήστες είχαν την τύχη να το δουν με τα ίδια τους τα μάτια.
Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ είχε κάνει την αρχή πριν από λίγες ημέρες, γνωστοποιώντας ότι έρχονται σημαντικές αλλαγές στο περιεχόμενο του Facebook. «Αυτή θα είναι η αλλαγή που θα κάνουμε και πιστεύω ότι θα εκνευρίσει πολλούς ανθρώπους» είχε πει, υπογραμμίζοντας: «Ειλικρινά, η παλιά προσέγγιση εκνεύριζε πολλούς επίσης. Οπότε ας δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό».
Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία προσανατολίζεται να αλλάξει ριζικά την όψη στο δημοφιλές αυτό μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Και όπου όψη, βάλτε δίπλα τις λέξεις «dark mode». Ήτοι, ξεχάστε το λευκό φόντο και πείτε «καλώς ήρθες» στο μαύρο. Φυσικά, το συγκεκριμένο μοτίβο είναι ήδη γνωστό σε όσους χρησιμοποιούν το Messenger, με αρκετούς μάλιστα να το έχουν υιοθετήσει, καθώς -όπως λένε- είναι περισσότερο ξεκούραστο και διευκολύνει την ανάγνωση και την παρακολούθηση καθώς ο αντίχειρας δεν σταματά το scroll down.
Το πέρασμα του Facebook σε «dark mode» αποτελεί μια από τις προωθούμενες μορφολογικές αλλαγές που θα κάνουν το Facebook περισσότερο minimal, με απώτερο στόχο την ευκολότερη χρήση του. Ήδη, σε λειτουργικό-διαχειριστικό επίπεδο, το «Creator Studio» ήρθε για να λύσει τα χέρια των χρηστών, πετυχαίνοντας άμεσο, γρήγορο και ξεκάθαρο προγραμματισμό αναρτήσεων με τα λιγότερα δυνατά κλικ.
Εκτός, λοιπόν, ότι η νέα αρχική σελίδα θα είναι πολύ πιο απλή, το φόντο θα μαυρίζει κατά τις βραδινές ώρες, ώστε να είναι περισσότερο ξεκούραστο στο μάτι του χρήστη. Η αλλαγή αυτή γίνεται και για μεγαλύτερη εξοικονόμηση μπαταρίας. Δεν έχει περάσει καιρός, εξάλλου, από την έρευνα της Google, βάσει της οποίας τα pixel με έντονο χρώμα «τραβούν» περισσότερη ενέργεια σε σχέση με εκείνα που τοποθετούνται στη... σκοτεινή πλευρά της παλέτας.
Προκειμένου, μάλιστα, να δώσει και μια πρώτη γεύση για αυτήν τη ριζική αλλαγή στην εμφάνιση, το Facebook επέλεξε τυχαία χρήστες smartphones, επιτρέποντάς τους να δουν το νέο φόντο. Η αλλαγή σε «dark mode» θα γίνεται με το πάτημα ενός κουμπιού, το οποίο θα βρίσκεται στο πάνω δεξιά μέρος της σελίδας.
Πέρα, όμως, από το φόντο, αλλαγές έρχονται και στις γραμματοσειρές (σ.σ. θα είναι μεγαλύτερες), ενώ ενεργοποιούνται πρόσθετα εργαλεία για τη βέλτιστη περιήγηση. Μεταξύ άλλων θα προσφέρεται η λειτουργία «Αποθήκευση θέσης». Μέσω αυτής ο χρήστης θα μπορεί να επιστρέφει σε ένα σημείο που εστίασε κατά την περιήγησή του, ακόμα και μετά την έξοδό του από το news feed. Και όλα αυτά χωρίς κόπο και άμεσα.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Eπιφανείς χρήστες εγκαταλείπουν άρον - άρον την πλατφόρμα
«Ξεκλειδώνει το μεγάλο μυστικό της φύσης», λένε ειδικοί
Πώς κατάφεραν να το αποτυπώσουν οι αστρονόμοι
«Ένα είδος Google Maps για την κυτταρική βιολογία»
Συνέντευξη με τη Δρ. Ζωή Αικατερινίδη C.E.O. Software Competitiveness International
Επανέρχεται το ζήτημα της δεσπόζουσας θέσης του κολοσσού της τεχνολογίας - Τι σχεδιάζει ο Ντόναλντ Τραμπ
Τι σημασία έχει να αναπτυχθεί η ΤΝ, το διαδίκτυο ή η γενετική μηχανική αν δεν οδηγήσουν στην ευημερία των ανθρώπων και των άλλων έμβιων όντων;
Ο Μαρίνος Σιαπάνης, CEO & Co-Founder της κορυφαίας εταιρείας iGaming, μας εξηγεί τα σχέδια της επόμενης μέρας
Μήπως ήρθε η ώρα να μάθετε βασικά Κλίνγκον, ίσα για να συνεννοείστε στο εστιατόριο;
Πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί η δυνατότητα αυτή από απατεώνες
Το μεγαλύτερο συνέδριο για την Παραγωγική Τεχνητή Νοημοσύνη επιστρέφει στις 18 Νοεμβρίου 2024 στο ΚΠΙΣΝ
Το επόμενο βήμα στη σύγχρονη εκπαίδευση
Το Amazon Haul υπηρετεί ακριβώς το ίδιο μοτίβο με τους ανταγωνιστές του
Βροχή οι 70+ σε κατάστημα τεχνολογίας. Κουνούσαν με απελπισία τις έξυπνες συσκευές που τους έκαναν να νιώθουν βλάκες
Το viral μήνυμα της καμπάνιας της Telekom που μοιράστηκε η COSMOTE με στόχο την ευαισθητοποίηση σχετικά με τις online δημοσιεύσεις παιδικών φωτογραφιών
Το πορτρέτο του μαθηματικού Άλαν Τούρινγκ δημιουργήθηκε από το Ai-Da, ένα από τα πιο προηγμένα ρομπότ στον κόσμο
Για τη Τεχνητή Νοημοσύνη γίνεται λόγος ήδη από το 1950
Το διαστημικό σκάφος απέχει περίπου 24 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα από τη Γη
Ευχάριστα τα νέα από την αμερικάνικη διαστημική υπηρεσία
Όλος ο χρόνος του σύμπαντος δεν αρκεί σε έναν χιμπατζή για να γράψει τυχαία έργο του Σαίξπηρ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.